Ανοιχτή σύγκρουση στη ΝΔ: Σαμαράς λάβρος κατά Μητσοτάκη – Κάνει λάθος να επιμένει στο λάθος

Ανοιχτή σύγκρουση στη ΝΔ: Σαμαράς λάβρος κατά Μητσοτάκη – Κάνει λάθος να επιμένει στο λάθος

Οξύτατη επίθεση στον Κυρ. Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της εκδήλωσης στο Πολεμικό Μουσείο για το βιβλίο «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή». Για πρώτη φορά τόσο έντονα, ο πρώην πρωθυπουργός, έστρεψε τα πυρά του προς την κυβέρνηση, βάζοντας στο στόχαστρο τον ίδιο τον πρωθυπουργό για πολλά θέματα. Και για να γίνει πιο κατανοητό το μήνυμα της σύγκρουσης έκλεισε με τη φράση «ήμουν και θα είμαι παρών».

Μάλιστα, μίλησε όταν μίλησε για «άκρατο δικαιωματισμό» οι γιγαντοοθόνες έδειξαν την Ντόρα Μπακογιάννη και ακούστηκα γιουχαϊσματα.

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι “το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα είναι ηχηρό χαστούκι στο πολιτικό μας σύστημα, καθώς οι πολίτες το αποδοκίμασαν ηχηρά”. Μάλιστα μίλησε για “λευκή απεργία πολιτών”.

Ο πρώην πρωθυπουργός επίσης είπε ότι “είναι άλλο η διεύρυνση και άλλο η μετάλλαξη. Τι σημαίνει ότι τα προβλήματα δεν έχουν χρόνο; Η πιο μικρή ΝΔ όλων των εποχών. Το δέντρο ούτε μεγαλώνει ούτε ψηλώνει επειδή αποδόθηκε από τις ρίζες της».

Με αφορμή το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο: «Είχα πει να προσέχει η κυβέρνηση. Η υπερβολική αυτοπεποίθηση μπορεί να την οδηγήσει να αποκοπεί από την κοινωνία. Αναρωτιέμαι αν άκουσε ο πρωθυπουργός την ψήφο του ελληνικού λαού. Ο κ. Μητσοτάκης κάνει λάθος αν επιμένει στο λάθος».

«Αναρωτήθηκα τόσο λάθος κάνουν δύο πρώην πρωθυπουργοί; Και αποδοκιμαστήκαμε από την Κυβέρνηση. Εθεσα ερωτήματα στη Βουλή επί της ουσίας και οργάνωσαν κενά έδρανα. Συνέχισαν αγκαλιές βουλευτών με ΛΟΑΤΚΙ στα θεωρία της Βουλής και πάρτι στα μπαρ. Ο κόσμος θεώρησε αλαζονική την κυβέρνηση και το έδειξε στην κάλπη με αποχή 60%. Ηχηρο χαστούκι. Οι πολίτες θύμωσαν με όλα τα κόμματα και τα αποδοκίμασαν», είπε.

Ο κ. Σαμαράς ήταν ιδιαίτερα επιθετικός απέναντι στην κυβέρνηση, τόσο για θέματα που παγίως θέτει, όπως η κριτική ασκεί για τα εθνικά θέματα, αλλά και για θέματα ιδεολογίας της παράταξης, αποκηρύσσοντας τη στροφή προς το νεφελώδες κέντρο, αλλά και για την ακρίβεια που βιώνει ο πολίτης εξαιτίας των καρτέλ.

Για τη Νέα Δημοκρατία

Για τη Νέα Δημοκρατία ο πρώην πρόεδρος της είπε ότι  «είχε πάντοτε πόρτες ανοιχτές αλλά όχι πόρτες ιδεολογικά αφύλακτες. Είναι άλλο πράγμα η διεύρυνση και άλλο η μετάλλαξη. Καλό θα είναι να αναρωτηθούν ορισμένοι εάν για το ιστορικά αρνητικό εκλογικό αυτό αποτέλεσμα για την παράταξη, για το ρεκόρ της αποχής και για την σταθεροποίηση του υπερδεξιού – λαϊκίστικου μπλοκ σε υψηλά ποσοστά, ευθύνεται και η αντίληψη περί αποϊδεολογικοποίησης».

«Συνιστά μήπως πολιτική πρόταση το “ούτε Δεξιά, ούτε Κέντρο, ούτε Αριστερά, μόνο μπροστά”;», ρώτησε ρητορικά.

«Πώς και γιατί δημιουργήθηκε “η μικρότερη και πιο φοβική” Νέα Δημοκρατία όλων των εποχών, σε αυτές τις εκλογές; Μήπως ο ιστορικά μικρότερος αριθμός ψήφων δείχνει ότι το δέντρο, πράγματι, ούτε ψηλώνει, ούτε απλώνεται, ακριβώς διότι αποκόπηκε από τις ρίζες του; Πώς γίνεται όταν όλη η Δύση στρέφεται πιο Δεξιά, ορισμένοι να αναζητούν διαρκώς τους ανεμόμυλους ενός φαντασιακού κέντρου;»

Για τις εκλογές

Αμφισβήτησε ευθέως τον Μητσοτάκη λέγοντας ότι το μήνυμα των εκλογών είναι αντίθετο από αυτό που ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός. «Το μήνυμα των πολιτών στις πρόσφατες ευρωεκλογές δεν ήταν να… συνεχιστεί η ασκούμενη πολιτική τρέχοντας ακόμα πιο γρήγορα! Ηταν το ακριβώς αντίθετο, να αλλάξει άμεσα. Πολύ περισσότερο που έχουμε πληθωρισμό κόστους κι όχι ζήτησης, και το δημόσιο χρέος, σε απόλυτους αριθμούς, αυξάνεται. Και το νέο σύμφωνο σταθερότητας έχει ζητήματα. Η Ελλάδα οφείλει άμεσα να αποφασίσει εάν θα μεταρρυθμίσει φιλελεύθερα την οικονομία της, αν θα την “ανοίξει” στη μεσαία τάξη ή αν θα αποδεχτούμε οριστικά ύπαρξη ολιγοπωλίων στην αγορά».

Για την ακρίβεια

Αντιπαρατέθηκε στα κυβερνητικά αφηγήματα για την ακρίβεια και μίλησε για έλεγχο των καρτέλ. «Για να επιτευχθεί ο έλεγχος των καρτέλ πρέπει να ενισχυθεί ουσιωδώς η Επιτροπή Ανταγωνισμού και να μετατραπεί σε Σώμα πανίσχυρο κι οργανωμένο. Ο έλεγχος όμως των καρτέλ επιβάλλεται για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που ταλανίζει τους πολίτες. Ακρίβεια παντού, στην στέγαση, στα τρόφιμα, στην ενέργεια, στην εκπαίδευση, στο νοικοκυριό συνολικά. Οι φιλελεύθερες παρεμβάσεις δεν γίνονται με τις “μάχες του τελάρου”, “τα καλάθια”, τα “κουπόνια” , τα παρακάλια και την οριζόντια φορολόγηση. Γίνονται μόνο με σκληρή δουλειά, ουσιαστικό διάλογο για τις αιτίες με τους κατ’ εξοχήν ειδικούς της αγοράς. Και με μέτρα ουσίας. Οπως η μείωση του ΦΠΑ, που θυμίζω έγινε επί κυβερνήσεως 2012-2014, κόντρα στις απαιτήσεις της Τρόϊκα».

Για την Ευρώπη

«Μετά από αρκετά χρόνια προσπαθειών, φαίνεται πως η ΕΕ δεν συγκινεί τους εθνικούς λαούς. Οι λαοί δεν ψηφίζουν πλέον με ευρωπαϊκά, αλλά με εθνικά κριτήρια», είπε αρχικά ο Αντώνης Σαμαράς.

«Αυξάνεται ο προβληματισμός των λαών, κατά πόσο τα δισ. για την Ουκρανία, αξίζουν τον κόπο, όταν μάλιστα όλο και λιγοστεύουν οι διπλωματικές προσπάθειες για επίλυση της κρίσης. Διαφοροποιήσεις και αποκλίσεις που δεν επιτρέπουν την ομόφωνη εξωτερική και οικονομική πολιτική. Η ΕΕ πρέπει να αποφασίσει αν θα πάει στην πολιτική απομόνωση ή πολιτική ολοκλήρωση. Αν θα αφεθεί στην δίνη της ατζέντας που λέγεται πολιτική ορθότητα και ακραίος δικαιωματισμός. Υπάρχει πρωτόγνωρο έλλειμμα ηγεσίας στην Ευρώπη, εάν συνεχιστεί αυτό η Ευρώπη θα υπογράψει μόνη της το τέλος της».

 

Υπήρξε ιδιαίτερα οξύς στο μεταναστευτικό όπου χρησιμοποίησε τη λέξη «λαθρομετανάστες».

 

Διαβάστε επίσης:

Μήνυση κατά Θεοδωρικάκου: Μοίραζε πόστα σε αξιωματικούς της ΕΛΑΣ για να τον καλύψουν

Ξηλώνεται η παντοκρατορία Μητσοτάκη

Ανάρτηση Κασσελάκη με νόημα: Οι προοδευτικές δυνάμεις της Γαλλίας κατάφεραν να δείξουν τον δρόμο

Αμετανότητος! Από Βρυξέλλες… Πάπιγκο με το πρωθυπουργικό ο Κυριάκος – Η χώρα στις φλόγες και ο ΠΘ δροσιζόταν (Photos)

Τσεκούρι από τον Σεπτέμβριο στα επιδόματα ανεργίας – Η κυβέρνηση βάζει φωτιά σε ένα από τα τελευταία μετερίζια του κοινωνικού κράτους

Euro 2024: Ισπανική παράσταση, οι Ιβηρες σκόρπισαν 4-1 την Γεωργία και πέρασαν στους «8» (Videos)

Φωτιές: Η εικόνα σε Σταμάτα και Κερατέα – Νεκρός από ανακοπή 45χρονος – Πού θα είναι υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Καιρός: «38άρια» στα ηπειρωτικά – Μικρή εξασθένιση των ανέμων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter