Φάμελλος με το Documento στο χέρι για τις «παγιδευμένες» συνομιλίες Χατζηδάκη, Γραφάκου και Μουσουρούλη – Επιβεβαίωσε ο 5046c

Φάμελλος με το Documento στο χέρι για τις «παγιδευμένες» συνομιλίες Χατζηδάκη, Γραφάκου και Μουσουρούλη – Επιβεβαίωσε ο 5046c

Τις συνομιλίες που είχε αποκαλύψει το Documento τον Δεκέμβριο του 2022 ανάμεσα στον τότε υπουργό Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη, τον Συντονιστή του Σχεδίου ∆ίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (Σ∆ΑΜ) Κωστή Μουσουρούλη και τον γενικό γραµµατέα Συντονισµού ∆ιαχείρισης Αποβλήτων στο υπουργείο Περιβάλλοντος Μανώλη Γραφάκο έφερε στη Βουλή ο Σωκράτης Φάμελλος, ζητώντας απαντήσεις από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ή αλλιώς στόχο 5046c.

Κατά την παρέμβασή του στην Ολομέλεια, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές «δεύτερη πράξη της συγκάλυψης», ενώ επικαλέστηκε το εν λόγω δημοσίευμα του Documento, διαβάζοντας ένα απόσπασμα από τις συνομιλίες που αφορούσε το άγχος του κ. Γραφάκου για τον Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ).

Διαβάστε σχετικά:

Σκάνδαλο υποκλοπών: Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι Χατζηδάκη για την ανακύκλωση

Οι δικοί του άνθρωποι στον κύκλο της παρακολούθησης

Τότε, ο κ. Φάμελλος έθεσε σειρά ερωτημάτων προς τον παρακολουθούμενο υπουργό. «Είναι ψευδή τα δημοσιεύματα; Γιατί δεν κάνατε μήνυση στο Μέσο και τον κ. Βαξεβάνη;» ρώτησε αρχικά και πρόσθεσε: Θα υπερασπιστείτε τα δικαιώματα σας και τους κανόνες της δημοκρατίας; Πήγατε στον κ. Ζήση; Πώς κρίνετε το πόρισμα; Τι συμμετοχή είχατε στην έρευνα του Αρείου Πάγου;».

Επιβεβαίωση από Χατζηδάκη

Όπως είχε τότε, έτσι και τώρα ο 5046c επιβεβαίωσε τις συνομιλίες. «Από τις συνομιλίες προκύπτει ότι είμαι απολύτως καθαρός και διαφανής. Άλλωστε, αν δεν προέκυπτε αυτό θα το είχε θέσει η αντιπολίτευση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος επανέλαβε πολλές φορές πως δεν παραιτείται των νόμιμων μέσων που μπορεί να χρησιμοποιήσει κατά των ωτακουστών του.

Βέβαια, ο στόχος ΕΥΠ και Predator διαβεβαίωσε πως χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού χωρίς να διαβεβαιώνει για το αντίθετο. Επιπλέον, δεν θέλησε να απαντήσει για το αν κλήθηκε από τον αρμόδιο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αχ. Ζήση, ή αν έχει στη διάθεση του τη δικογραφία και το επίμαχο πόρισμα.

«Να κληθούν στην Επιτροπή Θεσμών»

Σε αντίθεση με τις διαρροές κυβερνητικών και κοινοβουλευτικών στελεχών της ΝΔ περί απροθυμίας της ΝΔ στην κλήση των Αχ. Ζήση και Γ. Αδειλίνη στην Επιτροπή Θεσμών, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε αρκετές φορές πως μπορούν να κληθούν οι αρμόδιοι εισαγγελικοί λειτουργοί στην εν λόγω Επιτροπή. Κι όλα αυτά, όπως πρώτο αποκάλυψε το documentonews.gr, την ώρα που γίνονται ζυμώσεις σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Πλεύση Ελευθερίας για κοινή κοινοβουλευτική πρωτοβουλία, η οποία είναι θέμα ωρών να ανακοινωθεί.

Μάλιστα, κατά τις πληροφορίες, η πρωτοβουλία θα αφορά τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την κλήση των Αχ. Ζήση και Γ. Αδειλίνη.

Διαβάστε εδώ: «Ζυμώσεις» σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Πλεύση μετά το «κουρελόχαρτο» του Αρείου Πάγου

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter