Φάμελλος για σκάνδαλο Novartis: Η κυβέρνηση υποθήκευσε την κατοχυρωμένη διαδικασία του Δικαίου προστασίας μαρτύρων

«Η κυβέρνηση των δήθεν αρίστων συνεχίζει να πλήττει το Κράτος Δικαίου για να θρέψει το σύστημα εξουσίας που τη συντηρεί, κάτι που μας απομακρύνει συνεχώς από το ευρωπαϊκό κεκτημένο» τονίζει ο Σωκράτης Φάμελλος αναφορικά με την άρση της προστασίας των δύο μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος στο σκάνδαλο Novartis.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξαπολύει ευθείες βολές κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη τονίζοντας ότι «πανηγυρίζει χωρίς αιδώ επειδή υποθήκευσε μια κατοχυρωμένη διαδικασία του Δικαίου και της Δικαιοσύνης, που είναι η προστασία μαρτύρων».

 

Η ανάρτηση του Σωκράτη Φάμελλου

Η κυβέρνηση χωρίς αιδώ πανηγυρίζει επειδή υποθήκευσε μια κατοχυρωμένη διαδικασία του Δικαίου και της Δικαιοσύνης, που είναι η προστασία μαρτύρων.

Με βάση τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, η Novartis υποχρεώθηκε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό εκατομμυρίων δολαρίων με το αμερικανικό δημόσιο για παράνομες πρακτικές της στην Ελλάδα. Όλη η υφήλιος ξέρει για το σκάνδαλο Novartis, αλλά εδώ ο κος Μητσοτάκης επιχειρεί να το κουκουλώσει.

Οι μάρτυρες για σημαντικές υποθέσεις πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς στην Ελλάδα, κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα.

Η κυβέρνηση των δήθεν αρίστων συνεχίζει να πλήττει το Κράτος Δικαίου για να θρέψει το σύστημα εξουσίας που τη συντηρεί, κάτι που μας απομακρύνει συνεχώς από το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Δυνατός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημαίνει σεβασμός στο έργο της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης και ισχυρό Κράτος Δικαίου προς όφελος της κοινωνίας.