Ευλαμπία Ρέβη σ’ αγαπώ

* Την ώρα που ο ΣΚΑΪ έκλεινε τα μικρόφωνα τους πολίτες που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για την απουσία είτε εναέριων, είτε επίγειων πυροσβεστικών μέσων, το OPEN από την άλλη τα άνοιγε. Έδινε βήμα όλες τις προηγούμενες μέρες σε ανθρώπους που ήθελαν να παραπονεθούν, ήθελαν να βρουν το δίκιο τους, ήθελαν να ακούσει ο κόσμος ότι έχασαν το βιος τους.

* Ευλαμπία Ρέβη είναι το όνομα της δημοσιογράφου που δεν δίσταζε να λέει ότι δεν βλέπει πυροσβεστικά αεροπλάνα και πως τα οχήματα της πυροσβεστικής είναι «σαπάκια». Δεν θα πάρει βραβείο Μπότση, όπως όλα τα μεγάλα αστέρια της δημοσιογραφίας, ούτε θα τη φωνάξει η ΕΣΗΕΑ ως εισηγήτρια σε σεμινάριο. Είναι καπαρωμένες αυτές οι θέσεις. Ξέρετε από ποιους.

* Η τηλεθέαση του τηλεοπτικού σταθμού του Κορωπίου όχι μόνο ανέβηκε στα νούμερα, αλλά ανέβηκε τόσο που χάρισε στο κανάλι την πρώτη θέση στο δυναμικό κοινό, αποδεικνύοντας τη δίψα του τηλεθεατών για πραγματική ενημέρωση χωρίς Μωυσήδες, τσιτάχ, Τσόρτσιλ, Ηρακλήδες, σιμουλτανέ, Φελπς και ό,τι άλλο μπορούν να σκεφτούν τα πετσοταϊσμένα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι που περιμένουν τον διορισμό τους.

* Καταλαβαίνετε πόσο σοβαρό είναι αυτό; Να κάνει ένα ΜΜΕ σωστά τη δουλειά του και ο κόσμος να διψά τόσο πολύ να δει κανονικές ειδήσεις που τελικά να το τοποθετεί στην πρώτη θέση της προτίμησής του; Είναι βαθύ πρόβλημα δημοκρατίας, ενημέρωσης και ελευθεροτυπίας.

https://twitter.com/pistoleroGR/status/1424717748538593285?s=20

* Όλοι βλέπουν το πρόβλημα εκτός από την ΕΣΗΕΑ, η οποία έστειλε με καθυστέρηση επιστολή προς τον Νίκο Χαρδαλιά και την Αριστοτελία Πελώνη για να εκφράσει τη διαμαρτυρία της για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η ενημέρωση για τις πυρκαγιές.

* Τι να πεις σε αυτόν τον 19χρονο που είδε τον κόσμο του να γκρεμίζεται; Τι;

Ραγίζει καρδιές 19χρονος στο Πευκί: «Θέλουμε να ζήσουμε στο χωριό μας»  | Κεντρικό δελτίο | OPEN TV

* Τι να πεις στον πρόεδρο της κοινότητας Χώρας Γορτυνίας που κατήγγειλε δημόσια – και με δάκρυα στα μάτια – ταξίαρχο της ΕΛ.ΑΣ. που τον ρώτησε αν έχει πολιτικό μέσο για να στείλει πυροσβεστικό να βοηθήσει να μην καεί το σπίτι του; Η απόλυτη σήψη.

* Τι να πεις σ’ αυτή τη γιαγιά;

* Τι να πεις σ’ αυτόν τον παππού;

* Τα σπίτια τα έσωσαν οι κάτοικοι. Μόνοι τους. Αν είχαν φύγει όλοι, όπως τους έλεγαν οι αστυνομικοί, σήμερα θα μετρούσαμε 10.000 καμένα σπίτια και η φωτιά θα είχε φτάσει στην Έδεσσα.

* Μιας κι αναφέρθηκα στα καμένα σπίτια, το ξέρατε ότι αν έχει καεί ολόκληρο το σπίτι, αλλά τα ντουβάρια δεν έχουν πέσει, το σπίτι χαρακτηρίζεται ως «κίτρινο» από τα ελεγκτικά κλιμάκια; Δηλαδή, θα τους δώσουν 600 ευρώ και θα τους πουν ξαναφτιάξ’το;

* Ήρθαν οι Ρουμάνοι πυροσβέστες για να βοηθήσουν στην Εύβοια και έβαλαν τα γυαλιά στους δικούς μας. Όχι για το σθένος τους, που κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα για τους μαχητικούς έλληνες πυροσβέστες, αλλά για την τεχνογνωσία και τον εξοπλισμό τους. Έκαναν χαρτογράφηση, έψαξαν για ρυάκια και ποτάμια, σήκωσαν drones, υπολόγισαν τον άνεμο και μπήκαν στη μάχη. Το ίδιο και οι Ουκρανοί, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι της Εύβοιας. Γιατί η διάθεση, το σθένος και η αυταπάρνηση μπορεί να είναι σημαντικά, αλλά αν δεν έχεις νερό τι μπορείς να κάνεις; Και εμείς δεν είχαμε ούτε νερό.

* Μισή συγγνώμη είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμα μετά από 7 μέρες καταστροφικής πυρκαγιάς στην Εύβοια. Μισή συγγνώμη και μίλησε έτσι, στον αέρα, για ευθύνες που θα αποδοθούν όταν και εάν.

Μίλησε και για «πλήρη σχέδια εκκένωσης», τονίζοντας πως αυτό οφείλεται στον επαγγελματισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στη δράση της Αστυνομίας και του Λιμενικού.

* Μιλάμε εδώ δεν δούλεψε το παραμικρό σωστά κι αυτός είδε επαγγελματισμό. Έτσι του είπαν, έτσι λέει. Δεν βλέπει και OPEN, βλέπει μόνο ΣΚΑΪ, τι να πει; Ό,τι του λένε λέει.

* Να του έχουν πει άραγε το τι γίνεται σε όλη τη χώρα με το hashtag που μονοπωλεί τις τελευταίες μέρες τις πρώτες θέσεις στο twitter και πλέον ακούγεται και στα κανάλια ή τον κρατάνε «αποστειρωμένο»;

* Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, υπουργοί, βουλευτές, στελέχη και μετακλητοί της κυβερνησάρας μας έπιναν μοχίτο, άναβαν πούρα, έτρωγαν μπριζόλες, έπιναν καφέδες με παιδικούς φίλους και έβγαζαν φωτογραφίες με ηλιοβασιλέματα. Γιατί; Διότι δεν αισθάνονται τίποτα. Δεν τους νοιάζει τίποτα. Τους ενδιαφέρει μόνο να ζουν με δημόσιο χρήμα οι ίδιοι και οι συγγενείς τους.

Η ΝΤΑΜΑ