Φορολογικές δηλώσεις: Πότε υποβάλλονται αυτόματα – Τι πρέπει να δείτε στον τελευταίο έλεγχο

Φορολογικές δηλώσεις: Πότε υποβάλλονται αυτόματα – Τι πρέπει να δείτε στον τελευταίο έλεγχο

Προσυμπληρωμένες από την ΑΑΔΕ είναι οι φορολογικές δηλώσεις για 1,4 εκατ. φυσικά πρόσωπα, τα οποία εντάχθηκαν στη διαδικασία αυτοματοποιημένης υποβολής.

Η ημερομηνία οριστικοποίησης των προσυμπληρωμένων δηλώσεων είναι η Τρίτη 2 Ιουλίου. Από αύριο μέχρι τις 26 Ιουλίου, οι φορολογούμενοι που εντοπίζουν ανακρίβειες ή ελλείψεις στα προσυμπληρωμένα στοιχεία μπορούν να υποβάλλουν τροποποιητική δήλωση χωρίς κυρώσεις.

Ο τελευταίος έλεγχος που αφορά τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις αφορά στοιχεία όπως: οι βεβαιώσεις αποδοχών, η οικογενειακή κατάσταση, τα τεκμήρια, οι αποδείξεις, η φιλοξενία και το IBAN. Αυτά τα στοιχεία οφείλουν να ελεγχθούν πριν η ΑΑΔΕ οριστικοποιήσει από τις 2 Ιουλίου τις δηλώσεις και εκδοθεί ο λογαριασμός.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΑΔΕ ενημέρωσε 3.600 φορολογούμενους για τους οποίους εστάλησαν νεότερα στοιχεία από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς τα οποία μεταβάλλουν τη φορολογική τους υποχρέωση. Εκείνοι πρέπει να επισκεφθούν ξανά την εφαρμογή για να δουν το νέο ποσό.

Παράλληλα, 8.000 φορολογούμενοι δεν εμπίπτουν πλέον – σύμφωνα με την προεκκαθάριση- στα νέα στοιχεία και ως εκ τούτου έχουν διορία έως τις 26 Ιουλίου να συμπληρώσουν μόνοι τους τη δήλωση.

Διαβάστε επίσης:

Μήνυση κατά Θεοδωρικάκου: Μοίραζε πόστα σε αξιωματικούς της ΕΛΑΣ για να τον καλύψουν

Γαλλία: Ο κρίσιμος β’ γύρος και τα σενάρια – Η πρωτιά της Λεπέν και το κάλεσμα του Νέου Λαϊκού Μετώπου

Ξηλώνεται η παντοκρατορία Μητσοτάκη

Φωτιές: Η εικόνα σε Σταμάτα και Κερατέα – Νεκρός από ανακοπή 45χρονος – Πού θα είναι υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Κέβιν Πόρτερ: Από τον ΠΑΟΚ ξανά στο NBA – Ποια η νέα του ομάδα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter