Φαρμακοποιοί: Αύξησαν τις τιμές των φαρμάκων βγάζοντάς τα από τα συνταγογραφούμενα (Video)

Φαρμακοποιοί: Αύξησαν τις τιμές των φαρμάκων βγάζοντάς τα από τα συνταγογραφούμενα (Video)

Το παιχνίδι όπως φαίνεται για τις τιμές των φαρμάκων είχε ξεκινήσει πριν από καιρό από την κυβέρνηση Μητσοτάκη αφού ήδη από τις αρχές του 2023 ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Κωνσταντίνος Λουράντος προειδοποιούσε και όπως έλεγε τότε στον Ant1 «άφησαν τα μη συνταγογραφούμενα να αυξηθούν 200% και πάνω, ενώ τα συνταγογραφούμενα «πέταξαν» σε ξένες αγορές με την κακή τιμολογιακή πολιτική που επέβαλαν».

Μιλώντας ο ίδιος σήμερα «Στο Κόκκινο 105,5» έκανε λόγο για τεράστιο χαράτσι με την αντικατάσταση κρίσιμων φαρμάκων στα μουλωχτά και την αφαίρεσή τους από τα συνταγογραφούμενα.

«Άλλο είναι να πληρώσεις ένα 23%, 30, 32 ή 40% στα δύο ευρώ και άλλο να πληρώσεις στα 50, 60 στα 70 ευρώ. Αυτό είναι κάτι το οποίο ουδείς έπαιρνε χαμπάρι τόσο καιρό. Γιατί ήταν αντικατάσταση, δεν ήταν τιμή η οποία φαινόταν μέσω των ΜΜΕ, γινόταν πλέον γνωστή με δελτία Τύπου κλπ. Ήταν αντικατάσταση. Στα μουλωχτά δηλαδή. Φάρμακα τα οποία οι εταιρείες δεν μπορούν πλέον να δεχθούν την τιμή τους γιατί ως συνταγογραφούμενα φάρμακα είναι πολύ μικρή, πάρα πολύ μικρή, ζήτησαν να μην συνταγογραφούνται πλέον, να δοθούν στην αγορά, ως μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, και να αυξηθεί η τιμή τους κατά το δοκούν γιατί απελευθερώθηκε η τιμή των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων.»

Τα ισχυρά παυσίπονα που είναι και για τους καρκινοπαθείς

«Αυτά τα παυσίπονα έχουν ακριβύνει κατά 300%, 400%, 500%. Και για να μην πάμε στους καρκινοπαθείς, να πάμε στα απλά φάρμακα. Ντεπόν, από 75 λεπτά (πήγε) 2,5 ευρώ. Ασπιρίνη από 1,85 στα 5 ευρώ. Αντιπηκτικά από 4 ευρώ στα 10 ευρώ. Κολλύρια για τα μάτια από 3-4 ευρώ στα 10 ευρώ. Όλα αυτά άρχισαν να αυξάνονται ραγδαίως –με ελεύθερη πλέον τη διαμόρφωση της τιμής τους από τις εταιρείες, δεν συμμετέχει ούτε το κράτος ούτε κανείς και βεβαίως ο κόσμος να την πληρώνει αγόγγυστα βέβαια χωρίς να παίρνει κανείς είδηση.»

 

Διαβάστε επίσης:

ΕΟΠΥΥ – Απάτη μαμούθ 3,5 εκατ. ευρώ: Φαρμακοποιοί και γιατροί στα κυκλώματα – Συνελήφθησαν 16 άτομα

Παραλήρημα Άδωνη: Ύβρεις κατά Πολάκη, φωνές στον Παππά που ήταν εκτός πάνελ (Videos)

Πάρτι διαφθοράς στο «Μεταξά»: Κόλαφος το πόρισμα για τον πρώην Διοικητή – Καλείται να επιστρέψει 500.000

Στοιχεία – φωτιά της Eurostat: Η Ελλάδα τρίτη χειρότερη στην ΕΕ σε υλική και κοινωνική στέρηση

Το Documento αποκαλύπτει πώς πλαστογραφούνται τα ποινικά μητρώα – Από 10.000 έως 30.000 ευρώ η τιμή

Ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστάει στον Πολάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter