ΕΥΠειθώς αναφέρουν – Στο Documento που κυκλοφορεί – Μαζί το Docville

ΕΥΠειθώς αναφέρουν – Στο Documento που κυκλοφορεί – Μαζί το Docville
Η Ελληνική Δημοκρατία στον (Άρειο) Πάγο, η Δικαιοσύνη στην υπηρεσία του Μητσοτάκη
Υποκλοπές, το μεγάλο κουκούλωμα
* Αγαστή συνεργασία κράτους και παρακράτους για το «μπάζωμα» του μεγαλύτερου σκανδάλου από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα
* Η απόλυτη δικαίωση του Documento που λοιδορήθηκε και κυνηγήθηκε για τις αποκαλύψεις των στόχων του Predator και του ενιαίου κέντρου παρακολουθήσεων με την ΕΥΠ
* «Ομερτά» των θυμάτων. Ούτε μηνύσεις δεν υπέβαλαν Χατζηδάκης, Φλώρος και… Σία
* Η κυβέρνηση να απαντήσει: Γιατί παρακολουθούσαν επί δύο χρόνια τον εισαγγελέα  των «αδιευκρίνιστων» Χρήστο Μπαρδάκη;
* «Γαλάζιο» πραξικόπημα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή
——
Μέση Ανατολή. Ο Νετανιάχου δολοφονεί κάθε προσπάθεια για ειρήνη. Παγκόσμιος τρόμος, περιμένοντας αντίποινα από Χαμάς, Χεζμπολάχ και Ιράν
Νικόλας Κοσματόπουλος (αναπλ. καθηγητής AUB Βηρυτού): «Το Ισραήλ στήνει παγίδα για γενικευμένο πόλεμο»
——

Paris 2024. Σκληρό μέταλλο οι Έλληνες αθλητές

——

Εκτέλεση Καραϊβάζ. Φιάσκο το προεκλογικό πυροτέχνημα Θεοδωρικάκου

——
Ρεύμα. Επιδοτήσεις-ψίχουλα, «πάρτι» από τα καρτέλ
——
Υγεία. Με εντολή Μαξίμου οι νέοι διοικητές ΥΠΕ
——
Πυροσβέστες. Ήρωες για έξι μήνες, μετά στα αζήτητα
——
Νέα Δημοκρατία. Μπάτλερ της δεξιάς πτέρυγας ο Μητσοτάκης
——
Κουμουνδούρου. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξύπνησε κοινοβουλευτικά
——

Χαριλάου Τρικούπη. Ομοβροντία των επτά του ΠΑΣΟΚ κατά ΝΔ και «αλληλοκαρφώματα»

——

Διάλογος. Ποια κεντροαριστερά; Μιλούν και γράφουν: Χριστίνα Κουλούρη (πρύτανις Παντείου Πανεπιστημίου), Αλέξης Σμυρλής

——

Εργασιακά. «Γαλέρα 2.0» για μισθωτούς. Πριόνισμα επιδομάτων από τη ΔΥΠΑ

——

Βενεζουέλα. Παρίας της Λατινικής Αμερικής ο Μαδούρο

——

ΗΠΑ. Restart στην εκστρατεία 100 μέρες πριν την κάλπη

Στο Docville ο Γιώργος Βογιατζής: «Ο Τζεφιρέλι δεν με πέρασε καν από κάστινγκ»

Ο Ελληνας ηθοποιός που πραγματοποίησε εντυπωσιακή διεθνή καριέρα αφηγείται στον Αντώνη Μποσκοΐτη μοναδικές στιγμές και διάφορα επεισόδια από συνεργασίες ή συναντήσεις με προσωπικότητες όπως οι Φεντερίκο Φελίνι, Κλάους Κίνσκι, Ρομάν Πολάνσκι, Μαντόνα, Ρόμπερτ Ντε Νίρο κ.ά.

Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος ο οποίος πρωταγωνιστεί στους «Ορνιθες» του Αρη Μπινιάρη σε συνέντευξη του στην Ειρήνη Δρίβα μιλάει για τις διαχρονικές αξίες της δικαιοσύνης, της καλοσύνης και της ποίησης.

Τα χρυσά μετάλλια του σινεμά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αν και δεν είναι πολλές οι ταινίες που ασχολούνται διεξοδικά με το ολυμπιακό ιδεώδες, ξεχωρίσαμε τις πλέον σημαντικές. Γράφει για αυτές ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης.

Ακέφαλο ΕΚΚ, κιμπάρικο ΕΚΟΜΕ. Χωρίς ΔΣ από τον Μάρτιο (έληξε η θητεία) είναι το ΕΚΟΜΕ που έχει μείνει με έναν μεταβατικό πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο εδώ και έναν χρόνο, ο οποίος υπογράφει τις αποφάσεις και μοιράζει χρήματα. Επιχορηγήσεις φεστιβάλ έχουν βαφτιστεί «παροχή υπηρεσιών συμμετοχής-συνεργασίας» αφού, προφανώς, δεν προέρχονται από χρήματα του τακτικού προΰπολογισμού. Γράφει η Χρυσούλα Παπαΐωάννου.
Ο Χιλιανός συγγραφέας Αντρές Μοντέρο συζητάει με την Έμυ Ντούρου για το νέο του βιβλίο «Ο θάνατος έρχεται στάζοντας βροχή», την παράδοση της χώρας του και τη διαφορά μεταξύ της αντίληψης περί ζωής και θανάτου στην ύπαιθρο και στις πόλεις.

Η Μαρινέλλα έδωσε μια ξεχωριστής σημασίας συναυλία στη μονή Τοπλού στο πλαίσιο ενός θεσμού που δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες της μονής να έρθουν σε επαφή με το έργο μεγάλων καλλιτεχνών και να γνωρίσουν το μοναστήρι-μνημείο ιστορίας και πολιτισμού. Αποστολή, Αντώνης Μποσκοΐτης.

Για μια χούφτα σελίδες. Στο «Καντράν» του ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης γράφει για την τιμητική της λογοτεχνίας στην ιστορία των πρόσφατων εχθροπραξιών στο διαδίκτυο με αφορμή κάποια έργα του Καραγάτση, του Βακαλόπουλου και του Βλαβιανού μεταξύ άλλων.

Στα άδυτα της ψυχής του Γιουνγκ. Ο Φρεντερίκ Λενουάρ βιογραφεί τον Ελβετό εισηγητή της σχολής της αναλυτικής ψυχολογίας στο βιβλίο «Καρλ Γιουνγκ: ο εξερευνητής της ανθρώπινης ψυχής». Το διάβασε και γράφει η Έμυ Ντούρου.

Η «Taverna Miresia» του Ταλού Μάριο Μπανούσι που παρουσιάστηκε ξανά στο Φεστιβάλ Αθηνών είναι μια συγκινητική, χωρίς λόγια, κάθοδος στα αχαρτογράφητα νερά της μνήμης. Κριτική θεάτρου από τον Ηρακλή Λογοθέτη.

Σκέψεις αποχαιρετισμού από τον Γιώργο-Ίκαρο Μπαμπασάκη για την σπουδαία μεταφράστρια και ποιήτρια Τζένη Μαστοράκη που έφυγε από την ζωή πριν από λίγες μέρες στα 75 της χρόνια.

Η «Μούσα του Μπονάρ» του Μαρτέν Προβόστ είναι μια αισθαντική βιογραφία για τον μετα-ιμπρεσιονιστή ζωγράφο Πιέρ Μπονάρ τον οποίο ερμηνεύει ο Βενσάν Μακέν και της γυναίκας της ζωής του Μαρτ, την οποία υποδύεται η Σεσίλ ντε Φρανς. Κριτική ταινιών της εβδομάδας από τον Κωνσταντίνο Καϊμάκη.

Η «αιρετική» Ιρλανδή συγγραφέας Εντνα Ο’Μπράιαν που πέθανε στις 27 Ιουλίου στο Λονδίνο μίλησε στα έργα της με αφοπλιστική παρρησία για τη γυναικεία χειραφέτηση. Στο κείμενο η Έμυ Ντούρου.

 

Διαβάστε επίσης

Καρυδότσουφλο η οικονομία – Καμπανάκι από Κομισιόν για το υψηλό εξωτερικό έλλειμμα και τις φτωχές επενδύσεις

Υποκλοπές, το μεγάλο κουκούλωμα – Αυτή την Κυριακή στο Documento

Handelsblatt: Ράπισμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη – «Δεν έχει βελτιωθεί η ζωή των Ελλήνων»

Ο Τελικός Στόχος του Ισραήλ δεν ήταν ο Χανίγια

Καιρός: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας – Οι περιοχές που θα αγγίξουν τους 40°C (LIVE)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
17/09/2024, 07:00
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter