Φορο-σεξισμός: Δεν θα δοθεί παράταση, επειδή κάνουν παράπονα οι γυναίκες των λογιστών, είπε ο εκπρόσωπος του ΥΠΟΙΚ

Φορο-σεξισμός: Δεν θα δοθεί παράταση, επειδή κάνουν παράπονα οι γυναίκες των λογιστών, είπε ο εκπρόσωπος του ΥΠΟΙΚ

Μια δήλωση βγαλμένη από τα μαύρα κιτάπια του σεξισμού έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σχετικά με την παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων.

«Επειδή δεν θα δοθεί παράταση και θεωρούμε ότι θα έχουμε ολοκληρώσει όλες αυτές τις διαδικασίες μέχρι τέλους του μήνα, θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για διακοπές όπου παραδοσιακά οι γυναίκες των λογιστών παραπονιούνται ότι οι λογιστές κάθονται στο σπίτι» είπε ο Ομηρος Τσάπαλος.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό πλατό του Action24 ο εκπρόσωπος του ΥΠΟΙΚ επέμενε ότι δεν θα δοθεί παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις πέραν της Παρασκευής 26 Ιουλίου 2024, παρά το γεγονός ότι το ζητάνε οι λογιστές που δεν προλαβαίνουν και εξαιτίας προβλημάτων στις πλατφόρμες του υπουργείου. Το δικαιολόγησε με την παραπάνω απίστευτη φράση για τα «παράπονα» των γυναικών των λογιστών.

Στο 30:00 του βίντεο οι δηλώσεις:

Οπως ήταν επόμενο οι σεξιστικές αυτές δηλώσεις προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΟΕΕ), το οποίο καλεί τον Κωστή Χατζηδάκη «να στείλει για μόνιμες διακοπές τον κύριο Τσάπαλο!».

«Οι δηλώσεις αυτές πέρα του ότι εμπαίζουν, προσβάλουν και εξοργίζουν έναν ολόκληρο κλάδο, που δίνει και τη ζωή του για να καλύψει δικά τους λάθη και παραλείψεις, θα έπρεπε και να τύχουν της ίδιας αποδοκιμασίας και από πλευράς πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.

Είναι πλέον η ώρα ο υπουργός να πάρει τη σωστή απόφαση και να ανακοινώσει σήμερα κιόλας επαρκή χρόνο για να ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και να στείλει για διακοπές τον κύριο Τσάπαλο!» τονίζει το ΟΕΕ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΟΕΕ

«Την ώρα που πάνω από 800.000 φορολογικές δηλώσεις εκκρεμούν και για να ολοκληρωθούν μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουλίου είναι αδύνατον…

Την ώρα που ουσιαστικά η διαδικασία υποβολής τους ξεκίνησε πιο αργά από ποτέ…

Την ώρα που τα στοιχεία-βεβαιώσεις που όφειλαν οι φορείς να αναρτήσουν ώστε να συμπεριληφθούν στις φορολογικές δηλώσεις είτε είναι ελλιπή είτε αναρτήθηκαν χθες (clawback).

Την ώρα που οι λογιστές-φοροτεχνικοί και οι εργαζόμενοί τους νυχθημερόν προσπαθούν να ανταπεξέλθουν με τεράστια πίεση στην ολοκλήρωση των δηλώσεων, προσπαθώντας συνάμα να διορθώσουν τα λάθη του κράτους, με έκπληξη και οργή παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Τσάπαλου.

Ο κ. Τσάπαλος σε τηλεοπτική εκπομπή, σε απάντηση στο δίκαιο αίτημα του ΟΕΕ αλλά και όλων των λογιστών-φοροτεχνικών για επιμήκυνση του χρόνου υποβολής των δηλώσεων, είπε αυτολεξεί «για πρώτη φορά θα έχουν χρόνο να κάνουν και διακοπές οι λογιστές, των οποίων οι γυναίκες τους γκρίνιαζαν όταν δίναμε παράταση» και ότι «δεν θα δοθεί καμία παράταση».

Οι δηλώσεις αυτές πέρα του ότι εμπαίζουν, προσβάλουν και εξοργίζουν έναν ολόκληρο κλάδο, που δίνει και τη ζωή του για να καλύψει δικά τους λάθη και παραλείψεις, θα έπρεπε και να τύχουν της ίδιας αποδοκιμασίας και από πλευράς πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.

Είναι πλέον η ώρα ο Υπουργός να πάρει τη σωστή απόφαση και να ανακοινώσει σήμερα κιόλας επαρκή χρόνο για να ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και να στείλει για διακοπές τον κύριο Τσάπαλο!»

Διαβάστε επίσης:

50 χρόνια Μεταπολίτευση: Το Προεδρείο της Βουλής δεν ενημέρωσε τον Κουτσούμπα για τη συζήτηση πολιτικών αρχηγών – Κατέθεσε γραπτά την ομιλία του

Σε γραμμή Σαμαρά ο Βορίδης: Το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο «δεν αφορά κανένα δικαίωμα»

Ακρίτα: Δεν κρύβεται πίσω από την ασυλία – «Είμαι έτοιμη να κριθώ επί ίσοις όροις από τα δικαστήρια»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter