Φάμελλος: «Το σκοταδιστικό αντάρτικο των βουλευτών της ΝΔ επιβεβαιώνει το ρήγμα στην κυβέρνηση»

Φάμελλος: «Το σκοταδιστικό αντάρτικο των βουλευτών της ΝΔ επιβεβαιώνει το ρήγμα στην κυβέρνηση»

«Υπάρχει ένα τεράστιο ρήγμα εντός της κυβέρνησης. Οι βουλευτές της ΝΔ στασίασαν εναντίον του κ. Μητσοτάκη και του κ. Σκέρτσου και πέρασε η άποψή τους για την επιλογή προέδρου της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Πρόκειται για μια οξύτατη κυβερνητική κρίση, για ένα μεγάλο ρήγμα» τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης.

«Από το σκοταδιστικό αντάρτικο των βουλευτών επιβεβαιώθηκε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν ελέγχει την κοινοβουλευτική του ομάδα. Αναβάλλονται οι επιτροπές της Βουλής, γιατί οι βουλευτές λένε δεν θα ψηφίσουμε αυτό που θα φέρει η κυβέρνηση» δήλωσε στη συνέχεια.

Υπενθυμίζεται πως η Κατερίνα Φουντεδάκη, που ήταν υποψήφια πρόεδρος για την της Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής αποσύρθηκε, αφού αρκετοί γαλάζιοι βουλευτές που συμμετέχουν στην Επιτροπή Θεσμών έβαλαν βέτο, διότι η κ. Φουνεδάκη ήταν εκ των συνδιαμορφωτών του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο.

Δείτε επίσης: «Χαστούκι» σε Μητσοτάκη: Ανταρσία γαλάζιων βουλευτών ακυρώνει υποψηφιότητα για την Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

«Στοχοποιήθηκε για το επιστημονικό της έργο»

«Η ακραία συντήρηση έχει κυριαρχήσει στο εσωτερικό της ΝΔ. Είναι ένα πολιτικό μήνυμα που έστειλαν οι βουλευτές της πλειοψηφίας, το οποίο με τρομάζει, αν θέλετε, ως προς τα λειτουργία της κοινωνίας μας» είπε ο Σωκράτης Φάμελλος και συμπλήρωσε:

«Στοχοποιήθηκε ένας άνθρωπος για το επιστημονικό του έργο και για την επιστημονική και προσωπική του άποψη. Τα πιο συντηρητικά φαινόμενα επαναλαμβάνονται και αναπαράγονται. Η πρόταση δείχνει ότι κυριαρχεί πλέον το κυνήγι της άποψης εντός της ΝΔ. Υπάρχει ένας ρεβανσισμός απέναντι στην καθηγήτρια κ. Φουντεδάκη η οποία κυνηγήθηκε για τη συμμετοχή της σε μια νομιμοπαρασκευαστική επιτροπή, αυτή για τον πολιτικό γάμο ομοφύλων ζευγαριών».

«Μην ξεχνάτε», συμπλήρωσε, «ότι έχουμε πλέον το μοναδικό φαινόμενο να παραμένει υπουργός στην κυβέρνηση Μητσοτάκη -και μάλιστα Επικρατείας- ο κ. Βορίδης, που δεν ψήφισε νομοσχέδιο της κυβέρνησης! Η ΝΔ, μετά τις εκλογές, έχει έντονα σημάδια αποσυσπείρωσης και προβλήματα που δεν μπορεί να λύσει ούτε στην οικονομία ούτε στην κοινωνία».

Προσπάθησε να δικαιολογήσει το αντάρτικο

«Δεν υπάρχει καμία επιστημονική στοχοποίηση, ούτε η οποιαδήποτε αμφισβήτηση της κατάρτισής της» είπε σήμερα στο briefing των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Υπήρξαν κάποιες επιφυλάξεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και όπως έχει συμβεί πάρα πολλές φορές ο πρωθυπουργός άκουσε αυτές τις επιφυλάξεις […] Επειδή είναι πολύ σημαντική η γνώμη των βουλευτών μας και έχει ξεχωριστή σημασία, ειδικά σε όλη αυτή την περίοδο, που έχουν καταφέρει και έχουν υποστηρίξει πολύ σημαντικές πολιτικές για τους πολίτες, η απόφαση ήταν να αναβληθεί η συγκεκριμένη συνεδρίαση και να επανέλθει η κυβερνητική πλειοψηφία με μία νέα πρόταση» είπε ο Παύλος Μαρινάκης προσπαθώντας να δικαιολογήσει το βέτο.

«Για το “αντάρτικο” εντός της ΝΔ ώστε να μην προχωρήσει η επιλογή της κ. Φουντεδάκη στη θέση του προέδρου της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, το συμπέρασμα είναι ένα και γνωστό, όσο κι αν ο κ. Μαρινάκης προσπαθεί να το υποβαθμίσει: ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κι ας πασχίζει να φιλοτεχνήσει το προφίλ του μετριοπαθούς “κεντροδεξιού”, παραμένει όμηρος της ακροδεξιάς, ακραία συντηρητικής πτέρυγας του κόμματός του» ανέφερε το μεσημέρι της Τετάρτης το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: «Όσο κι αν προσπαθεί ο Μαρινάκης να διαψεύσει την πραγματικότητα, εκείνη θα τον εκθέτει»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter