Φεμινιστικό Φεστιβάλ 2024 – «Καμία δεν είναι ελεύθερη μέχρι να είμαστε όλες»

Φεμινιστικό Φεστιβάλ 2024 – «Καμία δεν είναι ελεύθερη μέχρι να είμαστε όλες»
Το Φεμινιστικό Φεστιβάλ επιστρέφει για τρίτη χρονιά, αυτή τη φορά στον Κήπο του Παντείου Πανεπιστημίου, το Σαββατοκύριακο 28 & 29 Σεπτεμβρίου 2024.
Φέτος, το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στις αδελφές μας στη Γάζα, που βρίσκονται αντιμέτωπες με τη θηριώδη και ασύμμετρη βία του Ισραηλινού κράτους.
Η σκέψη όλων μας βρίσκεται σε όλες αυτές που δεκαετίες τώρα βάζουν τα σώματά τους µπροστά σε όπλα και µμπουλντόζες, υπερασπιζόμενες τα σπίτια, τα δέντρα, το νερό και τη γη τους, που συμμετείχαν στην Ιντιφάντα, που φυλακίστηκαν, που εργάζονται ως νοσηλεύτριες, δασκάλες, δικηγόροι, γιατροί, καθηγήτριες, εργάτριες γης, που µμέσα από την τέχνη και την γραφή υπερασπίζονται την γη και τα σώματά τους.
Το φετινό Φεστιβάλ αφιερώνεται στον αγώνα για μία ελεύθερη Παλαιστίνη, στον αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης, αποικιοκρατίας και εκμετάλλευσης.
Εμπνέεται από το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης και από την ιστορία του αντιπολεμικού- φεμινιστικού κινήματος.
Σκοπός να ανοίξει μια συζήτηση για το τι σημαίνει σήμερα φεμινιστική αντιπολεμική αντίσταση. Να ενωθούν οι φωνές μας με το λαό της Παλαιστίνης που μάχεται για γη, ζωή, ελευθερία, δικαιοσύνη.
Όμως πένθος και οργή δεν  προκαλεί μόνο το ιστορικό έγκλημα που διαπράττεται στη Γάζα.
Υπάρχει πένθος και οργή και για τις δεκάδες δολοφονημένες αδελφές που μετράμε εδώ, σε αυτή τη «δυτική» γωνιά της Γης που «καυχιέται» ότι έχει αφήσει στον περασμένο αιώνα τις έμφυλες διακρίσεις και ανισότητες.
Μέσα από τις εκδηλώσεις του Φεμινιστικό Φεστιβάλ θέλει να μιλήσει για την κλιμακούμενη έμφυλη βία που οδηγεί στη γυναικοκτονία, για τη νομική κατοχύρωση του όρου, αλλά και για τις ανύπαρκτες δομές πρόληψης και στήριξης των κακοποιημένων.
Στόχος είναι να ανταλλάξουμε απόψεις για ένα πρόγραμμα διεκδικήσεων και στ-οργής που δεν θα αφήνει καμία μόνη, γιατί, όπως λέει το σύνθημα των λατινοαμερικανών αδελφών μας, «Ζωντανές μας θέλουμε».
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter