Φάμελλος για τη διάλυση δομών ψυχικής υγείας και απεξάρτησης: «Μπροστά στο κέρδος δεν υπάρχει ανθρώπινη ζωή για τη ΝΔ»

Επίθεση στην κυβερνητική πλειοψηφία και επί προσωπικού στον Άδωνη Γεωργιάδη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Σωκράτης Φάμελλος, τονίζοντας πως η συμπολίτευση οδηγεί σε λουκέτο μεγάλες δομές ψυχικής υγείας και απεξάρτησης προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων.

Παίρνοντας τον λόγο κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου – «έκτρωμα», όπως το χαρακτήρισε, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «βαθειά αντεπιστημονικό και αναχρονιστικό» ο νέο πλαίσιο για τις δομές ψυχικής υγείας.

«Έχουμε μπροστά μας ένα “γραφειοκρατικό τερατούργημα”, όπως το χαρακτηρίζουν οι φορείς αλλά και σύσσωμη η αντιπολίτευση, ένα νομοσχέδιο με το οποίο η κυβέρνηση προχωρά στην πλήρη διάλυση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και απεξάρτησης και στην πλήρη ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των ιδιαίτερα ευαίσθητων αυτών τομέων του Εθνικού Συστήματος Υγείας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Θύμισε με νόημα τις επίμαχες δηλώσεις του αρμόδιου υφυπουργού, κ. Βαρτζόπουλου, ο οποίος είχε υποστηρίξει πως «η γυναικοκτονία έχει βιολογική βάση – η γυναίκα είναι για να τίκτει», ενώ ανέγνωσε αποσπάσματα από το επικριτικό ψήφισμα που κατέθεσε στα κόμματα σήμερα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και «γαλάζιος» πολιτευτής, Θανάσης Εξαδάκτυλος.

«Νομοθετείτε στον βωμό του κέρδους κάποιων κολλητών»

Στον ίδιο τόνο στηλίτευσε και τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στις δομές απεξάρτησης. «Η Κυβέρνηση στοχεύει η απεξάρτηση να παύσει να αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας, να αποσυνδεθεί από το δικαίωμα στη θεραπεία και βεβαίως να γίνει έρμαιο της αγοράς» υποστήριξε, συμπληρώνοντας:

«Θα συγχωνευτούν δομές με τελείως διαφορετική προσέγγιση της απεξάρτησης (ΚΕΘΕΑ, 18 Άνω, ΟΚΑΝΑ, Αργώ, Διάπλους κ.ά.) και θεωρείτε ότι αυτό είναι επιστημονικό;  Είναι επιστημονικό να εξαφανίζονται τα “στεγνά” προγράμματα και να δίνεται έμφαση στα προγράμματα υποκατάστασης για να κερδίζουν οι μεγάλες φαρμακευτικές; Όλα αυτά τα τερατουργήματα νομοθετούνται στο βωμό του κέρδους κάποιων κολλητών. Μπροστά στο κέρδος δεν λογαριάζετε ούτε την ανθρώπινη ζωή!».

Τα μαθήματα ηθικής και ο Πολάκης

Εν συνεχεία, υπερασπίστηκε τη διαγραφή του Π. Πολάκη από την ΚΟ, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι αυτή «δεν αναιρεί την ορθή κριτική που άσκησε στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την καταστροφική πολιτική στο χώρο της υγείας».

«Μπορούμε να ξεχάσουμε την πρόσφατη απαράδεκτη φρασεολογία σας στον Παύλο Πολάκη;» είπε προς τον Αδ. Γεωργιάδη και επισήμανε: «Βέβαια, εκεί το Προεδρείο της Επιτροπής και της Βουλής δεν επέδειξε άμεσα αντανακλαστικά και έκανε πως δεν άκουσε τη χυδαία προσταγή, το «ουστ» προς τον Παύλο Πολάκη. Από πού τον διώχνατε, από το σπίτι σας; Δύο μέτρα και δύο σταθμά!».

Διαβάστε επίσης:

 

Βγήκαν τα… νυστέρια στο περιστύλιο της Βουλής: Σύγκρουση Γεωργιάδη – Εξαδάκτυλου για τις επιτάξεις

Τροπολογία – πραξικόπημα για ύποπτα πόθεν έσχες

Συναγερμός για τη λειψυδρία: «Καμπανάκι» από τους επιστήμονες – 14 δήμοι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (Video)

Ανταλλάσσουν απειλές Τουρκία – Ισραήλ: Ο Ερντογάν «Σαντάμ Χουσεΐν» και ο Νετανιάχου που «θα τελειώσει σαν τον Χίτλερ»

Εκλογές στη Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο ανακηρύσσεται νικητής – «Θρίαμβος της ειρήνης το αποτέλεσμα»

Το ψάρι και το κεφάλι…