Φλωρίδης για αναμεταδόσεις των δικών: «Σηκώθηκε μία φασαρία για το τίποτα»

Φλωρίδης για αναμεταδόσεις των δικών: «Σηκώθηκε μία φασαρία για το τίποτα»

Σε προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Γιώργος Φλωρίδης σχετικά με την τροποποίηση νόμου, που απαγορεύει τη μετάδοση δικαστικής διαδικασίας μέσω διαδικτύου, με αποτέλεσμα να «μπλοκάρονται» παρατηρητήρια, όπως αυτό που μεταδίδει τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε λόγο για συκοφαντικές αναρτήσεις και ότι δεν υπάρχει «καμία απαγόρευση».

Συγκεκριμένα, ο κ. Φλωρίδης σε συνέντευξή του στο Σκάι ότι «σηκώθηκε μία φασαρία για το τίποτα», καθώς όπως είπε σε διάταξη που ισχύει από το 2002 «προσθέσαμε την απαγόρευση της μετάδοσης μέσω ίντερνετ, με διάφορα συστήματα και πλατφόρμες που υπάρχουν».

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και το ΠΑΣΟΚ την είχαν ψηφίσει» ενώ πρόσθεσε ότι «δεν έχει καμία σχέση με τα παρατηρητήρια η διάταξη. Τα παρατηρητήρια εάν θέλουν να κάνουν μία αναμετάδοση κατά παράβαση του νόμου, προφανώς το δικαστήριο τα αποβάλει».

«Νομική συζήτηση» ο περιορισμός της δημοσιότητας

Σημειώνεται, ότι στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών (11/7), σε επισήμανση του Documentonews για το γιατί η δημοσιότητα να περιορίζεται μόνο στο επίπεδο του δικαστηρίου και να μην έχει το δικαίωμα κάθε πολίτης στην ενημέρωση, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι «αυτό είναι μία συζήτηση που έχει να κάνει με τα δικαιώματα των κατηγορουμένων. Είναι μία συζήτηση που ξεκινάει από το 1993. Τότε έκρινε το κράτος. Είναι μία νομική συζήτηση που δεν είναι απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Διαβάστε επίσης:

Βράζει η ΝΔ: Ο βουλευτής Μάριος Σαλμάς βάλλει κατά της κυβέρνησης για τις τράπεζες

Κύρτσος: Οι Βρυξέλλες κατάλαβαν την «απάτη» Μητσοτάκη με τις επιδοτήσεις ρεύματος

Κασσελάκης: Είναι εύκολο να σχολιάζεις, δύσκολο να βοηθάς από μέσα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter