Ευρωλίγκα: Οι ομάδες και οι χώρες με τις περισσότερες συμμετοχές σε τελικούς

Ευρωλίγκα: Οι ομάδες και οι χώρες με τις περισσότερες συμμετοχές σε τελικούς

Λίγο πριν το τζάμπολ του φετινού τελικού Ευρωλίγκας ανάμεσα στην Έφες και την Μπαρτσελόνα (30/05, 21:30), το Eurohoops σας παρουσιάζει τις ομάδες και τις χώρες που έχουν συμμετάσχει σε ματς τίτλου της διοργάνωσης…

Του Στέλιου Τορομανίδη/ info@eurohoops.net

Έπειτα από δυο εκπληκτικούς ημιτελικούς στην Κολονία, η τουρκική ομάδα κι η Μπάρτσα του Σάρας προκρίθηκαν στο μεγάλο τελικό αφήνοντας έξω την κάτοχο του τίτλου, ΤΣΣΚΑ και την Αρμάνι.

Κάπως έτσι η μεν Έφες θα φτάσει στις δύο παρουσίες σε ματς τίτλου – και μάλιστα στη σειρά- η δε Μπαρτσελόνα θα συμμετάσχει όγδοη φορά στον τελικό, διεκδικώντας τον τρίτο της τίτλο, 11 χρόνια από τον τελευταίο.

Πρώτη στο συγκεκριμένο πίνακα είναι η Ρεάλ Μαδρίτης που μετρά 18 παρουσίες έχοντας επικρατήσει στις 10 από αυτές, κάτι που επίσης αποτελεί την κορυφαία επίδοση.

Όσων αφορά στις ελληνικές ομάδες, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 8 συμμετοχές και ο Παναθηναϊκός στην έκτη με 7. Παρόλα αυτά οι “πράσινοι” έχουν 6 τρόπαια, τρία περισσότερα από τους “ερυθρόλευκους”.

Αναλυτικά οι ομάδες που έχουν αγωνιστεί (μαζί με τον φετινό τελικό ανάμεσα σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Εφές) σε τελικό Ευρωλίγκας:

Όσον αφορά στη λίστα με τις χώρες, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ισπανία, ακολουθεί η Ιταλία και τρίτη είναι η Ελλάδα με 16 συμμετοχές. Στον αντίποδα συναντάμε τις Σερβία, Γαλλία και Βοσνία/Ερζεβοβίνη με μια παρουσία!

Αναλυτικά οι χώρες που έχουν έστω και μια ομάδα με συμμετοχή σε τελικό (μαζί με τον εφετινό ανάμεσα σε Έφες και Μπαρτσελόνα) Ευρωλίγκας:

Πηγή eurohoops.net

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter