Μεγάλο το πύρινο μέτωπο στα Βίλια – Εκκενώσεις οικισμών – Εκκλήσεις για ενίσχυση των εναέριων δυνάμεων (Συνεχής ενημέρωση)

Μεγάλο το πύρινο μέτωπο στα Βίλια – Εκκενώσεις οικισμών – Εκκλήσεις για ενίσχυση των εναέριων δυνάμεων (Συνεχής ενημέρωση)

18:38 Η εικόνα του πύρινου μετώπου στα Βίλια, όπως απεικονίζεται από τη δορυφορική εικόνα του zoom.earth

18:21 Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Βασίλης Κόκκαλης δήλωσε στο Open TV ότι οι φλόγες έχουν περάσει στις παρυφές του όρους Πατέρας. Οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες καθώς οι άνεμοι πνέουν ισχυροί και οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν να φτάσουν στην περιοχή

18:16 Εικόνες του documentonews.gr από τα Βίλια

 

18:10 Ο πρόεδρος της κοινότητας Βιλίων, Κώστας Μακρυνόρης, απηύθυνε έκκληση για ενίσχυση των εναέριων μέσων στα Βίλια, τονίζοντας ότι το πύρινο μέτωπο απειλεί το χωριό, με τις φλόγες να βρίσκονται σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τα σπίτια.

17:56 Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι χειριστές των εναέριων μέσων σε Κερατέα και Βίλια για την οριοθέτηση των δύο πύρινων μετώπων, πριν πέσει το τελευταίο φως της ημέρας. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν δυσχεραίνουν το έργο τους.

16:12 Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας: «Υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό»

Με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Χρήστος Στάθης τονίζει ότι, προς το παρόν, δεν απειλούνται κατοικίες, ωστόσο κάνει λόγο για ενδείξεις εμπρησμού.

«Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια για να οριοθετηθεί η φωτιά, υπό πολύ δύσκολες συνθήκες. Δυστυχώς υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για εμπρησμό, αλλά τούτη την ώρα αυτό που προέχει είναι να περιορίσουμε την έκτασή της», δήλωσε ο κ. Στάθης και πρόσθεσε: «Προς το παρόν δεν απειλούνται κατοικίες, αλλά κατακαίει το δάσος μας, στο οποίο τριάντα χρόνια τώρα δεν μας επιτρέπουν να φτιάξουμε αντιπυρικές ζώνες».

16:03 Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάτοικοι του Πόρτο Γερμενό έχουν αρχίσει να φεύγουν από τα σπίτια τους διότι η φωτιά πλησιάζει την περιοχή.

15:32 Μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού Μικρό ή Μέγα Βαθυχώρι

Εκκενώνονται και άλλοι οικισμοί στα Βίλια όπου η φωτιά είναι σε πλήρη εξέλιξη και κατακαεί πευκόφυτη περιοχή. Πριν από λίγα λεπτά με μήνυμα από το 112 εκκενώνονται οι οικισμοί Μικρό και Μεγάλο Βαθυχώρι προς Ψάθα, ενώ λίγο νωρίτερα εστάλει και δεύτερο μήνυμα από το 112 για τον οικισμό Άγιο Γεώργιο που είχε ήδη εκκενωθεί λίγο μετά τη 1 προς Ψάθα.

Το δεύτερο μήνυμα ανέφερε «Αν βρίσκεστε στον Άγιο Γεώργιο, εκκενώστε προς Μάνδρα Αττικής».

15:15 Νέο μήνυμα του 112 για εκκένωση του οικισμού Αγίου Γεωργίου. Να σημειωθεί ότι εντολή εκκένωσης είχε δοθεί και πριν από 2 ώρες, μόνο που αυτή τη φορά το 112 καλεί τους πολίτες να κατευθυνθούν προς Μάνδρα και όχι προς Ψάθα, που έλεγε το αρχικό μήνυμα.

14:59 Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις 

Αυτή την ώρα μάχη με τις φλόγες δίνουν 61 πυροσβέστες με 25 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις 8 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Παράλληλα, συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

 

14:18 Εντολή εκκένωσης μέσω του 112 για Αγία Παρασκευή και Κρύο Πηγάδι

Μήνυμα μέσω του 112 ενημέρωσε τους κατοίκους στους οικισμούς Αγία Παρασκευή και Κρύο Πηγάδι, να εκκενώσουν τις οικίες τους προς Ψάθα και Αλεποχώρι, καθώς είναι σε εξέλιξη η πυρκαγιά στα Βίλια.

 

14:06 Διακοπές κυκλοφορίας στα Βίλια 

Η κυκλοφορία διακόπηκε στην Ανώνυμη Οδό, από ταβέρνα «Κρύο Πηγάδι» προς οικισμό Άγιο Γεώργιο και στην επαρχιακή οδό Οινόης- Πόρτο Γερμενού από Πόρτο Γερμενό προς Βίλια.

Το χρονικό της πυρκαγιάς

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στα Βίλια και καίει δασική έκταση με πυκνή βλάστηση.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την πυροσβεστική είναι σε εξέλιξη σε δασική έκταση και κινείται από τα Βίλλια προς το Πόρτο Γερμενό.

Ήδη έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές δυνάμεις και επιχειρούν από αέρος τρία ελικόπτερα και επτά αεροσκάφη ενώ από επίγειες δυνάμεις επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 17 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ με τη συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ.

Εντολή εκκένωσης από το 112

Μήνυμα μέσω του 112 ενημέρωσε τους κατοίκους στους οικισμούς Αγία Παρασκευή και Κρύο Πηγάδι, να εκκενώσουν τις οικίες τους προς Ψάθα και Αλεποχώρι, καθώς είναι σε εξέλιξη η πυρκαγιά στα Βίλια.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα του 112 ανέφερε:

«Αν βρίσκεστε στην Αγία Παρασκευή ή Κρύο Πηγάδι εκκενώστε τώρα προς Ψαθα, Αλεποχώρι. Δασική πυρκαγιά την περιοχή σας».

Νωρίτερα, αντίστοιχο μήνυμα είχε σταλεί και για τους κατοίκους των οικισμών Άγιος Γεώργιος και Παλαιοχώρι.

Διακοπές κυκλοφορίας

Σε διακοπές της κυκλοφορίας οχημάτων και στην περιοχή των Βιλίων, λόγω της δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη, προχώρησε πριν από λόγο η Τροχαία.

Ειδικότερα, η κυκλοφορία διακόπηκε στην Ανώνυμη Οδό, από ταβέρνα «Κρύο Πηγάδι» προς οικισμό Άγιο Γεώργιο και στην επαρχιακή οδό Οινόης- Πόρτο Γερμενού από Πόρτο Γερμενό προς Βίλια.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter