Φεστιβάλ Βενετίας 2024: Οι ταινίες που εντυπωσίασαν

Φεστιβάλ Βενετίας 2024: Οι ταινίες που εντυπωσίασαν

Λίγες ώρες πριν από την τελετή λήξης του 81ου φεστιβάλ Βενετίας καταγράφουμε τις εντυπώσεις που έκαναν οι ταινίες οι οποίες αναμένεται να κονταροχτυπηθούν για τον Χρυσό Λέοντα.

Εν αρχή είναι η συνέχεια του «Joker» του Τοντ Φίλιπς που είχε φύγει από τη Μόστρα το 2019 με τον Χρυσό Λέοντα ανά χείρας. Δύσκολα θα επαναληφθεί ο θρίαμβος για τον αμερικανό καθώς το πειραγμένο μιούζικαλ «Joker: Folie a deux» διχάζει παρά τη θεαματική κατασκευή του, ενώ άπαντες αποθεώνουν το υποκριτικό δίδυμο των Χοακίν Φίνιξ και Lady Gaga. Ειδικά για τη δεύτερη οι περισσότερες κριτικές αναφέρουν ότι είναι σπουδαία στο ρόλο της Harley Queen και προβάλλει ως φαβορί για το βραβείο ερμηνείας.

Απέναντι της η διάσημη αμερικανίδα μουσικός και ηθοποιός θα βρει γερά ονόματα. Σαν τις Τζούλιαν Μουρ και Τίλντα Σουίντον, πρωταγωνίστριες στο αλμοδοβαρικό δράμα «The room next door», την Νικόλ Κίντμαν που φτιάχνει ένα συνταρακτικό γυναικείο χαρακτήρα στο σέξι «Babygirl» της ολλανδής Χαλίνα Ρέιν και φυσικά την… Μαρία Κάλας της Αντζελίνα Τζολί! Άλλες δυνατές γυναικείες ερμηνείες θεωρούνται εκείνες της Φερνάντα Τόρες στο «I’m still here» του βραζιλιάνου Βάλτερ Σάλες αλλά και των τριών πρωταγωνιστριών Καμίγ Κοτέν, Ιντιά Ερ και Σαρά Φορεστιέ στο καυστικό «Τρεις Φίλες» του Εμανουέλ Μουρέ.

Από την άλλη πλευρά, στις αντρικές ερμηνείες το προβάδισμα δείχνει να έχει ο συγκλονιστικός Ναουέλ Περέζ Μπισκαγιάρτ που στο αργεντίνικο “El Jockey” του Λουίς Ορτέγκα υποδύεται τον Ρέμο, έναν πραγματικό αναβάτη του ιπποδρόμου ο οποίος βίωσε εξωφρενικές περιπέτειες στις κούρσες. Οι πιο γνωστοί σταρ δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητοι.

Ειδικά ο Ντάνιελ Κρεγκ που στο δράμα του Λούκα Γκουαντανίνο «Queer» παραδίδει για αρκετούς κριτικούς «την καλύτερη ερμηνεία» της καριέρας του ως alter ego του συγγραφέα Γουίλιαμ Μπάροουζ. Για την περίπτωση του Χοακίν Φίνιξ, όπως είπαμε και πιο πριν για την ταινία «Joker: Folie a deux» και τον σκηνοθέτη της Τοντ Φίλιπς, κάτι αντίστοιχο ισχύει και για εκείνον, ενώ εγκώμια έχει πάρει ο Τζουντ Λο για την αγνώριστη εμφάνιση του ως εμμονικόε πράκτορας του FBI αλλά και ο συμπρωταγωνιστής του Νίκολας Χουλτ στο «The Order» του Τζάστιν Κουρζέλ. Επίσης ο ηθοποιός του Βάλτερ Σάλες στο «I’m still here» Σέλτον Μαέγιο, ο πρωταγωνιστής της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη στο «Harvest» Κέιλεμπ Λάντρι-Τζόουνς και ο νεαρός Χάρις Ντίκινσον («Το τρίγωνο της θλίψης») που κλέβει την καρδιά της Κίντμαν στο «Babygirl».

Όλες οι παραπάνω ταινίες αναμένεται να είναι ισχυρές διεκδικήτριες των βραβείων του 81ου φεστιβάλ Βενετίας. Σε αυτές προσθέστε ακόμη 2-3 που έκαναν τη διαφορά και ενθουσίασαν μερίδα της κριτικής: το «Vermiglio» της Μάουρα Ντελπέρο είναι ένα διαφορετικό δράμα στα αδιέξοδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το «The Brutalist», ντεμπούτο του ηθοποιού Μπρέιντι Κορμπέτ άρεσε πολύ, ενώ το δραματικό «April» της γεωργιανής Ντέα Κουλουμπεγκασβίλι δείχνει ικανό να κάνει την μεγάλη ανατροπή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter