Ευφυολογήματα κατά Τσίπρα και προεκλογικός «αέρας» από Μητσοτάκη ενώπιον της «γαλάζιας» νεολαίας

Με ευφυολογήματα κατά του Αλέξη Τσίπρα επέλεξε να τοποθετηθεί απέναντι στα καυτά προβλήματα που ταλανίζουν τη νέα γενιά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενώπιον του προνομιακού ακροατηρίου της «γαλάζιας» νεολαίας της ΟΝΝΕΔ μιλώντας στην εκδήλωση «European Youth Day», μετατρέποντας παράλληλα την κομματική εκδήλωση σε προεκλογική φιέστα.

«Η απάντηση η δική σας σε κάποιους που αντί για λύσεις προτιμούν σποτάκια με «how to», χωρίς όμως να έχουν το «know-how». Και μάλιστα με πρωταγωνιστή έναν αρχηγό που θέλει να φανεί «trendy» αλλά κινδυνεύει να καταλήξει, όπως θα έλεγαν τα παιδιά μου, «cringy»», είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ένα ακόμη ρεσιτάλ μπουρδολογίας κομμένης και ραμμένης στα γραφεία του επικοινωνιακού του επιτελείου.

Την ίδια στιγμή, αναφερόμενος στο καυτό πρόβλημα της ανεργίας των νέων, όπου η Ελλάδα συνεχίζει να κρατά τα θλιβερά πρωτεία σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης διάλεξε να απαντήσει με το βλέμμα στις επικείμενες εκλογές, παραπέμποντας για ακόμη μια φορά σε… μελλοντικές επενδύσεις. «Έχουμε ακόμα υψηλή ανεργία νέων στην πατρίδα μας. Είναι δυστυχώς μια πραγματικότητα. Καταγράφει όμως μια σημαντική υποχώρηση. Στις ηλικίες από τα 17 έως τα 29 έτη μειώθηκε τα τελευταία τρία χρόνια κατά 17%, είναι η τέταρτη μεγαλύτερη μείωση στην Ευρώπη. Δεν μας ικανοποιεί αυτό γιατί ξεκινάμε από υψηλή βάση. Πρέπει να πάμε ακόμα πιο γρήγορα και ο στόχος μας θα είναι πάντα η αποκλιμάκωση αυτή να στοιχιστεί με τη δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Και για να υπάρξουν αυτές οι θέσεις πρέπει να έχουμε πολλές επενδύσεις οι οποίες γίνονται στη χώρα μας, αλλά πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι και η γενιά σας έχει την κατάρτιση, τα εφόδια, για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των εργοδοτών μας. Γι’ αυτό και θα εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε ενεργές πολιτικές απασχόλησης» είπε συγκεκριμένα περιγράφοντας το κορυφαίο ζήτημα της νέας γενιάς με όρους διαπίστωσης.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να αναμασήσει τα γνωστά φληναφήματα περί «αθόρυβης επανάστασης του gov.gr», αναφερόμενος σε δήθεν «θεαματικά αποτελέσματα κόντρα στην γραφειοκρατία, στις ουρές και στην ταλαιπωρία».

Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση «European Youth Day» που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ

Διαβάστε επίσης:

Σοκάρουν τα στοιχεία για την ανεργία – Ο χειρότερος Νοέμβριος της εικοσαετίας

Μισόλογα και τρομολαγνεία από Μητσοτάκη στη συνέντευξη Τύπου για την οικονομία