Φλερτάροντας με τον γκρεμό

Φλερτάροντας με τον γκρεμό

Η κατάσταση στη χώρα μοιάζει με τις τελευταίες ημέρες της Πομπηίας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά την καταστροφική της πολιτική το δεύτερο εξάμηνο του 2019 που έφερε την οικονομία στην ύφεση συνέχισε και το 2020, φέρνοντας με τη βοήθεια και της πανδημίας του κορονοϊού τη χώρα μισό βήμα πριν την ολική καταστροφή.

Με την οικονομική της πολιτική έχει εκτινάξει την ανεργία στα ύψη και το μέλλον προμηνύεται ακόμη πιο δυσοίωνο. Η ρευστότητα είναι δυσεύρετη καθώς οι τράπεζες κρατούν κλειστή την κάνουλα των χρηματοδοτήσεων απαιτώντας ισοδύναμα για την κάλυψη των δανείων κάτι που όπως καταλαβαίνει κανείς δεν υπάρχουν.

Οσους κλάδους δεν κατάφεραν να ισοπεδώσουν τα μνημόνια, όσους προσπάθησε να κρατήσει ζωντανούς η οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, με συνοπτικές διαδικασίες καταστρέφει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Και καθώς δεν περιορίζεται στην οικονομία, ως να έχουν πάρει από μία μπουλντόζα όλοι οι υπουργοί της, όχι βέβαια για να κτίσουν, ισοπεδώνουν τα πάντα από την Παιδεία και την Υγεία έως το Περιβάλλον και τη Ναυτιλία. Ακόμα και το περίφημο μεταφορικό ισοδύναμο που με χίλια ζόρια κατάφερε η προηγούμενη κυβέρνηση να επιβάλει παρά τις αντιρρήσεις των περίφημων θεσμών, ετοιμάζεται να το καταργήσει ενώ υποσκάπτει τη λειτουργία και αποδοτικότητα του καθυστερώντας χαρακτηριστικά να αποδώσει τα χρήματα σε όσους τα δικαιούνται.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε από νωρίς τις πραγματικές διαθέσεις του μη διστάζοντας μπροστά σε τίποτα. Με ρουσφέτια, με μυστικά κονδύλια, με τροπολογίες οι οποίες κρύβουν φωτογραφικές διατάξεις για φιλικούς προς αυτόν επιχειρηματίες και με αδιαφορία για τους πολίτες αυτής της χώρας πολιτεύεται ετοιμάζοντας να ρίξει τη χώρα στον πιο βαθύ γκρεμό της ιστορίας της.

Με τη βοήθεια των γερμανών φίλων του οι οποίοι με καθοδηγητή τον Σόιμπλε αδιαφορούν πλήρως για την επιβίωση των πολιτών προετοιμάζει ένα νέο μνημόνιο το οποίο θα θάψει βαθειά στο χώμα τις οποιεσδήποτε ελπίδες του ελληνικού λαού.

Ολο αυτό το περικλείει με διατάξεις που χωρίς να περνούν από τη Βουλή, παραπέμπουν σε μια νέου είδους δημοκρατία, χωρίς ελευθερίες και δικαιώματα.

Για να μην πετύχουν όλοι οι σχεδιασμοί αυτοί του πρωθυπουργού και να υπάρξει ένα κάποιου είδους αλεξίπτωτο στην αναπόφευκτη πτώση θα πρέπει άμεσα δημοκρατικά κόμματα και πολίτες να κινητοποιηθούν. Το έδαφος έχει αρχίσει ήδη να υποχωρεί κάτω από τα πόδια όλων. Η κατάσταση της «νέας πραγματικότητας» που θέλουν να επιβάλλουν αρχίζει ήδη να γίνεται κάτι παραπάνω από εμφανής.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter