Ευρωβαρόμετρο: Αποδοκιμασία κυβέρνησης Μητσοτάκη για πανδημία και οικονομία

Ευρωβαρόμετρο: Αποδοκιμασία κυβέρνησης Μητσοτάκη για πανδημία και οικονομία

«Καταπέλτης» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η νέα έρευνα από το Ευρωβαρόμετρο για την Άνοιξη του 2021 σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας, την πορεία της οικονομίας, τον τομέα της απασχόλησης με τους Έλληνες πολίτες να είναι φανερά δυσαρεστημένοι από την κακοδιαχείριση της κυβέρνησης σε σημαντικούς τομείς της ζωής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας το 80% των Ελλήνων θεωρεί εντελώς κακή την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή στη χώρα. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό δυσαρέσκειας από τους πολίτες ανάμεσα στις 27  χώρες της ΕΕ. 

Αρνητική πρωτιά και με διαφορά καταγράφει η Ελλάδα όσον αφορά και τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας στο κάθε άτομο προσωπικά με ποσοστό 76%.

 

 

Παράλληλα, το 46% των πολιτών κρίνει πολύ κακή την οικονομική κατάσταση μέσα στην οικογένειά του, ποσοστό επίσης αρκετά υψηλό σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες.

Όσον αφορά την γενικότερη οικονομική κατάσταση στη χώρα, το εντυπωσιακό ποσοστό του 91% κρίνει πως είναι πολύ κακή, με την Ελλάδα να συγκεντρώνει και πάλι το υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ και με διαφορά.

 

Το ίδιο άσχημη είναι η εικόνα που έχουν οι πολίτες και για τον τομέα της απασχόλησης με το 93% να κρίνει την κατάσταση εντελώς άσχημη. 

Επιπλέον, το υψηλό ποσοστό του 53% θεωρεί ότι πρωτεύον ζήτημα στη χώρα είναι η οικονομία καταγράφοντας μια πτώση 6% σε σχέση με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε το χειμώνα του 2021 ωστόσο, την ίδια ώρα κατά 7% αυξήθηκε το ποσοστό εκείνων που θεωρεί πως το έγκλημα είναι το πρωτεύον θέμα αυτή την στιγμή παρά την αστυνομοκρατία που έχει θεσπίσει και προωθεί η κυβέρνηση.

Πρώτη στην Ευρωζώνη και με διαφορά έρχεται η Ελλάδα και στο ερώτημα πώς κρίνουν οι πολίτες τους περιορισμούς που επέβαλαν οι εθνικές κυβερνήσεις. Το 44%των Ελλήνων κρίνει τους περιορισμούς που επέβαλε η ελληνική κυβέρνηση εντελώς αδικαιολόγητους.

 

Τέλος, το 83% θεωρεί ότι το δημόσιο χρήμα πρέπει να ενισχύσει τις ιδιωτικές επενδύσεις, με την Ελλάδα να έρχεται δεύτερη μετά την Πορτογαλία

ενώ το 57% θεωρεί ότι η ποιότητα της ζωής του ήταν καλύτερη πριν, με την Ελλάδα να έρχεται και πάλι πρώτη. 

Documento Newsletter