Φαραντούρης: Συνεχίζει το σφυροκόπημα σε Κασσελάκη – Παρουσιάζει τις προτάσεις του για το ενεργειακό κόστος από το συνέδριο του Economist στην Αθήνα

Φαραντούρης: Συνεχίζει το σφυροκόπημα σε Κασσελάκη – Παρουσιάζει τις προτάσεις του για το ενεργειακό κόστος από το συνέδριο του Economist στην Αθήνα

Από την 8η σύνοδο του Economist για την Αειφορία στη νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο, ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και Δικαίου της Ενέργειας Νικόλας Φαραντούρης, μίλησε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Αταίριαστοι σήμερα Δευτέρα 14 Οκτωβρίου.

«Τα φτωχά ποσοστά, ούτε του ΠΑΣΟΚ, ούτε των υπολοίπων κομμάτων της ήσσονος αντιπολίτευσης δεν ρίχνουν τον Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να συζητά ραντεβού με τον κύριο Ανδρουλάκη αλλά αυτό που θέλει η κοινωνία είναι εναλλακτικές προτάσεις για την ακρίβεια, το δημογραφικό, την υγεία και αυτές οι εναλλακτικές πολιτικές έρχονται μονάχα εάν υπάρξει ένα ισχυρό προοδευτικό μέτωπο», τόνισε ο Νίκος Φαραντούρης.

«Σε λίγο ανακοινώνω απ’ το συνέδριο του Economist τις βασικές αρχές του προγράμματος μας για τη μείωση του ενεργειακού κόστους, την ενεργειακή δημοκρατία, τη βιωσιμότητα και την κλιματική κρίση. -Είμαστε η χώρα με το υψηλότερο ενεργειακό κόστος στην Ευρώπη μεσοσταθμικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Τα λέει η Eurostat, τα νοικοκυριά, η αγορά: το ενεργειακό κόστος δεν αντέχεται. Δυσβάσταχτο το βάρος για τα για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Αντί να ασχολούμαστε με κουτσομπολιά τα οποία δεν τιμούν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιτέλους θα μιλήσουμε πολιτικά. Έχω καταθέσει ένα πρόγραμμα 10 αξόνων (εδώ), μεταξύ των οποίων είναι και το ενεργειακό κόστος που είναι δυσβάστακτο και τέμνει οριζόντια και άλλες πολιτικές, όπως για παράδειγμα το δημογραφικό, τη στέγαση, την οικογένεια, τη νεανική επιχειρηματικότητα. Πώς να κάνει παιδιά ένας νέος άνθρωπος που δεν μπορεί να πληρώσει το νοίκι του ή τον λογαριασμό ρεύματος», σημείωσε στην παρέμβασή του.

«Τα εσωτερικά μας στο ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσουν να επισκιάζουν τις προτάσεις μας. Δεν ενδιαφέρουν πλέον την κοινωνία. Αυτό που την ενδιαφέρει είναι να αρθεί η αξιωματική αντιπολίτευση στο ύψος των περιστάσεων με εξωστρέφεια και πολιτική πρόταση», τόνισε αναφορικά με τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος.

Διαβάστε επίσης

Ο Δένδιας κλείνει την πόρτα στον Μητσοτάκη: «Δεν είναι στις προθέσεις μου» να γίνω Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Η χρυσή παράγκα της Μενδώνη στη ΔΕΘ

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πύρρειος νίκη Ανδρουλάκη – Τα δύσκολα είναι μπροστά

Φόβοι για νέο Βατερλώ «αλά Ρηγίλλης» στο Μαξίμου – Σκέψεις για ακύρωση εκδήλωσης της ΟΝΝΕΔ

Ισραήλ: Διαψεύδονται οι πληροφορίες πως σκοτώθηκε ο αρχηγός του IDF Ερζί Χαλέβι σε χτύπημα με drones

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε: «Οι Αριστεροί ξέρουν να παίρνουν λαιμό, κανονικό λαιμό» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter