Φλώρινα: Χωρίς άδεια το ξενοδοχείο όπου δηλητηριάστηκαν από αναθυμιάσεις 14 άτομα – Χαροπαλεύει 48χρονος

Φλώρινα: Χωρίς άδεια το ξενοδοχείο όπου δηλητηριάστηκαν από αναθυμιάσεις 14 άτομα – Χαροπαλεύει 48χρονος
Δέκα τέσσερα άτομα δηλητηριάστηκαν από διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα σε ξενοδοχείο της περιοχής Λιμνοχωρίου Φλώρινας, Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024. (EUROKINISSI)

Το καινούριο και εντυπωσιακό ξενοδοχείο στη Φλώρινα, μέσα στο οποίο 14 άτομα δηλητηριάστηκαν από μονοξείδιο του άνθρακα, ένα εκ των οποίων σοβαρά, φαίνεται πως λειτουργούσε χωρίς άδεια.

Σύμφωνα με το kozanimedia.gr, το ξενοδοχείο που εγκαινιάστηκε στις 12 Σεπτεμβρίου στο Λιμνοχώρι της Φλώρινας λειτουργούσε χωρίς άδεια.

Μάλιστα, λίγες ημέρες πριν το αρμόδιο τμήμα του ΕΟΤ (Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού) Κοζάνης βεβαίωσε πρόστιμο 10.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αθανάσιος Τάσκας σημείωσε πως είναι ενήμερη για το θέμα είναι η περιφερειακή ενότητα Φλώρινας, σημειώνοντας πως κλιμάκιο του υγειονομικού επισκέφθηκε την ξενοδοχειακή μονάδα και διαπίστωσε πως ήταν κλειστή.

Σημειώνεται πως μετά τη δηλητηρίαση των 14 ατόμων τα ξημερώματα της Κυριακής (27.10.2024) η επιχείρηση σφραγίστηκε, ενώ συνελήφθη ο 53χρονο ιδιοκτήτης.

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου συνελήφθη για παράβαση του ποινικού κώδικα περί σωματικής βλάβης και σωματικής βλάβης από αμέλεια, ενώ την προανάκριση για τα ακριβή αίτια της διαρροής έχει αναλάβει το Α.Τ. Αμυνταίου.

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή

Ο 48χρονος που απεγκλωβίστηκε από το δωμάτιο μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και διασωληνώθηκε στο Τμήμα Επειγόντων. Στη συνέχεια κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στο Νοσοκομείο Κοζάνης, όπου και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ η κατάσταση του άνδρα είναι κρίσιμη και τα επόμενα 24ωρα θα δίνει μάχη για την ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επόμενα 24ωρα ο 48χρονος αναμένεται να υποβληθεί σε επαναληπτική αξονική, ώστε να υπάρχουν ασφαλέστερα συμπεράσματα για την πορεία της υγείας του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, φαίνεται ότι υπέστη εγκεφαλικό οίδημα και πνευμονία από εισρόφηση.

Ν. Τζανάκης (αν. καθηγητής Πνευμονολογίας): «Σούπερ τοξικό δηλητήριο»

«Το μονοξείδιο του άνθρακα είναι ένα σούπερ δηλητήριο το οποίο μέσω των πνευμόνων εισέρχεται στο αίμα, δηλητηριάζει την αιμοσφαιρίνη και αποτρέπει τη μεταφορά του οξυγόνου στα κύτταρα και τους ιστούς. Εκτός από σούπερ τοξικό είναι ύπουλο γιατί η δηλητηρίαση συμβαίνει χωρίς ο άνθρωπος να καταλάβει τίποτα, ναρκώνεται και ξαφνικά σταματά η αναπνοή του. Και πριν από αυτό μπορεί να συμβεί εγκεφαλικό ή έμφραγμα. Είναι ύπουλο δηλητήριο». Τα παραπάνω δήλωσε στον ALPHA ο αναπληρωτής καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, με αφορμή το τραγικό γεγονός.

«Συνήθως έχουμε θύματα από καύση κάρβουνων σε μαγκάλια. Αυτή τη στιγμή κατά πάσα πιθανότητα η καπνοδόχος που έδιωχνε τα καυσαέρια του καυστήρα είχε διαρροή και πιθανότατα μέσω του καυστήρα διοχετεύτηκε το αέριο στα δωμάτια με αποτέλεσμα να δηλητηριαστούν οι άνθρωποι», συμπλήρωσε.

«Επαναλαμβάνω, είναι σούπερ τοξικό δηλητήριο το μονοξείδιο του άνθρακα και όλοι θα πρέπει να προσέχουμε στα σπίτια μας. Είναι άοσμο και μας δηλητηριάζει. Ο άνθρωπος δηλητηριάζεται και πεθαίνει μέσα στον ύπνο του», τόνισε ο Νίκος Τζανάκης.

Διαβάστε επίσης

Σκάνδαλο Novartis και άρση προστασίας μαρτύρων: Μην τολμήσει κανείς να (ξανα) καταγγείλει διαφθορά

Σκάνδαλο στην Καθολική Εκκλησία: «Ιερές» business, απάτες και εκβιασμοί – Οι σκιές και το ποινικό παρελθόν του επιχειρηματία

Γάζα: «Παράθυρο» για έμμεσες διαπραγματεύσεις μέσω Κατάρ – «Ναι» σε ανακωχή υπό όρους από τη Χαμάς

Λίβανος: Νεκροί τρεις δημοσιογράφοι από ισραηλινούς βομβαρδισμούς – Σφυροκόπημα στα προάστια της Βηρυτού (Video)

Ένα Predator τους χωρίζει, μια χειραψία τους ενώνει!

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter