Φασίστες βεβήλωσαν το μνημείο του Μπλόκου της Κοκκινιάς στη Νίκαια

Φασίστες βεβήλωσαν το μνημείο του Μπλόκου της Κοκκινιάς στη Νίκαια

«Δυστυχώς δεν τελειώσαμε με αυτούς». Με αυτή τη φράση ξεκινά την ανάρτησή του στο facebook ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης παραθέτοντας φωτογραφίες με τη βεβήλωση του μνημείου της Μάντρας του Μπλόκου της Κοκκινιάς στη Νίκαια όπου άγνωστοι έγραψαν συνθήματα για το Γράμμο και το Βίτσι και σχημάτισαν τον κέλτικο σταυρό, γνωστό και ως «στοχάδι» (ένα από τα σύμβολα των νεοναζί).

Ο κ. Ιωακειμίδης αναφέρει στην ανάρτησή του πως η Κοκκινιά ήταν πάντα από τους πιο ταλαιπωρημένους από την οργή και το μίσος των φασιστών δήμους, ήδη από την Κατοχή και την Χούντα, με μια «ισχυρή ακροδεξιά που λούφαρε για λίγο, και στην πρώτη ευκαιρία ξανά σήκωνε κεφάλι».

Προχωρώντας σε αυτή την ενέργεια «θέλουν να μας θυμίζουν ότι είναι πάντα εδώ και ανάμεσα μας» συνεχίζει και προσθέτει «Δεν το ξεχνάμε λοιπόν και συνεχίζουμε να επαγρυπνούμε. Δεν αφήνουμε την Ακροδεξιά να σηκώσει κεφάλι, όπως στην υπόλοιπη Ευρώπη. Είμαστε εδώ, φύλακες της μνήμης των προγόνων μας και του αύριο των παιδιών μας».

Σημειώνεται πως πριν περίπου ένα μήνα συμπληρώθηκαν 80 χρόνια από το Μπλόκο της Κοκκινιάς (17 Αυγούστου 1944), στη διάρκεια του οποίου οι κατοχικές γερμανικές δυνάμεις σε συνεργασία με το 1ο Σύνταγμα Ευζώνων των Ταγμάτων Ασφαλείας και της Ειδικής Ασφάλειας εκτέλεσαν περίπου 200 αγωνιστές-στριες, συνελήφθησαν 6.000 άνθρωποι ως όμηροι και προχώρησαν σε εκτεταμένους εμπρησμούς σπιτιών.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιώργου Ιωακειμίδη:

«Δυστυχώς δεν τελειώσαμε με αυτούς…

Η Κοκκινιά ήταν πάντα από τις πιο ταλαιπωρημένες πόλεις από την οργή των φασιστών. Μίσος για τους ανθρώπους της, μίσος για την πόλη. Από αυτούς, που δεν είχαν πρόβλημα να είναι διαχρονικά εναντίον των προσφύγων, μαζί με τους Γερμανούς, μαζί με τη Χούντα.

Δυστυχώς υπήρχε πάντα στην πόλη μια ισχυρή ακροδεξιά που λούφαρε για λίγο, και στην πρώτη ευκαιρία ξανά σήκωνε κεφάλι.

Σήμερα λοιπόν, λίγες ημέρες μετά τα 80 χρόνια από τη θυσία των πατριωτών και συμπολιτών μας από τους Ναζί και τους Χίτες, κάποιοι βεβήλωσαν τη μνήμη τους.

Με σβάστικες και συνθήματα για το Γράμμο και το Βίτσι, θέλουν να μας θυμίζουν ότι είναι πάντα εδώ και ανάμεσα μας.

Δεν το ξεχνάμε λοιπόν και συνεχίζουμε να επαγρυπνούμε.

Δεν αφήνουμε την Ακροδεξιά να σηκώσει κεφάλι, όπως στην υπόλοιπη Ευρώπη. Είμαστε εδώ, φύλακες της μνήμης των προγόνων μας και του αύριο των παιδιών μας.

Φωτογραφίες σήμερα το πρωί, από τη σελίδα ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΙΑ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ»

«Εδώ είναι Κοκκινιά, φασίστες στα λαγούμια σας»

«Εδώ είναι Κοκκινιά, φασίστες στα λαγούμια σας» υπογραμμίζουν οι ΚΟ Νίκαιας του ΚΚΕ που σε ανακοίνωση τους τονίζουν τα εξής:

«Φασισταριά τόλμησαν χτες βράδυ, όπως πάντα στο σκοτάδι, να λερώσουν με τα εμετικά συνθήματά τους, τον εξωτερικό χώρο της Μάντρας της Κοκκινιάς.

Είναι μια ενέργεια που έγινε τις μέρες που λειτουργεί στο χώρο της Μάντρας έκθεση των οργανώσεων του ΚΚΕ για τα 80 χρόνια από το Μπλόκο της Κοκκινιάς.

Ο λαός της πόλης δεν ανέχεται την παρουσία φασιστών. Ξέρουμε και ξέρουν καλά τι τους ενοχλεί. Η ιστορία έχει γράψει και θα ξαναγράψει. Ο λαός, μαζί με τους κομμουνιστές, θα στείλει ξανά αυτούς στα λαγούμια τους και στον αγύριστο μια για πάντα το σύστημα που τους θρέφει.

Καλούμε το λαό της πόλης σήμερα να κατακλύσει την πλατεία Οσίας Ξένης στην μεγάλη πολιτική συγκέντρωση και συναυλία του ΚΚΕ για τα 80 χρόνια από το Μπλόκο της Κοκκινιάς.

“Το φασισμό βαθιά κατάλαβε τον – δε θα πεθάνει μόνος – τσάκισε τον”»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter