Ευρωκοινοβούλιο: Η Αριστερά ζητά αναβολή της ψηφοφορίας για εκλογή της φον ντερ Λάιεν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία στο Ευρωκοινοβούλιο της εκλογής του επόμενου επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ζήτησε αναβολή της ψηφοφορίας με υποψήφια την προτεινόμενη από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η πρόταση γίνεται μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που «έκρινε παράνομη την απόκρυψη σχετικών πληροφοριών, γεγονός που επηρεάζει σημαντικά την επανεκλογή της προέδρου της Επιτροπής #vdL που έχει προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί στην Ολομέλεια του ΕΚ» όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Κώστας Αρβανίτης.

Όπως ο ίδιος αναφέρει:

«Οι συμπρόεδροι της Left Manon Aubry (La France Insoumise, Γαλλία) και Martin Schirdewan (DIE LINKE, Γερμανία) δήλωσαν:

“Η απόφαση του ΔΕΚ αποδεικνύει ακόμη περισσότερο ότι η Ursula von der Leyen στερείται ηθικής πυξίδας όταν πρόκειται για διαφάνεια ή ακεραιότητα. Η αδιαφάνεια και οι συγκρούσεις συμφερόντων είναι επαναλαμβανόμενα θέματα στην πολιτική της πορεία- έχει ιστορικό σκανδάλων. Φτάνει πια. Θα έπρεπε να είναι προφανές για την κ. von der Leyen ότι πρέπει να αποσύρει την υποψηφιότητά της. Η απόφαση του Δικαστηρίου είναι απόδειξη της απροθυμίας της να σεβαστεί τη διαφάνεια και να ενεργήσει προς το δημόσιο συμφέρον. Αν κάποιος ευρωβουλευτής είχε ακόμα αμφιβολίες: η ψήφος στην Ursula Von der Leyen σημαίνει ότι επικυρώνει παρασκηνιακές συμφωνίες και έλλειψη ακεραιότητας”.»

Διαβάστε επίσης: Η φον ντερ Λάιεν έχασε την υπόθεση για τα εμβόλια Covid-19 στο ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Κώστας Αρβανίτης:

Η @Left_EU ζητά αναβολή της εκλογής της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου η Αριστερά ζητά την αναβολή της εκλογής της Ursula von der Leyen ως Προέδρου της Επιτροπής. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε παράνομη την απόκρυψη σχετικών πληροφοριών, γεγονός που επηρεάζει σημαντικά την επανεκλογή της προέδρου της Επιτροπής #vdL που έχει προγραμματιστεί για σημερα το πρωί στην Ολομέλεια του ΕΚ.

Οι ευρωβουλευτές της Αριστεράς ζητούν από την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσολα, να ζητήσει την εκτίμηση των νομικών υπηρεσιών του Κοινοβουλίου σχετικά με το αν η ψηφοφορία θα πρέπει να αναβληθεί μέχρι να δοθούν στη δημοσιότητα τα σχετικά έγγραφα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι συμπρόεδροι της Left Manon Aubry (La France Insoumise, Γαλλία) και Martin Schirdewan (DIE LINKE, Γερμανία) δήλωσαν:

“Η απόφαση του ΔΕΚ αποδεικνύει ακόμη περισσότερο ότι η Ursula von der Leyen στερείται ηθικής πυξίδας όταν πρόκειται για διαφάνεια ή ακεραιότητα. Η αδιαφάνεια και οι συγκρούσεις συμφερόντων είναι επαναλαμβανόμενα θέματα στην πολιτική της πορεία- έχει ιστορικό σκανδάλων. Φτάνει πια. Θα έπρεπε να είναι προφανές για την κ. von der Leyen ότι πρέπει να αποσύρει την υποψηφιότητά της. Η απόφαση του Δικαστηρίου είναι απόδειξη της απροθυμίας της να σεβαστεί τη διαφάνεια και να ενεργήσει προς το δημόσιο συμφέρον. Αν κάποιος ευρωβουλευτής είχε ακόμα αμφιβολίες: η ψήφος στην Ursula Von der Leyen σημαίνει ότι επικυρώνει παρασκηνιακές συμφωνίες και έλλειψη ακεραιότητας”.

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Covid ανοίγει τον δρόμο για έξοδο Μπάιντεν από την κούρσα;

Πονοκέφαλος μετά το πάρτι στη Γαλλία – Η απειλή της ακροδεξιάς αποκρούστηκε, αλλά ο σχηματισμός κυβέρνησης εξελίσσεται σε γρίφο

Βρετανία: Ο Κιρ Στάρμερ επανεκκινεί τις συνομιλίες για το Brexit;

Γάζα: Το Ισραήλ συνεχίζει το σφυροκόπημα για 286η ημέρα!

Πελόζι και Σούμερ δείχνουν την «έξοδο» στον Μπάιντεν: «Δεν μπορείς να νικήσεις τον Τραμπ»

Βατικανό: Τα άγνωστα πραξικοπήματα «δεξιών» καρδιναλίων εναντίον του «κομμουνιστή πάπα» Φραγκίσκου

Με κορονοϊό ο Μπάιντεν: Επέστρεψε στο Ντέλαγουερ – Αναβάλλει την προεκλογική του εκστρατεία

Φον ντερ Λάιεν: Αντιμέτωπη με την ψηφοφορία για τη δεύτερη θητεία της στη σκιά της απόφασης για τα εμβόλια Covid-19