Φαγοπότι συγγενών και φίλων με υπογραφή της Σοφίας Νικολάου

Φαγοπότι συγγενών και φίλων με υπογραφή της Σοφίας Νικολάου

Νέα στοιχεία από την πολυσέλιδη πορισματική αναφορά των ελεγκτών του ΣΔΟΕ σχετικά με τις απευθείας αναθέσεις της πρώην γενικής γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου που φέρονται ότι ζημίωσαν το δημόσιο με 2 εκατ. ευρώ δημοσιεύει σήμερα το Documento.

Εταιρεία στον Πειραιά που εμπορεύεται αμορτισέρ για αυτοκίνητα ανέλαβε την προμήθεια μασκών για τις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ μέλος της επιτροπής παραλαβής που είχε συσταθεί είχε συγγενική σχέση με τους ιδιοκτήτες της εταιρείας.

Παντοπωλείο στο Μαρούσι πήρε δουλειές αξίας 291.659 ευρώ, ενώ κατά τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ δεν θα έπρεπε να ξεπερνούν τις 160.200 συνολικά.

Ιδιοκτήτρια εταιρείας που έχει βραβευτεί για τα προϊόντα ελαιόλαδου που παράγει σύναψε συμβάσεις αξίας 551.940 ευρώ με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής (ΓΓΑΠ), ενώ συγγενικό της πρόσωπο και συνέταιρός της με άλλη εταιρεία σύναψε συμβάσεις αξίας 415.000 ευρώ.

Σε ακόμη μια περίπτωση γνωστή εταιρεία που ειδικεύεται στον οφθαλμολογικό ιατρικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό εμφανίζεται να έχει συνάψει συμβάσεις πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ, την ίδια ώρα που υπάλληλοι της εταιρείας ιδρύουν άλλη επιχείρηση και συνάπτουν επίσης σύμβαση με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Συμβάσεις που, όπως διαπίστωσαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, υπογράφηκαν σε τιμές πολύ υψηλότερες από άλλους φορείς του δημοσίου για την προμήθεια των ίδιων προϊόντων. Και αυτές είναι μόνο μερικές από όσες αναφέρονται στο πόρισμα του ΣΔΟΕ, το οποίο η Σ. Νικολάου έσπευσε να χαρακτηρίσει «πρώιμο έγγραφο» μόνο και μόνο για να διασωθεί πολιτικά και να μην κοπεί από τις λίστες των υποψήφιων βουλευτών της ΝΔ.

Ολα αυτά την ώρα που στο ΣΔΟΕ ασκούνται σφοδρές πιέσεις ώστε να βγει «λάδι» η Σ. Νικολάου στοχοποιώντας τους ελεγκτές που συνέταξαν την πορισματική αναφορά η οποία, όπως αποκαλύπτει το Documento, διαβιβάστηκε επισήμως με αριθμό πρωτοκόλλου στην Οικονομική Εισαγγελία στις 15 Φεβρουαρίου. Ας δούμε όμως αναλυτικά όσα αξιοσημείωτα αναφέρονται στην πορισματική αναφορά.

Από τις… αναρτήσεις για τα αυτοκίνητα στις μάσκες

Τον Απρίλιο του 2020 η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής ανέθεσε σε εταιρεία με αμορτισέρ και ανταλλακτικά αυτοκινήτων την προμήθεια προστατευτικών μασκών. Πρόκειται για την εταιρεία Τιμ. Μπούκης & Υιοί OE με διακριτικό τίτλο Amorteam, η οποία όπως είχε αποκαλύψει το documentonews.gr είχε συνάψει σύμβαση για την προμήθεια 60.000 τεμαχίων προστατευτικών μασκών για την κάλυψη αναγκών όλων των καταστημάτων κράτησης, ενώ η αξία της σύμβασης ανήλθε σε 47.000 ευρώ.

Η Amorteam είναι οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον Πειραιά από το 1965 «με αντικείμενο την εμπορία ανταλλακτικών αυτοκινήτων και πλοίων». «Διαθέτουμε όλες τις γνωστές μάρκες αναρτήσεων για όλα τα αυτοκίνητα» επισημαίνεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας, ενώ, όπως αναφέρεται, στην γκάμα των προϊόντων της περιλαμβάνονται «συστήματα φρένων – ανταλλακτικά βελτίωσης και λιπαντικά». Με απλά λόγια, δεν έχει καμία σχέση με την προμήθεια μασκών ή άλλων υλικών ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και από την έρευνα των ελεγκτών του ΣΔΟΕ στο σύστημα ELENXIS και στο ΓΕΜΗ, καθώς, όπως υπογραμμίζεται, «στους σκοπούς της αναδόχου εταιρείας δεν συμπεριλαμβάνεται η προμήθεια του υγειονομικού υλικού».

Με βάση τη σύμβαση που υπογράφηκε, η παραλαβή του υλικού επρόκειτο να γίνει από επιτροπή παραλαβής. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στην πορισματική αναφορά του ΣΔΟΕ, «από την έρευνα προέκυψε συγγενική σχέση ενός μέλους της επιτροπής παραλαβής (σ.σ.: αναφέρει όνομα) με μέλη της αναδόχου εταιρείας».

Επίσης, όπως υπογραμμίζεται στο πόρισμα, από την πλευρά της αναδόχου εταιρείας «δεν εστάλη τεχνική αναφορά η οποία θα πρέπει να γνωστοποιεί στην αναθέτουσα αρχή τις τεχνικές προδιαγραφές των υπό προμήθεια ειδών καθώς και έκθεση αιτιολόγησης της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής».

Ακόμη, όπως διαπιστώθηκε, η ανάδοχος εταιρεία είχε προμηθευτεί τις μάσκες από την εταιρεία Καγκλής Χρήστος και Σία, η οποία εδρεύει στην Τρίπολη. Η συγκεκριμένη επιχείρηση είχε προμηθευτεί συνολικά 1,1 εκατ. μάσκες προσώπου από την κινεζική εταιρεία Zhejiang Cnbuyers Ecommerce Co Ltd.

Η Καγκλής Χρήστος και Σία εισήγαγε τις μάσκες από την Κίνα με «μέση τιμή αγοράς 0,20 ευρώ» και τις πούλησε στην Τιμ. Μπούκης & Υιοί OE στην τιμή των 0,50 ευρώ. Δηλαδή «προσαύξηση 150% επί της τιμής αγοράς» σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ. Στη συνέχεια η Τιμ. Μπούκης & Υιοί OE μεταπωλεί τις μάσκες προστασίας στη ΓΓΑΠ με προσαύξηση επίσης 50% επί της τιμής της αγοράς.

Δηλαδή, «η τιμή μονάδας από την εισαγωγή μέχρι και την πώληση στην ΓΓΑΠ σημείωσε προσαύξηση 275% επί της τιμής εισαγωγής, χωρίς και στην περίπτωση αυτή εκ μέρους και των δύο επιχειρήσεων να δοθεί καμία περαιτέρω επεξεργασία στα αγαθά αυτά, ώστε να προσδώσει σε αυτά κάποια προστιθέμενη αξία» υπογραμμίζεται στο πόρισμα.

Το παντοπωλείο στο Μαρούσι

Ορισμένες από τις συμβάσεις της ΓΓΑΠ που τέθηκαν στο μικροσκόπιο των ελεγκτών του ΣΔΟΕ ήταν και όσες υπογράφηκαν με την εταιρεία Αφοί Μαρή και Σία ΕΕ. Πρόκειται για το παντοπωλείο στο Μαρούσι το οποίο, όπως είχε αποκαλύψει το Documento, σύναψε τον Νοέμβριο του 2020 δύο απευθείας συμβάσεις με τη ΓΓΑΠ συνολικής αξίας 291.659 ευρώ. Οι συμβάσεις αφορούσαν την προμήθεια 20.000 προστατευτικών μασκών καθώς επίσης και αντισηπτικών τζελ.

Το Documento είχε πραγματοποιήσει επιτόπια έρευνα την περίοδο εκείνη προκειμένου να διαπιστώσει ποια ήταν η εταιρεία που είχε αναλάβει την προμήθεια των συγκεκριμένων ειδών. Οπως είχε διαπιστωθεί, στην έδρα της εταιρείας, και συγκεκριμένα στην οδό Κρήτης και Στρατηγού Λέκκα 40 στο Μαρούσι, λειτουργούσε κατάστημα –προφανώς franchise– της γνωστής αλυσίδας σουπερμάρκετ Βazaar. Μπήκαμε στο κατάστημα προκειμένου να διαπιστώσουμε αν όντως ανήκει στην εταιρεία Αφοί Μαρή και Σία ΕΕ. Αφού ψωνίσαμε, λάβαμε την απόδειξη λιανικής πώλησης η οποία έλυσε μια και καλή τις απορίες: ως ιδιοκτήτρια εταιρεία του καταστήματος αναφερόταν η εταιρεία Αφοί Μαρή και Σία ΕΕ, η οποία, όπως αναγράφεται και στην απόδειξη, είναι… παντοπωλείο. Κατά τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ οι συγκεκριμένες συμβάσεις, με βάση την έρευνα που έγινε στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων και τη Διαύγεια, δεν θα έπρεπε να ξεπερνούν τις 160.200 συνολικά.

Η φορολογικά ανύπαρκτη επιχείρηση

Από την έρευνα των ελεγκτών του ΣΔΟΕ προέκυψε ότι η Αφοί Μαρή και Σία ΕΕ είχε προμηθευτεί τις μάσκες από δύο άλλες εταιρείες: την MG Carbons and Goods IKE και την Π. Νικολούλια και Σία ΟΕ.

Η MG Carbons and Goods IKE ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2020. Στην πορισματική αναφορά του ΣΔΟΕ γίνεται λόγος για «υπερβολική τιμολόγηση των συγκεκριμένων προϊόντων» από την MG Carbons and Goods IKE, ενώ τίθενται ερωτήματα αν πράγματι αγοράστηκαν οι μάσκες από την εταιρεία καθώς φέρεται ως «φορολογικά ανύπαρκτη».

«Ενώ από τον έτερο προμηθευτή Π. ΝΙΚΟΛΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ η τιμή αγοράς είναι 3,25 ανά κουτί των 50 τεμαχίων (0,065 ανά μάσκα) η επιχείρηση MG CARBONS AND GOODS IKE εκδίδει τιμολόγια με τιμή 6 ευρώ ανά κουτί 50 τεμαχίων (0,12 ανά μάσκα), δημιουργώντας σοβαρές υπόνοιες για υπερτιμολόγηση των ειδών αυτών εκ μέρους της MG CARBONS AND GOODS IKE και για το αν πράγματι αυτά αγοράστηκαν από την εταιρεία αυτή, καθώς από την συνολική εικόνα της διαφαίνεται ότι πρόκειται για μια φορολογικά ανύπαρκτη επιχείρηση…» επισημαίνεται στην πορισματική αναφορά.

Η βραβευμένη για παραγωγή ελαιόλαδου επιχειρηματίας

Μεταξύ των συμβάσεων που αναφέρονται στο πόρισμα των ελεγκτών του ΣΔΟΕ είναι και όσες υπογράφηκαν με την εταιρεία Π. Νικολούλια και Σία ΟΕ και διακριτικό τίτλο Simple Use Beauty. Πρόκειται για εταιρεία με κύρια δραστηριότητα την «παραγωγή αρωμάτων και παρασκευασμάτων καλλωπισμού». Ως νόμιμος εκπρόσωπος και διαχειριστής της εμφανίζεται η Παναγιώτα Νικολούλια, η οποία συμμετέχει στην επιχείρηση με ποσοστό 75%. Με 25% συμμετέχει και ο Γεώργιος Πατάς, ο οποίος φέρεται να έχει συγγενική σχέση με την Π. Νικολούλια. Πρόκειται για πρόσωπο που μέσω άλλης εταιρείας εμφανίζεται επίσης να παίρνει δουλειές από τη ΓΓΑΠ, όπως θα δούμε στη συνέχεια.

Η Π. Νικολούλια-Πατά είναι επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται μέσω της εταιρείας Elegia στον χώρο της ελαιοπαραγωγής. Η Elegia στεγάζεται μάλιστα στην ίδια διεύθυνση με τη Simple Use Beauty. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» το 2017, η Π. Νικολούλια «έχει ήδη μαζί με τον σύζυγό της κατακτήσει σημαντικές διακρίσεις τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό».

Κόστισαν 551.940 ευρώ αντί για 160.735 ευρώ

Η Simple Use Beauty σύναψε διάφορες συμβάσεις με τη ΓΓΑΠ. Τον Δεκέμβριο του 2020 ανέλαβε την προμήθεια 15.000 τεμαχίων γυαλιών προστασίας, 15.000 τεμαχίων προσωπίδων προστασίας και 53.500 μασκών FFP2 αντί 136.815 ευρώ. Τα εμπορεύματα αυτά τα προμηθεύτηκε από την Αφοί Μαρή και Σία ΕΕ. Δηλαδή το παντοπωλείο στο Μαρούσι, το οποίο επίσης είχε λάβει αναθέσεις από τη ΓΓΑΠ.

Τον Φλεβάρη του 2021 η εταιρεία ανέλαβε την προμήθεια 1.475.000 χειρουργικών μασκών στα καταστήματα κράτησης όλης της χώρας αντί 138.650 ευρώ. Τον ίδιο μήνα η εταιρεία ανέλαβε την προμήθεια 145.500 μασκών τύπου KN95 αντί 138.225 ευρώ, ενώ τον Μάρτιο του 2021 ανέλαβε την προμήθεια 175.000 αναπνευστικών μασκών προστασίας FFP2 αντί 138.250 ευρώ. Δηλαδή συνολικά οι συμβάσεις της Simple Use Beauty ανήλθαν σε 551.940 ευρώ.

Από την έρευνα των ελεγκτών του ΣΔΟΕ προέκυψε ότι όλες οι συμβάσεις κόστισαν παραπάνω από ό,τι σε άλλους φορείς του δημοσίου. Μάλιστα, το συνολικό ποσό με βάση τη σταθμισμένη τιμή και για τις τέσσερις συμβάσεις δεν θα έπρεπε να ξεπερνά τις 160.735 ευρώ, όπως επισημαίνεται στο πόρισμα.

Συμβάσεις €415.000 από τον συνέταιρο

Εκτός από αυτές τις συμβάσεις, ο Γ. Πατάς είχε συνάψει άλλες τρεις συμβάσεις με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής μέσω άλλης εταιρείας. Πρόκειται για την εταιρεία Πατάς Νικ. Γεώργιος με αντικείμενο δραστηριότητες σχετικά με τη φυσική ευεξία. Η εταιρεία εδρεύει στην ίδια διεύθυνση με τις εταιρείες Elegia και Simple Use Beauty.

Τον Νοέμβριο του 2020 η Πατάς Νικ. Γεώργιος ανέλαβε από τη ΓΓΑΠ την προμήθεια 9.240 rapid tests για την κάλυψη των αναγκών στα καταστήματα κράτησης και το Ιδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων (ΙΑΑΑ) του Βόλου αντί 138.600 ευρώ δίχως να συνυπολογίζεται ο ΦΠΑ. Τον ίδιο μήνα η ίδια εταιρεία ανέλαβε επίσης την προμήθεια προστατευτικών ρομπών μίας χρήσης και προστατευτικών ποδοναρίων αξίας 138.900 ευρώ, ενώ στα τέλη Μαρτίου του 2021 ανέλαβε από τη ΓΓΑΠ την προμήθεια επίσης προστατευτικών ρομπών και ποδοναρίων αξίας 138.000 ευρώ. Δηλαδή η αξία και των τριών συνολικά συμβάσεων ανήλθε σε 415.500 ευρώ.

Ωστόσο από την έρευνα των ελεγκτών του ΣΔΟΕ προέκυψε ότι η αξία των συμβάσεων είχε ξεπεράσει τη μέση σταθμισμένη τιμή σε σχέση με άλλους φορείς του δημοσίου. Συγκεκριμένα και οι τρεις αθροιστικά δεν θα έπρεπε να ξεπερνούν τις 250.735 ευρώ.

Συμβάσεις η εταιρεία, συμβάσεις και υπάλληλοί της

Αξιοσημείωτα είναι και όσα αναφέρονται στην περίπτωση της New Optical Solutions, «που ειδικεύεται στο Οφθαλμολογικό Ιατρικό και Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, για την διαγνωστική – χειρουργική επέμβαση των οφθαλμών», όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της. Τον Δεκέμβριο του 2020 η εταιρεία ανέλαβε από τη ΓΓΑΠ την προμήθεια γαντιών νιτριλίου μίας χρήσης αντί 138.950 ευρώ.

Τον ίδιο μήνα ανέλαβε επίσης την προμήθεια 91.300 προστατευτικών μασκών προς 138.776 ευρώ χωρίς τον ΦΠΑ, την προμήθεια 1.025 εκατ. χειρουργικών μασκών αξίας 138.375 ευρώ χωρίς ΦΠΑ και τον Μάρτιο του 2021 ακόμη μία σύμβαση για την προμήθεια γαντιών latex μίας χρήσης αξίας 138.550 ευρώ.

Με απλά λόγια, το συνολικό κόστος και των τεσσάρων συμβάσεων ανήλθε σε 554.651 ευρώ. Οπως διαπιστώνουν όμως οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, οι συμβάσεις υπογράφηκαν σε τιμές πολύ μεγαλύτερες από τη μέση σταθμισμένη τιμή με βάση τις συμβάσεις άλλων φορέων του δημοσίου και κανονικά δεν θα έπρεπε να έχουν υπερβεί τις 287.291 ευρώ συνολικά.

Επιπλέον, αναφορά γίνεται και στην Kingston Medical EE. Η εταιρεία ανέλαβε τον Απρίλιο του 2021 την προμήθεια προϊόντων καθαρισμού και πλυντηρίου ρούχων αντί ποσού ύψους 129.520 ευρώ. Η Kingston Medical EE ιδρύθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2020 και προμηθεύτηκε τα υλικά από την Μπουτουρίδης Χαράλαμπος Μον. ΙΚΕ. Πρόκειται για την εταιρεία που εμφανίζεται ως «βασικός προμηθευτής» της εταιρείας EX PAPPA Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, η οποία είχε ιδρυθεί ημέρα Κυριακή από υπάλληλο γυμναστηρίου της Κηφισιάς.

Μέτοχοι της Kingston Medical εμφανίζονται δύο πρόσωπα. Μία γυναίκα με ποσοστό συμμετοχής 90% και ένας άντρας με ποσοστό 10%. Τα δύο αυτά πρόσωπα φέρονται όμως να συνδέονται με τη New Optical Solutions.

Συγκεκριμένα, όπως διαπίστωσαν οι ελεγκτές, είναι εργαζόμενοι στη New Optical Solutions, ενώ συγγενικό πρόσωπο της διαχειρίστριας της New Optical Solutions εμφανίζεται να καταθέτει χρήματα στον προμηθευτή της Kingston Medical, δηλαδή την εταιρεία Μπουτουρίδης Χαράλαμπος Μον. ΙΚΕ.

Επομένως, όπως διαπιστώνουν οι ελεγκτές, «η NEW OPTICAL SOLUTIONS χρησιμοποιεί άλλα πρόσωπα με την ιδιότητα των διαχειριστών ή ιδιοκτητών σε εμπορικές επιχειρήσεις ώστε να πραγματοποιήσουν συμβάσεις με το δημόσιο και δημιουργούνται βάσιμες υποψίες αν όχι και βεβαιότητα ότι λειτουργεί ως υποκρυπτόμενη επιχείρηση».

«Ναυάγησε» η προσπάθεια καταστροφής του φακέλου

Η υπόθεση σε ό,τι αφορά την ίδια τη Σοφία Νικολάου και προφανώς άλλα υψηλά ιστάμενα πρόσωπα γίνεται ακόμη χειρότερη. Μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Documento την περασμένη Κυριακή έχουν ασκηθεί έντονες πιέσεις προς το ΣΔΟΕ –άγνωστο ακόμη από ποιους– προκειμένου να καταστραφεί ο «φάκελος» της υπόθεσης. Μια όπως φαίνεται τρομακτική προσπάθεια να ξεφύγει η Σ. Νικολάου από τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει.

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το Documento, η απελπισμένη αυτή προσπάθεια να καταστραφούν στοιχεία τα οποία ενδεχομένως ενοχοποιούν τη Σ. Νικολάου δεν στέφθηκε από επιτυχία. Και αυτό επειδή, σε αντίθεση με όσα υποστήριξε η πρώην γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, η πορισματική αναφορά των ελεγκτών του ΣΔΟΕ έχει διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Χρήστο Μπαρδάκη ήδη από τις 15 Φεβρουαρίου 2023, με αριθμό πρωτοκόλλου 25268 ΕΧ 2023. Δηλαδή τέσσερις ημέρες πριν από το επίμαχο δημοσίευμα του Documento ο Χρ. Μπαρδάκης είχε ήδη στα χέρια του το πόρισμα, αλλά παρ’ όλα αυτά η Σ. Νικολάου επιμένει να δηλώνει ότι την ίδια ημέρα που ολοκληρώθηκε η σύνταξή του από τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ βρέθηκε στα χέρια των δημοσιογράφων της εφημερίδας. Μάλιστα, ο εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος έχει ήδη «χρεώσει» το πόρισμα του ΣΔΟΕ σε εισαγγελικό λειτουργό στο πλαίσιο δικογραφίας που είχε σχηματιστεί αναφορικά με τις απευθείας αναθέσεις που έφεραν την υπογραφή της Σ. Νικολάου και οι οποίες φαίνεται ότι ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο κατά 2 εκατ. ευρώ. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως βάσει πλήρως διασταυρωμένων πληροφοριών του Documento η προσπάθεια να καταστραφεί ο «φάκελος Νικολάου» έχει ναυαγήσει, αφού κανείς από το ΣΔΟΕ δεν φαίνεται πρόθυμος να αναλάβει τέτοια ευθύνη. Οπως άλλωστε έχει ήδη ενημερώσει το Documento, η εφημερίδα έχει στη διάθεσή της όλα τα στοιχεία, οπότε οποιαδήποτε προσπάθεια καταστροφής εγγράφων όχι απλώς δεν θα τελεσφορήσει, αλλά ενδεχομένως να επισείει ποινικές ευθύνες για όσους χειρίζονται την υπόθεση. Είναι αυτονόητο ότι κανένας υπάλληλος του ΣΔΟΕ δεν θα θελήσει να ρισκάρει να βρεθεί αντιμέτωπος με τυχόν ποινικές ευθύνες.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Documento, η προσπάθεια της Σ. Νικολάου να εκφοβίσει τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ που συνέταξαν την επίμαχη πορισματική αναφορά –η πρώην γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής έχει ήδη υποβάλει μήνυση εναντίον τους– έχει δημιουργήσει ντόμινο εξελίξεων. Και αυτό επειδή φαίνεται ότι έχει δημιουργηθεί έντονη δυσαρέσκεια στο εσωτερικό του ΣΔΟΕ, αφού οι ελεγκτές θεωρούν πως έχουν αφεθεί ακάλυπτοι και εκτεθειμένοι από τους προϊσταμένους τους μπροστά στην επίθεση που δέχονται τις τελευταίες ημέρες από τη Σ. Νικολάου. Πολλοί είναι αυτοί μάλιστα που αναρωτιούνται με ποια διάθεση θα συνεχίσουν οι ελεγκτές γενικότερα το έργο τους όταν βλέπουν ότι μπορεί να αφεθούν εκτεθειμένοι και ανυπεράσπιστοι ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Και κάτι ακόμη: η Σ. Νικολάου τις τελευταίες ημέρες αναφέρει

συνέχεια πως η επίμαχη πορισματική αναφορά είναι ένα «πρώιμο» πόρισμα. Για κακή τύχη όμως της πρώην γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, το επίμαχο πόρισμα περιλαμβάνει διαπιστώσεις και συμπεράσματα αναφορικά με τις ελεγχόμενες οντότητες, είτε πρόκειται για φυσικά είτε για νομικά πρόσωπα. Και είναι το ίδιο πόρισμα το οποίο έχει διαβιβαστεί σε εισαγγελέα προκειμένου να εκτελέσει τις περαιτέρω κατά την κρίση του ενέργειες.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η επίμαχη πορισματική αναφορά συντάχτηκε έπειτα από ενδελεχή έλεγχο που έγινε στο πλαίσιο εκτέλεσης εισαγγελικής παραγγελίας, η οποία είχε δοθεί προς τη Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος (ΔΕΟΕ) στις 31 Αυγούστου 2022. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Κακή ιστορία για τη Σ. Νικολάου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter