Φιάσκο στη Νορβηγία: Κάλεσαν για αντιντόπινγκ τεστ ποδοσφαιριστές που έχουν…. πεθάνει εδώ και δεκαετίες!

Φιάσκο στη Νορβηγία: Κάλεσαν για αντιντόπινγκ τεστ ποδοσφαιριστές που έχουν…. πεθάνει εδώ και δεκαετίες!

«Μήπως έχετε κάποια κρυφή κάμερα;», διερωτήθηκε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Νορβηγίας, Στάλε Σολμπάκεν, όταν έμαθε ποιοι ποδοσφαιριστές κλήθηκαν για τα καθιερωμένα αντιντόπινγκ τεστ πριν τα ματς του Nations League.

Μεταξύ των ονομάτων βρίσκονταν οι Έρλινγκ Χάαλαντ, Γιόργκεν Στραντ Λάρσεν, Αντόνιο Νούσα, Όσκαρ Μπομπ, Έιναρ Γκούντερσεν και Γιούργκεν Γιούβε. Με τη διαφορά πως οι δύο τελευταίοι, θρύλοι του νορβηγικού ποδοσφαίρου, έχουν φύγει από τη ζωή εδώ και δεκαετίες.

Ο Γιούργκεν Γιούβε, πρώτος σκόρερ όλων των εποχών με την εθνική ομάδα της Νορβηγίας με 33 γκολ πέθανε το 1983 σε ηλικία 76 ετών, ενώ ο Έιναρ Γκούντερσεν έφυγε από τη ζωή το 1962, όπως σημειώνει το νορβηγικό Nettavisen.

«Μετά από όλα αυτά έπρεπε να καλέσουμε την υπηρεσία Αντιντόπινγκ της χώρας», σημείωσε ο Σολμπάκεν μιλώντας στους δημοσιογράφους. «Μάλλον θα πήραν τη λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ προσθέτοντας άλλα ονόματα στη συνέχεια», συμπλήρωσε.

«Πάντως και οι δύο είχαν… αρνητικά τεστ», είπε ο προπονητής της Νορβηγίας αναφερόμενους στους Γιούβε και Γκούντερσεν, σκορπίζοντας γέλιο στην αίθουσα Τύπου.

Η υπηρεσία Αντιντόπινγκ της Νορβηγίας δεν έκρυψε ότι έγινε σημαντικό λάθος, αλλά δεν μπόρεσε να δώσει μια πειστική απάντηση για το πώς συνέβη…

«Το γεγονός ότι έγινε ένα σημαντικότατο λάθος πρέπει να μας προβληματίζει. Δεν φαντάζει απαραίτητα καλό να πούμε το τι συνέβη, αλλά οπωσδήποτε θα πρέπει να επιλέγουμε τους ποδοσφαιριστές με περισσότερη προσοχή από εδώ και στο εξής», δήλωσε στο Nettavisen ο εκπρόσωπος Τύπου της νορβηγικής υπηρεσίας, Χάλβερ Μπιφούγκλιεν.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter