Φάμελλος για σκάνδαλο υποκλοπών: Συμμέτοχοι στη συγκάλυψη όσοι υπουργοί δεν παραδέχονται την παρακολούθησή τους (Video)

Φάμελλος για σκάνδαλο υποκλοπών: Συμμέτοχοι στη συγκάλυψη όσοι υπουργοί δεν παραδέχονται την παρακολούθησή τους (Video)

Συμμέτοχους στην επιχείρηση συγκάλυψης αποκάλεσε από το βήμα της Βουλής ο Σωκράτης Φάμελλος τους υπουργούς και τα πρόσωπα σε θέσεις ευθύνης που δεν γνωστοποιούν πως έλαβαν επιστολή από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ), γεγονός που επιβεβαιώνει την παγίδευσή τους μέσω Predator.

Ο μεταβατικός πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως η ΑΠΔΠΧ επιβεβαίωσε ότι δεκάδες πρόσωπα -ανάμεσά τους πρωτοκλασάτοι υπουργοί και στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού- έλαβαν μολυσμένα sms από το κακόβουλο λογισμικό. «Αναρωτιέμαι μήπως πρέπει να ελέγξουμε τα κινητά όλων των βουλευτών…» επισήμανε με νόημα, τονίζοντας πως η δικαιοσύνη έχει αργήσει να δώσει απαντήσεις, ενώ ο πρωθυπουργός «κρύβεται».

«Όσοι δεν ενημερώνουν, είναι συμμέτοχοι στην επιχείρηση συγκάλυψης» τόνισε για τους υπουργούς και τα πρόσωπα αυξημένης ευθύνης που δεν γνωστοποιούν την παρακολούθησή τους, ενώ υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά «να πέσει άπλετο φως» στο σκάνδαλο που προκαλεί «κρίσιμο πρόβλημα στη δημοκρατία».

«Θεωρείτε ότι όλα πάνε καλά;»

Σε σχέση με την τραγική κατάσταση που επικρατεί με τις πυρκαγιές, ο κ. Φάμελλος ζήτησε να πραγματοποιηθεί στην Ολομέλεια συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, διατυπώνοντας τα εξής ερωτήματα: «Θεωρεί η κυβέρνηση ότι όλα πάνε καλά; Δεν υπάρχει έκτακτο γεγονός, στο οποίο δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε; Δεν βλέπετε ότι η κοινωνία αγωνιά;».

«Είναι ο ορισμός της βαρβαρότητας»

Ο μεταβατικός πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε δε ότι τρία πυροσβεστικά χρησιμοποιήθηκαν για την εκκένωση κατοικίας από μονογονεϊκή οικογένεια στα Πατήσια λόγω 800 ευρώ χρέους στα κοινόχρηστα, λέγοντας: «Είναι ο ορισμός της βαρβαρότητας και πρέπει να σταματήσει».

Σε σχέση με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο που «στρατικοποιεί» το ΕΚΑΒ και εμπλέκει την Πυροσβεστική στη διακομιδή ασθενών εν μέσω της κορύφωσης της αντιπυρικής περιόδου, αναρωτήθηκε: «Αυτή είναι η Ελλάδα 2.0; Να παίρνουμε δανεικούς εργαζόμενους από Ένοπλες Δυνάμεις και πυροσβεστική για να στελεχώσουμε το ΕΚΑΒ; Αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός;».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter