Ευρωμπάσκετ: Με 14 η Εθνική στην Ιταλία, με 9 στην πρεμιέρα

Με 14 παίκτες στην αποστολή, αλλά και άφθονη αισιοδοξία, ταξίδεψε η Εθνική ομάδα στην Ιταλία για τη μεθαυριανή πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ. Η Κροατία, η Ιταλία, η Μ.Βρετανία, η Ουκρανία και η Εσθονία θα είναι, κατά σειρά… εμφανίσεως, οι αντίπαλοί της στον Όμιλο του Μιλάνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Ιτούδης προσανατολίζεται να δηλώσει αύριο στην τελική 12άδα όλους τους τραυματίες και να ξεκινήσει το τουρνουά με 9 παίκτες.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου είναι έτοιμος και θα παίξει την Παρασκευή απέναντι στους Κροάτες, αλλά οι Κώστας Σλούκας και Γιώργος Παπαγιάννης θα χρησιμοποιηθούν σε κάποιο από τα επόμενα παιχνίδια (πιθανότατα Δευτέρα ή Τρίτη).

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο παραμένει αμφίβολος, αλλά πιστεύεται ότι θα αποθεραπευθεί μέχρι τους κρίσιμους νοκ-άουτ αγώνες του Βερολίνου, με αφετηρία την 11η Σεπτεμβρίου.

Από τους υπόλοιπους, θα αποκλειστούν δύο. Στο Μιλάνο ταξίδεψαν και οι Καλάθης, Λούντζης, Μποχωρίδης, Λαρεντζάκης, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου, Κασελάκης, Αγραβάνης, Θανάσης και Γιάννης Αντετοκούνμπο.