Εάν οι νεοφιλελεύθεροι πολιτικοί είχαν φιλότιμο, ο Κώστας Καραμανλής ο «μικρός» θα είχε προ πολλού παραιτηθεί.
Γιατί δεν είναι δυνατόν να απειλείς με πρόστιμο τους «υπεράριθμους» των μέσων μαζικής μεταφοράς όταν εσύ τους υποχρεώνεις να στοιβάζονται καθώς τα δρομολόγια –σε συνθήκες πανδημίας!– γίνονται κάθε μισή ή μία ώρα.
Εάν είχε φιλότιμο, θα είχε παραιτηθεί και ο Πλακιωτάκης που αύξησε την πληρότητα των πλοίων ενώ η Covid-19 ξαναερχόταν καταπάνω μας ολοταχώς και η κυβέρνηση ζητούσε να σεβόμαστε τους… κανόνες και να μην πολυσυγχρωτιζόμαστε.
Εάν λοιπόν οι νεοφιλελεύθεροι δεν αγνοούσαν τη λέξη «φιλότιμο», θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί και ένα σωρό άλλοι: ο Αδωνης που πότε βρίσκει τη μάσκα άχρηστη και πότε απαραίτητη, ο Χαρδαλιάς που τη βρίσκει απαραίτητη στους… άλλους γιατί ο ίδιος μέχρι χθες δεν τη φορούσε στις συσκέψεις και τις συνεντεύξεις για να μη χαλάνε τα πλάνα και ο Θεοχάρης που «εκτιμά» ότι λίγες ώρες συγχρωτισμού στα πλοία… επιτρέπονται.
Και βέβαια θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί όλοι αυτοί οι νεοφιλελεύθεροι που κουνάνε το δάχτυλο προς πάσα κατεύθυνση επειδή καμώνονται ότι δεν βλέπουν το πρόβλημα του εκκλησιασμού χωρίς αποστάσεις και μάσκα για να μη δυσαρεστήσουν τους κομματάρχες τους που φοράνε ράσο!
Μαζί με αυτούς θα έπρεπε –εάν υπήρχε φιλότιμο– να έχουν παραιτηθεί και όλοι αυτοί που τους… συντονίζουν, από τον Σκέρτσο μέχρι τον Γεραπετρίτη και τον Δημητριάδη, γιατί προφανώς το ΕΣΥ παραμένει αθωράκιστο, οι οδηγίες είναι αντικρουόμενες, οι ειδικοί δεν εισακούονται και ο συντονισμός είναι είδος εν ανεπαρκεία. Οπότε, όταν ο Μητσοτάκης κάνει έκκληση στη φιλοτιμία μας είναι σαφές ότι χρησιμοποιεί μια λέξη που αγνοεί αλλά τη λέει απλώς και μόνο γιατί του την έγραψε ο λογογράφος του. Αλλά με «ξένες λέξεις» ούτε η πανδημία αντιμετωπίζεται ούτε η χώρα βγαίνει από την κρίση.