Φιάσκο στην Ύδρα: Άφησαν τους ολιγάρχες από το Καζακστάν να φύγουν με… προφορική εξέταση ενώ ήταν μάρτυρες

Φιάσκο στην Ύδρα: Άφησαν τους ολιγάρχες από το Καζακστάν να φύγουν με… προφορική εξέταση ενώ ήταν μάρτυρες

Πολλά ερωτήματα εγείρουν τα μέχρι τώρα στοιχεία της υπόθεσης με την πυρκαγιά στο πευκόδασος της Ύδρας που φέρεται να ξεκίνησε από πυροτεχνήματα που έριξαν από πολυτελή θαλαμηγό που φιλοξενούσε έναν από τους πιο γνωστούς ολιγάρχες του Καζακστάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) της Πυροσβεστικής που μετέβησαν στο πολυτελές γιοτ εξέτασαν προφορικά τους επιβαίνοντες, δίχως να πάρουν επίσημη κατάθεση ως όφειλαν. Μεταξύ των όσων βρισκόταν εκεί ήταν και ο Daniyar Abulgazin ένας από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες του Καζακστάν γνωστός για τις σχέσεις του με τον Τιμούρ Κουλιμπάγιεφ. Πρόκειται για έναν από τους γαμπρούς του πρώην πρωθυπουργού του Καζακστάν, από το 1984 μέχρι και το 2022, Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ ο οποίος θεωρείται ένας από τους πιο πλούσιους επιχειρηματίες του Καζακστάν. Μαζί με τη σύζυγό του ο Κουλιμπάγιεφ διαθέτει σύμφωνα με το Forbes περιουσία άνω των 3 δισ. δολαρίων καθώς και τη μεγαλύτερη τράπεζα του Καζακστάν, την Halyk Bank.

Ο Daniyar Abulgazin λοιπόν που επέβαινε στο πολυτελές γιοτ μαζί με άλλους ομοεθνείς του, ξεκίνησε την καριέρα του ως φοιτητής της Ανώτατης Σχολής Felix Derzhinsky της KGB της ΕΣΣΔ στη Μόσχα αποφοιτώντας το 1991. Ο Κουλιμπάγιεφ ήταν αυτός που τοποθέτησε σε κρατική πετρελαϊκή εταιρεία τον Daniyar Abulgazin στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Η προσωπική περιουσία του Abulgazin ξεπερνά σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ τα 400 εκατ. δολάρια.

Μετά την προφορική εξέταση οι ολιγάρχες από το Καζακστάν αποχώρησαν για την πατρίδα τους. Παρά το γεγονός ότι αποτελούν μάρτυρες στις έρευνες των αρχών για το πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά στο πευκοδάσος της Ύδρας.

Την Τετάρτη απολογούνται οι συλληφθέντες

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, οι 13 συλληφθέντες του σκάφους «Περσεφόνη».

Οι συλληφθέντες έλαβαν προθεσμία και θα απολογηθούν αύριο Τετάρτη 26 Ιουνίου, ενώ ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για τα αδικήματα κατά περίπτωση του εμπρησμού σε δασική έκταση με ενδεχόμενο δόλο, οικολογικής καταστροφής και παράνομης κατοχής και χρήσης κροτίδων και βεγγαλικών.

Διαβάστε επίσης: Φωτιές στην Ηλεία: «Στάχτη πάνω από 39.000 στρέμματα – Ζητούσαμε βοήθεια από τις 15:30 και αεροσκάφη ήρθαν στις 20:00»

Λεκτική επίθεση κατά του Απόστολου Λύτρα στη φυλακή

Εργατικό δυστύχημα στο Αγρίνιο: Νεκρός 52χρονος από τη φωτιά στο εργοτάξιο πίσσας (Photos – Video)

Αγρίνιο: Ένας νεκρός από τη μεγάλη φωτιά σε εργοτάξιο πίσσας – Αναφορές για δύο τραυματίες (Photos)

Δολοφονία Καραϊβάζ: «Δέχομαι απειλητικά τηλεφωνήματα» – Τι αποκάλυψε ο δικηγόρος της οικογένειας (Video)

Ο Μπελέρης διχάζει Ελλάδα και Αλβανία προκαλώντας την Ε.Ε.

Τζούλιαν Ασάνζ: Ο ιδρυτής του WikiLeaks που τάραξε γερά κυβερνήσεις, ΜΜΕ και κοινή γνώμη τα τελευταία 14 χρόνια

«Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος» – Πώς σχολίασαν την ιστορική εξέλιξη τα διεθνή ΜΜΕ


Τζούλιαν Ασάνζ: «Μας στήριξε ένα σπουδαίο κίνημα» – Δήλωση από τη Στέλλα Ασάνζ και τον αρχισυντάκτη του Wikileaks


Ελεύθερος ο Τζούλιαν Ασάνζ – Η συμφωνία του ιδρυτή του Wikileaks με τις αμερικανικές Αρχές


Τζούλιαν Ασάνζ: Η στιγμή που επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος και έφυγε από τη Βρετανία (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter