Folli Follie: Άρχισαν οι κατασχέσεις – Οι τράπεζες πουλάνε το 35,5% της Αττικά Πολυκαταστήματα

Σε ασφυξία οδηγείται η Folli Follie, που πλέον βρίσκεται χωρίς την ομπρέλα προστασίας από τους πιστωτές μετά από απορριπτική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών επί των ασφαλιστικών μέτρων που είχε ζητήσει η εταιρεία.

Ήδη οι τράπεζες είναι έτοιμες για τη ρευστοποίηση του 35,5% της Αττικά Πολυκαταστήματα, με τους μετόχους πλειοψηφίας να διατηρούν προτιμησιακό δικαίωμα στη διαδικασία πώλησης, ενώ άρχισε ο «χορός» των κατασχέσεων.

Συγκεκριμένα, προσωρινή διαταγή για τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της εταιρίας Folli Follie και πέντε μελών του ΔΣ της μέχρι του ποσού των 160.000 ευρώ εξέδωσε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών μετά από αίτηση 3 επενδυτών και μιας ξένης εταιρίας που είχαν προσφύγει στο δικαστήριο.

Η προσωρινή διαταγή, η οποία ισχύει μέχρι τη συζήτηση της κύριας αίτησης θεωρείται, ωστόσο, σημαντική αφού φαίνεται να ανοίγει το δρόμο και σε άλλους επενδυτές να διεκδικήσουν αποζημίωση.

Η απόφαση αφορά σε ακίνητα ή άλλα περιουσιακά στοιχεία καθώς ήδη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών έχουν δεσμευθεί όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί, οι θυρίδες και χρηματοπιστωτικά προϊόντα της εταιρίας και 7 μελών του ΔΣ.

Η απόφαση στρέφεται κατά της «FOLLI – FOLLIE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» όπως εκπροσωπείται νόμιμα και των: Δημητρίου Κουτσολιούτσου, Γεωργίου Κουτσολιούτσου, Αικατερίνης Κουτσολιούτσου, Φραγκίσκου Γρατσώνη και Ειρήνης Νιώτη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Folli Follie ενδεχομένως να καταθέσει νέα αίτηση εξυγίανσης και ασφαλιστικά μέτρα προστασίας είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Προϋπόθεση είναι βέβαια να εξασφαλίσει την συναίνεση των πραγματικών πιστωτών ήτοι των ομολογιούχων και των τραπεζών.

Η κίνηση αυτή σε συνδυασμό με την κατάρτιση σχεδίου εξυγίανσης και την εξεύρεση επενδυτή, που να είναι διατεθειμένος να ρίξει «ζεστό χρήμα» στην εταιρεία, η λειτουργία της οποίας βρίσκεται ήδη σε οριακό σημείο, μοιάζει ως η μοναδική διέξοδος.

Σε ότι αφορά τον στρατηγικό επενδυτή, μένει να επιβεβαιωθεί έμπρακτα το ενδιαφέρον της κινεζικής Fosun, που είναι μέτοχος μειοψηφίας της εισηγμένης και κάτοχος του 16,37% αυτής.

Την ίδια ώρα ωστόσο, η απεικόνιση της πραγματικής οικονομικής κατάστασης του ομίλου εξακολουθεί να αποτελεί ζητούμενο, καθώς έξι μήνες από το ξέσπασμα του μεγαλύτερου σκανδάλου στην ελληνική αγορά, δεν έχει βρεθεί ελεγκτική εταιρία που να αναλάβει το συγκεκριμένο έργο.

Ετικέτες