FBI: Έρευνα για νέα απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ – Συνελήφθη ένας ύποπτος στη Φλόριντα

FBI: Έρευνα για νέα απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ – Συνελήφθη ένας ύποπτος στη Φλόριντα

Έρευνα για «φερόμενη απόπειρα δολοφονίας με στόχο τον Ντόναλντ Τραμπ» ανακοίνωσε ότι διενεργεί το FBI έπειτα από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν κοντά στο γκολφ κλαμπ του 78χρονου μεγιστάνα στη Φλόριντα.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι σώος», ανέφερε ο διευθυντής επικοινωνίας του Τραμπ, Στίβεν Τσανγκ, ενώ ένας άνδρας βρίσκεται στα χέρια των Αρχών.

«Μην ανησυχείτε, είμαι ασφαλής και είμαι καλά. Κανένας δεν χτυπήθηκε», ήταν το μήνυμα του υποψηφίου προέδρου των Ρεπουμπλικανών, σύμφωνα με συμβούλους του.

Το χρονικό

Η Secret Service, το ειδικό αστυνομικό σώμα που εγγυάται την προστασία προέδρων, πρώην προέδρων και πολιτικών προσωπικοτήτων πρώτης γραμμής, ανακοίνωσε πως διενεργούσε έρευνα για πυρά «λίγο πριν από τις 14:00» (τοπική ώρα· στις 21:00 ώρα Ελλάδας).

Πράκτορές της «άνοιξαν πυρ εναντίον ενόπλου» που βρισκόταν στα όρια του γηπέδου γκολφ του Ντόναλντ Τραμπ και εντόπισαν τουφέκι τύπου AK-47, με προσαρμοσμένη διόπτρα, διευκρίνισαν οι αρχές κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο ύποπτος τράπηκε σε φυγή με όχημα μαύρου χρώματος, όμως αυτόπτης μάρτυρας έδωσε τα στοιχεία του οχήματος στην αστυνομία, που τον εντόπισε.

«Έχουμε κάποιον υπό κράτηση που είναι ο πιθανός ύποπτος», δήλωσε ο Ρικ Μπράντσο, ο σερίφης της κομητείας Παλμ Μπιτς, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Ωστόσο αξιωματούχος της Secret Service, ο Ραφαέλ Μπάρος, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι μέχρι στιγμής οι αρχές «δεν είναι σίγουρες (…) πως αυτό είναι το πρόσωπο που πυροβόλησε» εναντίον των πρακτόρων της.

Δεν μπορεί να θεωρηθεί ακόμη βέβαιο ότι ο άνδρας που συνελήφθη είναι αυτός που πυροβόλησε προς την κατεύθυνση του γηπέδου γκολφ όπου έπαιζε ο κ. Τραμπ. Τα κίνητρά του είναι άγνωστα σε αυτό το στάδιο.

Τα ΜΜΕ για τον ύποπτο

Αμερικανικά ΜΜΕ, ανάμεσά τους το CNN και το Fox News, καθώς και η εφημερίδα New York Times, κατονόμασαν τον ύποπτο: κατά τις πληροφορίες τους, ονομάζεται Ράιαν Γουέσλι Ρουθ, 58 ετών, από τη Χαβάη. Το FBI απέφυγε να το επιβεβαιώσει.

Με βάση τα προφίλ του στα social media -διαγράφτηκαν μέσα σε ώρες αφότου έγινε η απόπειρα-, είναι θερμός υποστηρικτής της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία και είχε καταβάλει προσπάθειες να στρατολογήσει κόσμο για να πάει εκεί να πολεμήσει.

Οι πρώτες αντιδράσεις

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε «ανακουφισμένος» που ο αντίπαλός του είναι «σώος» και εξήρε το «έργο της Secret Service» και των υπολοίπων υπηρεσιών επιβολής του νόμου. Στο δελτίο Τύπου το οποίο δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του στον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Μπάιντεν επέμεινε ότι δεν έχει «καμιά θέση η πολιτική βία, ή οποιασδήποτε μορφής βία, στη χώρα μας».

«Χαρούμενη» που ο κ. Τραμπ είναι ασφαλής δήλωσε επίσης η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις, τονίζοντας με τη σειρά της μέσω X πως «η βία δεν έχει θέση στην Αμερική».

Διαβάστε επίσης

Οι 70 μέρες που αλλάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter