Εύβοια: 18 μικροσεισμοί μετά τα 4,5 Ρίχτερ – Τι εκτιμά ο Ευθύμιος Λέκκας (Video)

Ανησυχία προκάλεσε ο σεισμός μεγέθους 4,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη βόρεια Εύβοια. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Μαγνησία, τις Σποράδες αλλά και την Αττική.

Σύμφωνα πάντως με τον Ευθύμιο Λέκκα, για τους σεισμολόγους δεν πρόκειται περί έκπληξης καθώς πρόκειται για περιοχή με έντονη σεισμικότητα. «Είχαμε χθες την εκδήλωση ενός σεισμού περίπου στην περιοχή των Βασιλικών της Εύβοιας. Στο όριο των Δήμων Μαντουδίου και Ιστιαίας. Δεν ήταν ούτε υποθαλάσσιος, ούτε χερσαίος, αλλά στο όριο της ακτογραμμής. Ανησύχησε παραπάνω από ό,τι έπρεπε για το μέγεθός του, επειδή έγινε αισθητός στην Αττική. Εκδηλώθηκε σε περιοχή με έντονη σεισμικότητα, συνεπώς δεν πρόκειται για έκπληξη», ανέφερε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Διαβάστε σχετικά: Σεισμός στη Βόρεια Εύβοια – Αισθητός και στην Αττική

Παράλληλα, επεσήμανε ότι ακολούθησε έντονη μετασεισμική δραστηριότητα με 17-18 μικροσεισμούς της τάξεως των 2 Ρίχτερ, ενώ αναμένεται να κλείσει η μετασεισμική δραστηριότητα.

«Μετά τον σεισμό εκδηλώθηκαν 17-18 μικροσεισμοί της τάξεως των 2 Ρίχτερ. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Δεν καταγράφηκαν σοβαρές ζημιές στην περιοχή. Μέσα στα αναμενόμενα είναι ένας σεισμός της τάξεως των 3,5 – 4 Ρίχτερ για να κλείσει η μετασεισμική ακολουθία. Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας. Δεν θεωρώ πιθανό να γίνει κάτι μεγαλύτερο», υπογράμμισε ο Ευθύμιος Λέκκας.

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης, τραπεζίτες εξαπατούν τους πληγέντες – Υπόσχονται άτοκα αλλά δεν τα δίνουν ποτέ

ΣΥΡΙΖΑ: Ζυγίζουν τα δεδομένα οι «87» και ψάχνουν υποψήφιο πρόεδρο – Δεν τίθεται θέμα Αρβανίτη

ΠΑΣΟΚ: Φιέστα για τα γενέθλια και σύγκρουση για την ηγεσία- Ποιοι υπογράψαντες την διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη 1974 θα δώσουν το «παρών»

Στην Ψίμυθο αδερφές μου, στην Ψίμυθο

Καιρός: Αγγίζει τους 36 βαθμούς ο υδράργυρος – Σε ποιες περιοχές αναμένεται να βρέξει

Ετικέτες