Facelift για το Volvo XC90 SUV

Facelift για το Volvo XC90 SUV

Την ανανεωμένη έκδοση του SUV, XC90, παρουσίασε η Volvo, που για πρώτη φορά ενσωματώνει στο μοντέλο προηγμένη τεχνολογία πέδησης με ανάκτηση ενέργειας, που συνδυάζεται με θερμικό κινητήρα.

Το νέο σύστημα brake-by-wire αλληλεπιδρά με εκείνο της ανάκτησης ενέργειας, μειώνοντας τόσο την κατανάλωση όσο και τις εκπομπές, ανακτώντας κινητική ενέργεια υπό καθεστώς πέδησης.

Εξωτερικά, το αυτοκίνητο βασίζεται στον ήδη πετυχημένο σχεδιασμό του και τα βασικά στοιχεία του, με τους τροχούς, τις αποχρώσεις και τη μοντέρνα νέα γρίλια, να αποτελούν μερικά από τα τμήματα που το έχουν ανανεώσει.

Εντός καμπίνας, πολλά εξαρτήματα και το design τους έχουν μείνει ανέπαφα, με τις πιο ενδιαφέρουσες και χαρακτηριστικές αλλαγές να αφορούν τις παραγγελίες για τη διαμόρφωση του αριθμού καθισμάτων. Από την έκδοση Excellence με την 4θέσια διάταξη και εκείνη των επτά θέσεων, έως τη νέα 6θέσια, το XC90 προσφέρει πολλές επιλογές στους υποψήφιους αγοραστές του, ανάλογα με τις προτιμήσεις του. Αξίζει να τονιστεί, πως για περαιτέρω εξατομίκευση, έχουν εμφανιστεί νέα υλικά, όπως ένα ειδικό, μάλλινο.

Στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας, το XC90 διαθέτει τα City Safety, Blind Spot Information System, City Safety με Autobrake (όπως υποστηρίζει η εταιρεία, αποτελεί το μόνο στην αγορά που αναγνωρίζει πεζούς, δικυκλιστές και μεγάλα ζώα), αλλά και το Oncoming Lane Mitigation, το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε στο XC60, με το Cross Traffic Alert να διατίθεται με λειτουργία autobrake, η οποία μειώνει την ταχύτητα του οχήματος σε έκτακτη ανάγκη, μειώνοντας τις επιπτώσεις.

Από εκεί και πέρα, το σύστημα πολυμέσων Sensus του νέου XC90, πέραν του Apple Carplay, είναι συμβατό και με το Android Auto, ενώ έχει προχωρήσει σε μεγάλη αναβάθμιση όλα αυτά τα χρόνια. Το Spotify, υπηρεσία ψηφιακής μουσικής έχει ενσωματωθεί κι αυτή, προσφέροντας ακόμα περισσότερη ευκολία στον ιδιοκτήτη του.

Η παραγωγή του νέου XC90 θα αρχίσει τον Μάιο στη μονάδα του Τορσλάντα στη Σουηδία.

Πηγή: Volvo

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter