FIFA: Προσπάθειες για την απομάκρυνση ποδοσφαιριστών από το Αφγανιστάν

FIFA: Προσπάθειες για την απομάκρυνση ποδοσφαιριστών από το Αφγανιστάν

Με ανακοίνωση της η FIFA έκανε γνωστό ότι διαπραγματεύεται την «εξαιρετικά δύσκολη» απομάκρυνση ποδοσφαιριστών και άλλων αθλητών από το Αφγανιστάν μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα, την περασμένη εβδομάδα, ο ποδοσφαιριστής της εθνικής ομάδας του Αφγανιστάν, Ζάκι Ανβάρι πέθανε σε πτώση από αμερικανικό αεροπλάνο, όπου πήγε να πιαστεί για να διαφύγει. «Ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της FIFA παρακολουθούν στενά την κατάσταση και εργάζονται ακούραστα με τις κυβερνήσεις και τους σχετικούς οργανισμούς για να απομακρύνουν αυτούς που κινδυνεύουν από το Αφγανιστάν», δήλωσε αξιωματούχος της FIFA και πρόσθεσε πως «η ηγεσία της FIFA συμμετέχει προσωπικά στη διαπραγμάτευση της περίπλοκης απομάκρυνσης ποδοσφαιριστών και άλλων αθλητών σε ένα εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον». Παράλληλα, πριν τρείς μέρες η Αυστραλία «ελευθέρωσε» περισσότερες από 50 Αφγανές αθλήτριες και τα μέλη των οικογενειών τους, όπως ανέφερε η Australian Broadcasting Corporation (ABC).

Εξάλλου η FIFPRO, η Διεθνής Ενωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών, ανακοίνωσε ότι έχει συμμετάσχει σε μεγάλο βαθμό στις προσπάθειες για την απομάκρυνση των αθλητών και εκτιμά τις προσπάθειες της αυστραλιανής κυβέρνησης.

Η πρώην αρχηγός της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του Αφγανιστάν, Καλίδα Ποπάλ, προέτρεψε τις παίκτριες να διαγράψουν τα προφίλ τους από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για λόγους ασφαλείας, τώρα που η χώρα είναι και πάλι στην κυριαρχία των Ταλιμπάν, οι οποίοι επέβαλαν αυστηρά όρια στη συμπεριφορά των γυναικών, κατά τη διακυβέρνησή τους 1996-2001.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter