Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός 76-81: «Σουλτάνος» στην Πόλη

Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός 76-81: «Σουλτάνος» στην Πόλη
EUROLEAGUE 2024-2025 / ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τεράστιας σημασίας νίκη πέτυχε ο ελλιπέστατος Παναθηναϊκός επί της Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη: 76-81 με πρωταγωνιστή τον Κώστα Σλούκα, που πέτυχε καθοστικά καλάθια στο τέλος. Στο ημίχρονο, οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 35-46.

H καλή άμυνα οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε διψήφιο προβάδισμα από νωρίς: 15-25 με πρωταγωνιστές τους Λεσόρ, Μπράουν, Ναν. Ο Γιούρτσεβεν έγραψε το 24-34 και ο Σλούκας εκτόξευσε το σκορ στο 30-42 με τρίποντο. Η διαφορά έφτασε και τους 13 πόντους στην γ’ περίοδο: 47-61 με νέο τρίποντο του Σλούκα απέναντι στην παλιά του ομάδα.

Οι γηπεδούχοι εξαπέλυσαν την αντίθεσή τους με αιχμή τον Μπιμπέροβιτς μετά το 56-65 και προσπέρασαν με σερί 14-0 μέσα σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα (70-65). Δύο προσωπικά καλάθια του εκπληκτικού Σλούκα έγραψαν το 73-75 και ο Ματίας Λεσόρ έδωσε τη χαριστική βολή στη Φενέρ.

Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν πλέον με ρεκόρ 3-2.

Ο Κώστας Σλούκας ήταν ο κορυφαίος των «πρασίνων» με 13 πόντους. Ο Εργκίν Αταμάν, που αποδοκιμάστηκε έντονα από τους συμπατριώτες του, χρησιμοποίησε και τους Γκραντ 9, Μπράουν 14, Ναν 15,, Όσμαν 4, Ερνανγκόμεθ 2, Γιούρτσεβεν 12, Λεσόρ 14. O Παναθηναϊκός έπαιξε χωρίς τους Μήτογλου, Παπαπέτρου, που υποφέρουν από γαστρεντερίτιδα και έμειναν στην Αθήνα. Η συμμετοχή του Γκριγκόνις αποκλείστηκε την τελευταία στιγμή, ενώ απών ήταν και ο Μωραΐτης.

Από τη Φενέρ, του άλλοτε «πράσινου» Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ξεχώρισαν οι Μπιμπέροβιτς 16, Μπάλντγουιν 14, Κόλσον 11, Γκούντουριτς 9, Χολ 7. Ο σοβαρά τραυματισμένος Γουίλμπελοκιν θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στον ημιτελικό του περυσινού φάιναλ-φορ στο Βερολίνο, με νικητή τον Παναθηναϊκό.

Πριν από τον αγώνα απειλήθηκε «διπλωματικό επεισόδιο», αφού στην κερκίδα αναρτήθηκαν σημαίες του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους της Κύπρου πριν τον αγώνα. Οι Τούρκοι τα απέσυραν μετά από παρέμβαση του επίσημου Παναθηναϊκού.

Ο Ολυμπιακός (2-2) δοκιμάζεται το βράδυ της Παρασκευής στο Μόναχο απέναντι στη Μπάγερν (2-2). Οι δύο «αιώνιοι» θα αναμετρηθούν την Κυριακή στο ΣΕΦ (20.15), στα πλαίσια της Basket League, όπου ισοβαθμούν αήττητοι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter