FIFA για τη ρατσιστική επίθεση κατά παικτών της Αγγλίας: «Θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα»

Η FIFA δεν έμεινε αμέτοχη και πήρε θέση για τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκαν διεθνείς ποδοσφαιριστές της εθνικής Αγγλίας στη Βουδαπέστη από οπαδούς της Ουγγαρίας. Η παγκόσμια ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση και προανήγγειλε τιμωρίες όταν θα ολοκληρωθεί η έρευνα που διενεργείται για τα περιστατικά που διαδραματίστηκαν.

Η Αγγλία πέρασε με το εμφατικό 4-0 από την έδρα της εθνικής Ουγγαρίας στα πλαίσια της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ, ωστόσο το παιχνίδι επισκιάστηκε από τη ρατσιστική επίθεση που έγινε σε βάρος δύο ποδοσφαιριστών των Τριών Λιονταριών από οπαδούς των γηπεδούχων. Οι Τζούντι Μπέλιγχαμ και Ραχίμ Στέρλινγκ ήταν τα δύο θύματα των σκληροπυρηνικών οπαδών. Εκτός από τους ήχους μαϊμούδων που έβγαζαν οι φανς των Μαγυάρων, έπεσαν «βροχή» και διάφορα αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο.

«Πρώτα απ ‘όλα, η FIFA κατακρίνει κάθε μορφή ρατσισμού και βίας και έχει μια σαφή στάση μηδενικής ανοχής για τέτοιες συμπεριφορές στο ποδόσφαιρο. Θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα μόλις λάβουμε τις απαραίτητες αναφορές σχετικά με το χθεσινό παιχνίδι Ουγγαρία-Αγγλία», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσε η FIFA.