Φινλανδία: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την λειτουργία χερσαίας ΝΑΤΟϊκής διοίκησης στα σύνορα με την Ρωσία

Φινλανδία: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την λειτουργία χερσαίας ΝΑΤΟϊκής διοίκησης στα σύνορα με την Ρωσία

Μια νέα χερσαία διοίκηση στη Φινλανδία, κοντά στα ρωσικά σύνορα, θα λειτουργεί από το επόμενο έτος το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τα σχέδια που ανακοίνωσε ο Φινλανδός υπουργός Άμυνας. Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο Αντι Χακάνεν, υπουργός της κυβέρνησης συνεργασίας δεξιάς- ακροδεξιάς του Πέτερι Όρπο, η σχεδιαζόμενη διοίκηση θα είναι αρμόδια για να ηγηθεί των επιχειρήσεων των χερσαίων δυνάμεων της Συμμαχίας στη βόρεια Ευρώπη σε περίπτωση στρατιωτικής σύγκρουσης.

Η ανακοίνωση αυτή ήρθε παρά το γεγονός ότι Ρωσία ήδη από πέρυσι που η Φινλανδία προσχώρησε στη συμμαχία του ΝΑΤΟ, έχει προειδοποιήσει ότι η περαιτέρω επέκταση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας θα έχει συνέπειες. Η Φινλανδία προσχώρησε στην Συμμαχία, κάνοντας μια στροφή στην πολιτική που ακολουθούσε επί δεκαετίες, ως απάντηση στην εισβολή στην Ουκρανία.

Όπως ανέφερε ο Χακάνεν: «Σήμερα το πρωί, αποφάσισα ότι θα προτείνουμε στο ΝΑΤΟ τη δημιουργία της διοίκησης σε συνδυασμό με το αρχηγείο του στρατού στο Μίκελι».

Το κέντρο θα λειτουργεί υπό την Κοινή Διοίκηση του Νόρφολκ με έδρα τις ΗΠΑ και από κοινού με την διοίκηση χερσαίων δυνάμεων της Φινλανδίας, η οποία βρίσκεται στο Μίκελι, περίπου δύο ώρες οδήγησης από τα φινλανδορωσικά σύνορα. Συνολικά το κέντρο διοίκηση θα έχει ετήσιο προϋπολογισμό ύψους 8,5 εκατομμυρίων ευρώ και η μόνιμη δύναμη θα αποτελείται από μερικές δεκάδες αξιωματικούς.

Διαβάστε επίσης

Τουρκία: 865 χρόνια φυλάκιση σε εργολάβο πολυκατοικίας η οποία κατέρρευσε με απολογισμό 96 νεκρούς

Η Ιταλία συνεχίζει την αντιμεταναστευτική πολιτική: Πρόστιμα σε πιλότους που βοηθούν μετανάστες στη θάλασσα

Οι Χούθι εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση σε Τελ Αβίβ και Ασκελόν – Αναχαιτίστηκε από το Ισραήλ (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter