Φωτιά στα Χανιά: Μάχη με τις φλόγες – Εκκενώθηκαν 4 οικισμοί (Photos – Videos)

Φωτιά στα Χανιά: Μάχη με τις φλόγες – Εκκενώθηκαν 4 οικισμοί (Photos – Videos)

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο χωριό Αγριλές Σελίνου στα Χανιά, το πρωί της Τετάρτης, η οποία εμφανίζει ενεργό μέτωπο με αρκετές εστίες εντός χαμηλής βλάστησης και ελαιώνων.

Συνολικά ήχησαν τρία μηνύματα «112», ένα για ενημέρωση και δύο για προληπτικές εκκενώσεις των κατοίκων από τις περιοχές Αγριλές και Λιβάδα Χανίων, προς Ροδοβάνι μέσω επαρχιακής οδού Ροδοβανίου-Παλιαοχώρας, το τελευταίο «112» που εκδόθηκε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα καλεί τους κατοίκους στις περιοχές Μάζα και Παππαδιανά Χανίων να απομακρυνθούν προς Τεμένια.

Σύμφωνα με τη neakriti, η φωτιά ξεκίνησε από εν κινήσει ΙΧ αυτοκίνητο και πήρε γρήγορα διαστάσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με το zarpanews, τρία εναέρια μέσα πυρόσβεσης, πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ και ΕΜΟΔΕ, πάνω από 30 οχήματα υδροφόρες, μηχανήματα έργου πολιτών και αυτοδιοίκησης, εθελοντές και πάνω από 90 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες που υπάρχουν σε πολλές εστίες, ενώ έχουν να αντιμετωπίσουν και ριπές ανέμου.

Τα χωριά Αγριλές και Λιβάδα στην ευρύτερη περιοχή Ροδοβανίου πριν τη Σούγια, έχουν εκκενωθεί με μήνυμα του 112, ενώ όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε επίσημα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπάρχει πλήρης εξέλιξη της φωτιάς και πλήρης κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Η φωτιά κατακαίει, καλαμιώνες, ελαιώνες και άλλες αγροτολιβαδικές εκτάσεις.

Διαβάστε επίσης

«Πυρά» Καρυστιανού για Μητσοτάκη, Κλάπα, Αδειλίνη: Ζείτε μέσα στη σήψη – Επιτέλους πέφτουν οι μάσκες

Στο τραπέζι των προτάσεων για την προεδρία της Δημοκρατίας η Γιάννα Αγγελοπούλου

Εργατικό δυστύχημα στα ναυπηγεία της Σαλαμίνας – Νεκρός μεταλλεργάτης

Ο Αυγενάκης και το ράλι των απευθείας αναθέσεων – Οι «χρυσές» δουλειές που έδινε ως υφυπουργός Αθλητισμού

Κάσος: Μετά την… παρατήρηση από μακριά, η Αθήνα ρίχνει το βάρος στη διπλωματία

50 χρόνια μετά τη χούντα: Ανάμεσα σε Λουδοβίκους και βαρόνους

Ακρίτα για Σακελλαροπούλου: «Τι φοβάται άραγε; Την οργή των οικογενειών;»

Πολίτης βρίζει Μητσοτάκη on air με το «καλημέρα» και ο ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ τους… μαλώνει: «Για όνομα του Θεού παιδιά…» (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter