Φάμελλος για το «τελικό καθάρισμα» του σκανδάλου των υποκλοπών: «Προσωπικά υπεύθυνος ο Μητσοτάκης»

Στον Κυριάκο Μητσοτάκη απέδωσε την ευθύνη της «τελειωτικής συγκάλυψης» με φόντο το σκάνδαλο των υποκλοπών ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος άσκησε (προσεκτική) κριτική και στην ηγεσία της δικαιοσύνης τη στιγμή που οι ευθύνες της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μοιάζουν αναντίρρητες.

«Οφείλω να πω είναι ότι με εξέπληξε η συγκεκριμένη απόφαση και θεσμικά αναμέναμε την ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας για να χυθεί φως σε μια ιδιαίτερα σκοτεινή υπόθεση. Δυστυχώς, σήμερα μετά από την απόφαση αυτή, κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι έγινε αυτό» είπε, κάνοντας λόγο για «ακόμα μία πράξη στη συγκάλυψη που επιχειρείται σε αυτό το μεγάλο σκάνδαλο δημοκρατίας. Κάτι που θα κλονίσει ακόμη περισσότερο την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τον θεσμό της δικαιοσύνης».

Παραβλέποντας ότι το Documento έχει αποκαλύψει όσα κάποιοι τώρα ανακάλυψαν και αφού είχαν φροντίσει να τα αμφισβητήσουν, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αντιπαρέθεσε ουσιαστικά την ανακοίνωση του Ανωτάτου Δικαστηρίου επί τη βάσει του πορίσματος με τις πρόσφατες δημοσιογραφικές «αποκαλύψεις» περί 27 κοινών στόχων και κοινού κέντρου παρακολούθησης.

«Δεν είναι μόνο τα κοινά ονόματα και το εύρος της έρευνας που δημιουργούν αναπάντητα ερωτήματα αλλά και η αντίφαση που δημιουργείται σχετικά με το λόγο παρακολούθησης από την ΕΥΠ. Σύμφωνα με την κυρία Αδειλίνη ήταν νόμιμες οι παρακολουθήσεις» είπε και αναρωτήθηκε γιατί ζήτησε συγγνώμη από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια προέβη σε μια μακροσκελή αναδρομή με επιλεκτικές αναφορές σε σημεία του σκανδάλου που απασχόλησαν την επικαιρότητα, καλώντας τον κ. Μητσοτάκη «να σταματήσει να κρύβεται» και να έρθει στη Βουλή για να δώσει απαντήσεις. Κλείνοντας, στηλίτευσε τις σκανδαλώδεις διατάξεις στο νομοσχέδιο για το νέο πλαίσιο δηλώσεων πόθεν έσχες, ενώ κάλεσε τον Γ. Φλωρίδη να ανακαλέσει για την αδιανόητη φράση ότι «είναι για τα μπάζα όσοι μιλούν για μπάζωμα» για το έγκλημα των Τεμπών.

Διαβάστε επίσης

«Χαστούκι» RSF για το ξελάσπωμα του Αρείου Πάγου στον Μητσοτάκη – Στο κάδρο ο πρωθυπουργός

Άρειος Πάγος ξελασπώνει Μητσοτάκη: Δε «βλέπει» κοινό κέντρο παρακολουθήσεων – Διώξεις μόνο σε… εταιρείες

Βαξεβάνης για υποκλοπές: Το Documento επιβεβαιώνεται σε όλα – Υπήρξε δημοσιογράφος με βρόμικο ρόλο