Φωτιά καίει για 26η μέρα το όρος Όρβηλος στις Σέρρες

Φωτιά καίει για 26η μέρα το όρος Όρβηλος στις Σέρρες
Πυρκαγιά στη Βορειοανατολική Αττική. Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Για 26η συνεχόμενη ημέρα καίει η φωτιά στο όρος Όρβηλος στις Σέρρες, με αποτέλεσμα να συντελείται μια τεράστια οικολογική καταστροφή, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του βουνού καλύπτεται από παρθένο δάσος.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εδώ και πέντε ημέρες, δεν υπάρχουν εναέρια μέσα για να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά, με τον δήμαρχο της περιοχής να καταγγέλλει ότι δεν γίνεται καμία προσπάθεια κατάσβεσης.

Εκτιμάται ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη έως τώρα σε έκταση πυρκαγιά στην Ελλάδα τη φετινή χρονιά, αφού υπολογίζεται ότι έχουν καεί 26.000 στρέμματα.

Πλέον σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο, η φωτιά σιγοκαίει έρπουσα, χωρίς φλόγα και οι πυροσβεστικές δυνάμεις επεμβαίνουν όπου και στο βαθμό που μπορούν.

«Μέχρι πριν πέντε ημέρες πετούσαν (σ.σ. εναέρια μέσα), γίνονταν φιλότιμες προσπάθειες, εδώ και πέντε μέρες όμως βλέπουμε ότι ενώ συνεχίζει και καίγεται ο Όρβηλος, δεν γίνεται απολύτως καμία προσπάθεια. Νιώθουμε ότι μας έχουν ξεχάσει, ότι είμαστε αβοήθητοι» έλεγε χαρακτηριστικά, χθες, ο δήμαρχος Σιντικής Γιώργος Τάτσιος. Ο ίδιος εξηγεί πως τις πρώτες ημέρες της φωτιάς κάηκε το πευκοδάσος πάνω από το Αχλαδοχώρι Σερρών και αυτή τη στιγμή το μέτωπο πλησιάζει στο Άγκιστρο και καίει κατά μήκος των ελληνοβουλγαρικών συνόρων.

Διαβάστε επίσης:

Κρανίου τόπος η Αττική: Συγκλονιστικές φωτογραφίες απόλυτης καταστροφής σε Χαλάνδρι και Βριλήσσια

Φωτιές: Το Μαξίμου σε πλήρη αμηχανία και σε ρόλο θεατή

«Χάσαμε μια φίλη, τη Νάντια» – Θρήνος για την 60χρονη που βρέθηκε απανθρακωμένη στο Πάτημα Χαλανδρίου (Photos-Videos)

Ολικό μπάχαλο στην πυρκαγιά της Αττικής: Τεράστιες οι κυβερνητικές ευθύνες για τη φωτιά που καίει σχεδόν μέσα στην πόλη (Photos – Video)

Φωτιά στην Αττική: Έρχονται ενισχύσεις από ξένες χώρες, εντός και εκτός της ΕΕ

Γέρακας: Πολλές οι εστίες της φωτιάς – Κίνδυνος από εργοστάσιο ξυλείας που φλέγεται (Video)

Χαλάνδρι: «Ο μόνος που ήρθες μέχρι εδώ», είπαν κάτοικοι στον Κασσελάκη που πήγε στην πυρκαγιά (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter