Eυρωμπάσκετ: Ξεκούραση και σενάρια για την Εθνική

Eυρωμπάσκετ: Ξεκούραση και σενάρια για την Εθνική

Μία από τις Τσεχία, Πολωνία είναι ο πιθανότερος αντίπαλος της Εθνικής μας στη φάση των «16» του Ευρωμπάσκετ, την Κυριακή στο Βερολίνο. Η ελληνική ομάδα έχει εξασφαλισμένη την πρωτιά του Ομίλου του Μιλάνου, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αυριανού αγώνα της με την Εσθονία.

Οι Τσέχοι θα βρεθούν στον δρόμο της Εθνικής μας εάν νικήσουν αύριο στην Πράγα το Ισραήλ. Σε αντίθετη περίπτωση, αντίπαλος θα είναι η Πολωνία. Ωστόσο, το παραπάνω σενάριο προϋποθέτει νίκες της Σερβίας επί των Πολωνών και της Φινλανδίας επί των Ολλανδών. Τα σενάρια είναι πάμπολλα σε όλους τους Ομίλους. Εκτός της Ελλάδας, έχουν σφραγίσει το εισιτήριό τους για τα τελικά και οι Ουκρανία, Ιταλία, Κροατία, Σερβία, Πολωνία, Φινλανδία, Ισπανία, Τουρκία, Σλοβενία, Γαλλία, Γερμανία. Αποκλείστηκαν ήδη οι Εσθονία, Μ.Βρετανία, Ολλανδία, Ουγγαρία.

Εφ’ όσον η Εθνική μας φτάσει στα προημιτελικά, πιθανότερος αντίπαλός της εκεί θα είναι η οικοδέσποινα της τελικής φάσης Γερμανία, στις 13 του μήνα στο Βερολίνο. Η Γαλλία μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα και να πάρει τη θέση των Γερμανών, εφ’ όσον νικήσει σήμερα τους πρωτοπόρους του Ομίλου της Κολωνίας, Σλοβένους.

«Το παν είναι να μείνουμε προσγειωμένοι και να μη πάρουν τα μυαλά μας αέρα», δήλωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μετά τη χθεσινή νίκη επί της Ουκρανίας (99-79, ημίχρονο 39-46), που ανέβασε την αήττητη Εθνική μας στο 4-0. «Έχουμε ξαναβρεθεί σε αυτή τη θέση, στο Μουντομπάσκετ του 2014, όταν κάναμε 5-0 στην πρώτη φάση και αμέσως μετά χάσαμε με 25 πόντους από τη Σερβία. Οφείλουμε να σεβαστούμε όλους τους αντιπάλους και να παρουσιαστούμε έτοιμοι την κρίσιμη μέρα».

Η σημερινή προπόνηση της Εθνικής ματαιώθηκε, αφού προέχει η ξεκούραση των παικτών μετά το βαρύ πρόγραμμα των 4 αγώνων σε 5 ημέρες. Στην αναμέτρηση της Πέμπτης με τους Εσθονούς ίσως παίξει για πρώτη φορά ο τραυματίας Κώστας Αντετοκούνμπο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter