Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Μπαράζ αεροπορικών επιθέσεων του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο (Videos)

Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Μπαράζ αεροπορικών επιθέσεων του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο (Videos)

Ώρες αγωνίας στη Μέση Ανατολή, καθώς ο κίνδυνος γενίκευσης του πολέμου είναι πια ορατός μετά την πρωτοφανή ταυτόχρονη έκρηξη των ασυρμάτων της Χεζμπολάχ που συγκλόνισε τον Λίβανο.

Στη σημερινή του ομιλία ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα προειδοποίησε ότι ο Λίβανος θα απαντήσει στην τρομοκρατική αυτή πράξη με δίκαιη τιμωρία. Την ίδια ώρα, οι IDF εξαπέλυσαν ένα νέο μπαράζ αεροπορικών επιδρομών στο νότιο Λίβανο.

Δείτε επίσης: Νασράλα – Χεζμπολάχ: «Η επίθεση του Ισραήλ ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου κατά του Λιβάνου»

Έχει ανέβει σημαντικά η ένταση το τελευταίο 24ωρο. Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα χαρακτήρισε την ισραηλινή επίθεση μέσω βομβητών ως «τρομοκρατική πράξη» και «σφαγή», τονίζοντας ότι ισοδυναμεί με «κήρυξη πολέμου κατά του λαού του Λιβάνου και της κυριαρχίας της χώρας» «Το μεγάλο πλήγμα των επιθέσεων σε συσκευές επικοινωνίας δεν θα οδηγήσει στην πτώση της Χεζμπολάχ. Το Ισραήλ παραβίασε “κόκκινες γραμμές” με τις επιθέσεις αυτές», τόνισε ο Νασράλα.

Ενώ πέντε λεπτά πριν αρχίσει η ομιλία του ο Χασάν Νασράλα, το Ισραήλ έπληττε στόχους στον νότιο Λίβανο, ενώ η Χεζμπολάχ εξαπέλυε ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ, όπου δύο ισραηλινοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους.

Το Ισραήλ εξαπέλυσε απόψε δεκάδες αεροπορικές επιδρομές στο νότιο τμήμα του Λιβάνου, όπως μεταδίδουν λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης που κάνουν λόγο για ένα από τα σφοδρότερα κύματα επιθέσεων από τις αρχές Οκτωβρίου.Σύμφωνα με αναφορές έχουν πληγεί περισσότερες από 50 τοποθεσίες.

Νωρίτερα σήμερα, ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ τόνισε πως οι επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολάχ θα συνεχιστούν με στόχο να διασφαλιστεί η ασφαλής επιστροφή των κατοίκων στις παραμεθόριες περιοχές του βορρά. «Βαθμιαία, η Χεζμπολάχ θα πληρώνει όλο και μεγαλύτερο τίμημα», διαβεβαίωσε ο Γκάλαντ.

Ο Νασράλα ανέφερε πως κάποιες από τις ζωές που χάθηκαν δεν έχουν ακόμη συμπεριληφθεί στους επίσημους αριθμούς των θυμάτων, ενώ τόνισε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις σκόπευαν να προκαλέσουν μαζικές δολοφονίες. «Το Ισραήλ προσπάθησε να σκοτώσει 4.000 ανθρώπους ταυτόχρονα», δήλωσε ο Νασράλα. «Αυτό είναι καθαρή τρομοκρατία. Θα τις αποκαλούμε «Σφαγή της Τρίτης» και «Σφαγή της Τετάρτης».

«Η απάντηση στο Ισραήλ θα είναι συντριπτική από τον άξονα της αντίστασης»

Το Ισραήλ θα βρεθεί αντιμέτωπο με «μια συντριπτική απάντηση από τον άξονα της αντίστασης», δήλωσε σήμερα ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν Χοσεΐν Σαλαμί στον ηγέτη της λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης, μετά τις επιθέσεις σε συσκευές επικοινωνίας της σιιτικής – συμμάχου του Ιράν – οργάνωσης του Λιβάνου.

Ο άξονας αντίστασης αναφέρεται σε ένοπλες οργανώσεις που ευθυγραμμίζονται με το Ιράν στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων της Χεζμπολάχ, των Χούθι της Υεμένης και των Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης του Ιράκ.

«Τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες είναι αναμφίβολα το αποτέλεσμα της απελπισίας του σιωνιστικού καθεστώτος (Ισραήλ) και διαδοχικών αποτυχιών. Αυτό σύντομα θα αντιμετωπιστεί με μια συντριπτική απάντηση από τον άξονα της αντίστασης και θα γίνουμε μάρτυρες της καταστροφής αυτού του αιμοδιψούς και εγκληματικού καθεστώτος”, τόνισε ο Σαλαμί στο μήνυμά του προς τον Νασράλα.

Στην ομιλία του νωρίτερα σήμερα, ο Νασράλα δήλωσε πως οι εκρήξεις βομβητών και άλλων συσκευών επικοινωνίας της οργάνωσης τις τελευταίες δύο μέρες στον Λίβανο θα μπορούσαν να αποτελούν μια «κήρυξη πολέμου» κατά της οργάνωσης.

Αντιδράσεις για το διάγγελμα Νασράλα

Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει όλο και μεγαλύτερο τίμημα, προειδοποίησε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας. ««Το Ισραήλ θα συνεχίσει τη στρατιωτική του δράση κατά της Χεζμπολάχ, παρόλο που η νέα φάση του πολέμου ενέχει σημαντικούς κινδύνους και στόχος είναι να επιστρέψουν οι κάτοικοι του βόρειου Ισραήλ στα σπίτια τους», δήλωσε ο Γιοάβ Γκάλαντ.

Το Ισραήλ θα βρεθεί αντιμέτωπο με «μια συντριπτική απάντηση από τον άξονα της αντίστασης» δήλωσε σήμερα ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν Χοσεΐν Σαλαμί στον ηγέτη της λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης, μετά τις επιθέσεις σε συσκευές επικοινωνίας της σιιτικής – συμμάχου του Ιράν – οργάνωσης του Λιβάνου.

«Τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες είναι αναμφίβολα το αποτέλεσμα της απελπισίας του σιωνιστικού καθεστώτος (Ισραήλ) και διαδοχικών αποτυχιών. Αυτό σύντομα θα αντιμετωπιστεί με μια συντριπτική απάντηση από τον άξονα της αντίστασης και θα γίνουμε μάρτυρες της καταστροφής αυτού του αιμοδιψούς και εγκληματικού καθεστώτος» τόνισε ο Σαλαμί στο μήνυμά του προς τον Νασράλα.

Διαβάστε επίσης:

Λίβανος: Πώς στήθηκαν οι επιθέσεις μέσω παγιδευμένων συσκευών – Η «Μονάδα 8200» της Mossad και οι εταιρείες «φαντάσματα»

Διασυνοριακή απάτη-μαμούθ: Οι 62 εμπλεκόμενοι, η μέθοδος… carousel, και η ζημιά των 30 εκατ. ευρώ για το δημόσιο

Λίβανος: 20 νεκροί και πάνω από 450 τραυματίες στο νέο κύμα εκρήξεων – Το Ισραήλ μετακινεί στρατό στον βορρά

Reuters: Η Mossad και η «Μονάδα 8200» πίσω από την επίθεση του Ισραήλ στο Λίβανο και τη Συρία, σύμφωνα με πηγές

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter