Φάμελλος σε Τασούλα: «Αφήστε τα κόλπα και φέρτε προς συζήτηση τις προτάσεις νόμου του ΣΥΡΙΖΑ»

Φάμελλος σε Τασούλα: «Αφήστε τα κόλπα και φέρτε προς συζήτηση τις προτάσεις νόμου του ΣΥΡΙΖΑ»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει μέχρι τέλους» είπε ο Σ. Φάμελλος από το βήμα της Βουλής αναφορικά με την άρνηση του προέδρου της Βουλής να εισάγει προς συζήτηση στις συναρμόδιες επιτροπές της Βουλής τις δύο προτάσεις νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για φορολογικό και ακρίβεια.

Ο πρόεδρος της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης διέψευσε τις προφάσεις της πλειοψηφίας περί αντισυνταγματικής πράξης και τόνισε πως «όποιο κόλπο κι αν βρείτε, δεν θα αποφύγετε την εφαρμογή του Κανονισμού της Βουλής».

«Περιμένουμε την απόφαση της σημερινής Διάσκεψης των Προέδρων» σημείωσε και συμπλήρωσε λέγοντας με νόημα πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάσσεται για πρωτοβουλίες εντός και εκτός Κοινοβουλίου προκειμένου να έρθουν προς συζήτηση οι προτάσεις νόμου που απαντούν στο πρόβλημα επιβίωσης των νοικοκυριών.

«Εξασφαλίζετε τα κέρδη λίγων κολλητών»

Από εκεί και πέρα, ο κ. Φάμελλος περιέγραψε την κύρωση του υπουργείου Παιδείας που συζητείται στην Ολομέλεια για την αναγνώριση των τίτλων σπουδών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως κρίκο στο κυβερνητικό σχέδιο ιδιωτικοποίησης της ανώτατης παιδείας, αφού πρόκειται για νομοθέτημα που από σεβασμό στο άρθρο 16 του Συντάγματος καμία κυβέρνηση δεν έφερε προς ψήφιση στη Βουλή.

Κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου πως δεν προχωρά καμία ρύθμιση ενίσχυσης των ΑΕΙ και αναρωτήθηκε μήπως η κυβέρνηση φοβάται ότι η παραβίαση του Συντάγματος με το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν ήταν τόσο εύκολη υπόθεση ή άγχεται για την επικείμενη απόφανση του ΣτΕ επί των σχετικών προσφυγών.

«Όλα αυτά γίνονται για την ακαδημαϊκή ισοτιμία ή για τα κέρδη του fund της CVC;» ρώτησε τον Κυριάκο Πιερρακάκη και συμπέρανε πως η πλειοψηφία κάνει τα πάντα για να εξασφαλίσει «τα κέρδη λίγων κολλητών της». «Θέλετε ένα σχέδιο χωρίς κανόνες ισοτιμίας στη δημόσια εκπαίδευση για να μετατρέψετε την παιδεία σε εμπόρευμα και τους φοιτητές σε πελάτες» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Folli Follie: Πολυετείς καθείρξεις για οικογένεια Κουτσολιούτσου και συνεργάτες – Οι ποινές

Λέρος: Η λειψυδρία «χτύπησε» το νησί – Κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Χάρης Δούκας: Υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – «Πάμε τώρα», η απάντηση στον Χριστοδουλάκη

Μητσοτάκης: «Λαβωμένος» μετά το σφυροκόπημα στην ΚΟ – Εν αναμονή Σαμαρά – Καραμανλή

Ιερές μπίζνες με ανεμογεννήτριες σε προστατευόμενο δάσος του Πηλίου – Σκάνδαλο με τις ευλογίες του υπουργείου Ενέργειας

Προκλητική αναβολή για τον παιδοβιαστή Λεύκοβιτς – Ελεύθερο έως το 2025 θα τον βλέπει η κόρη του Ελενα

Βολιβία: Η φωτογραφία που έκανε τον γύρο του κόσμου – Ο εκλεγμένος πρόεδρος πρόσωπο με πρόσωπο με τον πραξικοπηματία

Ύδρα: Προσωρινά κρατούμενοι πλοίαρχος και υποπλοίαρχος μετά τη φωτιά και το… φιάσκο

Βολιβία: Χιλιάδες λαού στους δρόμους για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας – Απέτυχε το πραξικόπημα Ζούνιγκα (Photos – Videos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter