Καθοριστικό ρόλο για τη συνέχιση της λειτουργίας της Folli Follie έχει η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου επί της νέας αίτησης προστασίας από τους πιστωτές που κατέθεσε η Folli Follie, με τα εμπλεκόμενα μέρη να τηρούν στάση αναμονής προκειμένου να αποφασίσουν για τις περαιτέρω κινήσεις τους.
Σήμερα επίσης, αναμένεται να υπάρξει απόφαση και για την αίτηση συντηρητικής κατάσχεσης που κατέθεσε η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται συμφωνία με τον ελεγκτικό Οίκο PricewaterhouseCoopers (pwc) για τον έλεγχο και την αναμόρφωση, εφόσον απαιτηθεί, των οικονομικών στοιχείων της εταιρείας για την περίοδο έως και το 2017.
Μια θετική απόφαση εκ μέρους της δικαιοσύνης θεωρείται απαραίτητη, ώστε οι σύμβουλοι της εταιρίας και η νέα διοίκηση της να επεξεργαστούν μια ολοκληρωμένη πρόταση αναδιάρθρωσης και υπαγωγής στο 106β του Πτωχευτικού.
Από την άλλη, μια αρνητική απόφαση που θα σφραγίσει την έλλειψη προστασίας ενδεχομένως να επισπεύσει τις εξελίξεις για την εταιρεία και το μέλλον της.
Το business plan αναδιάρθρωσης
Στο επιχειρηματικό σχέδιο για την περίοδο 2019-2021, το οποίο ετοιμάστηκε από τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους του ομίλου, προκειμένου να υποστηρίξουν το αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 106α του Πτωχευτικού, προβλέπεται ο γεωγραφικός διαχωρισμός δραστηριοτήτων της Folli Follie, η ύπαρξη ενδιάμεσης χρηματοδότησης (χωρίς να προσδιορίζεται το ύψος των κεφαλαίων που θα απαιτηθούν ούτε ποιος θα το καλύψει), η ρευστοποίηση συμμετοχών και ακινήτων και η «έξοδος» του brand Folli Follie, από την Ευρώπη -εκτός από Ελλάδα και Κύπρο- τη Βόρεια Αμερική και από τις αγορές της Σιγκαπούρης, του Γκουάμ, της Χαβάη και της Κορέας. Επιπλέον προβλέπεται κλείσιμο ζημιογόνων καταστημάτων, παύση διανομής εμπορικών σημάτων τρίτων και αλλαγή του μοντέλου διοίκησης και εμπορικής πολιτικής.