Φλωρεντία: Σάλος με τουρίστριες και τις άσεμνες πόζες μπροστά σε ιστορικό άγαλμα… (Photos)

Τουρίστριες προκάλεσαν την οργή των Ιταλών αφού ανέβηκαν επάνω σε ιστορικό άγαλμα και παρίσταναν ότι κάνουν σεξ μαζί του, στη Φλωρεντία.

Η νεαρή τουρίστρια αγνώστου εθνικότητας έως τώρα, ανέβηκε σε ένα εμβληματικό άγαλμα του Βάκχου του εικαστικού Giambologna, στην περιοχή Borgo San Jacopo της Φλωρεντίας, και προσποιήθηκε ότι φιλάει τον άνδρα από χαλκό.

Η γυναίκα, στάθηκε επίσης μπροστά από το γλυπτό τρίβοντας τα οπίσθιά της σε αυτό, ενώ η φίλη της τραβούσε τις απρεπείς φωτογραφίες.

Η φίλης της στη συνέχεια γονάτισε μπροστά στο άγαλμα, μιμούμενη μια σεξουαλική πράξη.

Οι αξιωματούχοι ζήτησαν σκληρή καταστολή των ασεβών παραθεριστών, όπως οι γυναίκες που προχώρησαν στις συγκεκριμένες ενέργειες.

Οι αντιδράσεις

«Η Φλωρεντία είναι μια πόλη που δεν κάνει τους επισκέπτες να τη σέβονται. Αυτές οι συνεχείς εκδηλώσεις αγένειας και ασέβειας συμβαίνουν επειδή ο καθένας αισθάνεται πως έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει ατιμώρητα», δήλωσε η Patrizia Asproni από την «Confcultura», μια οργάνωση υπεράσπισης και προώθησης πολιτιστικής κληρονομιάς, μετέδωσε η Daily Mail. Η ίδια προέτρεψε: «Πρέπει να εφαρμόσουμε το μοντέλο της Σιγκαπούρης: αυστηροί έλεγχοι, πολύ υψηλά πρόστιμα, μηδενική ανοχή».

Η επικεφαλής της αστυνομίας, δήλωσε: «Οι τουρίστες είναι ευπρόσδεκτοι, αλλά πρέπει να υπάρχει σεβασμός στα μνημεία μας, είτε πρόκειται για πρωτότυπα είτε για αντίγραφα. Επίσης, επειδή αμφιβάλλω ότι αυτή η κυρία γνωρίζει τη διαφορά».

Ο Marco Passeri, πρώην δημοτικός σύμβουλος της Φλωρεντίας, αναρωτήθηκε: «Είμαστε σίγουροι ότι θέλουμε τέτοιου τύπου τουρίστες στη Φλωρεντία;»

Το περιστατικό έγινε viral στην Ιταλία με τους κατοίκους να το σχολιάζουν στο twitter.

«Θα πρέπει να αναγκάσουμε τους τουρίστες να περνούν από τεστ για τη Φλωρεντία πριν πατήσουν το πόδι τους στην πόλη». Άλλοι ζήτησαν να πάνε φυλακή οι τουρίστριες για τη «σεξουαλική» φωτογράφιση με το άγαλμα.

Το άγαλμα με το οποίο φωτογραφήθηκε η γυναίκα είναι αντίγραφο του αυθεντικού χάλκινου Βάκχου, το οποίο δημιουργήθηκε από τον Giambologna περί το 1560 μ.Χ και φυλάσσεται στο Μουσείο Bargello. Αντικαταστάθηκε από το αντίγραφο το 2006 και στέκεται πάνω σε ένα αυθεντικό αρχαίο μαρμάρινο σιντριβάνι που ονομάζεται «del Centauro», στο οποίο οι τουρίστριες έπρεπε να σκαρφαλώσουν για να φτάσουν στο άγαλμα.

Αυτό το συμβάν έρχεται να προστεθεί σε παρόμοια περιστατικά με τουρίστες που προκάλεσαν οργή στην Ιταλία αφού δεν σεβάστηκαν μνημεία. Μόλις τον περασμένο μήνα, ένας τουρίστας πιάστηκε να χαράζει το όνομά του σε έναν αρχαίο τοίχο στην Πομπηία.

Διαβάστε επίσης:

Πρόκληση από το τουρκικό ΥΠΕΞ: «Ο Δένδιας υπονομεύει τις συνομιλίες Μητσοτάκη – Ερντογάν»

Προκλητικό σχόλιο του Κάιλ Γκας σε συναυλία: «Μην αστοχήσετε στον Τραμπ την επόμενη φορά» (Video)

Μέτρα – «ασπιρίνες» από τον Μητσοτάκη για την ενεργειακή ακρίβεια ενώ οι τιμές καλπάζουν

Καιρός: «Καμίνι» η χώρα για 48 ώρες – Θα φτάσει τους 43 βαθμούς το θερμόμετρο

Παράνομο εξεταστήριο στο προεδρικό γραφείο του Εξαδάκτυλου – Ο εκλεκτός του Μητσοτάκη καταπατά νομιμότητα, ηθική και ιατρική δεοντολογία

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: «Τα οικονομικά μας ήταν πάντα διάφανα» – Επανεξετάζονται όλα τα έξοδα

«Έχει αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ από το 2013» – Τι έλεγε η Φώφη Γενημματά για την Άννα Διαμαντοπούλου

Ετικέτες