«Έχω να λούσω τα μαλλιά μου δύο χρόνια» – Η νέα τάση στο TikTok (Video)

To νέο trend της Gen Z «No shampoo nation» φαίνεται να κατακτάει το Tik Tok και να υπόσχεται υγιή και λαμπερά μαλλιά χωρίς τη χρήση σαμπουάν και κοντίσιονερ, με τους δερματολόγους να προειδοποιούν ότι δεν είναι αθώο.

Nέοι και νέες από όλο το κόσμο υποστηρίζουν ότι το σαμπουάν και το κοντίσιονερ καταστρέφει τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής, αφήνοντας υπολείμματα από βρωμιές και χημικές ουσίες, και ακολουθούν την τάση των άλουστων μαλλιών.

Μάλιστα, κοπέλα με τα πλούσια καστανόξανθα μαλλιά υποστηρίζει ότι δεν έχει λούσει τα μαλλιά της για 2 ολόκληρα χρόνια. Όπως λέει χρησιμοποιεί μόνο νερό βρύσης. Η 22χρονη, αναφέρεται στην γένια της ως «No shampoo nation» και προτρέπει και άλλες κοπέλες να σταματήσουν τη χρήση σαμπουάν και κοντέινερ αν θέλουν να έχουν υγιή και μακριά μαλλιά.

Σύμφωνα με το Mega, ακόμα και άντρες έχουν υιοθετήσει αυτή της νέα τάσης της μη χρήσης σαμπουάν, με αυτόν τον άνδρα να υποστηρίζει ότι τα μαλλιά του είναι πιο υγιή και παράγουν φυσικά έλαια, ενώ ένας άλλος άνδρας υποστηρίζει ότι έβγαλε μαλλιά επειδή σταμάτησε να χρησιμοποιεί σαμπουάν. Η Τζέσικα αποφάσισε να σταματήσει την χρήση του σαμπουάν και εναλλακτικά να χρησιμοποιεί σκόνη από κακό και ρίζα αρραρούτη.

Τι λένε οι δερματολόγοι

Η δερματολόγος – αφροδισιολόγος Κορίνα Τζίμα, σχολιάζοντας την νέα τάση των άλουστων μαλλιών που έχει κατακλύσει το TikTok αναφέρει ότι σε κάποιες περιπτώσεις η μη χρήση σαμπουάν μπορεί να είναι ακόμα και επικίνδυνο για το τριχωτό της κεφαλής καθώς δημιουργούνται μύκητες και βακτηρία.

Οι δερματολόγοι συνιστούν τους νέους να μη παρασύρονται από τις τάσεις του TikTok και να συμβουλευτούν τον προσωπικό τους γιατρό για το ποιο είναι το κατάλληλο σαμπουάν για τις ανάγκες του, αλλά και την συχνότητα χρήσης του.

Διαβάστε επίσης:

«Ο Πούτιν πιθανότατα θα ελέγχει μέρος της Ουκρανίας όταν τελειώσει ο πόλεμος», λέει ο Τσέχος πρόεδρος Πετρ Πάβελ

Τραμπ για Ζελένσκι: «Κάθε φορά που έρχεται στις ΗΠΑ, φεύγει με 60 δισ. δολάρια»

Νέα προειδοποίηση από Ρωσία: Σοβαρά αντίποινα αν η Ουκρανία χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

ΟΗΕ: Ο Τουρκ καλεί σε αποτροπή περαιτέρω κλιμάκωσης στον Λίβανο – 553 οι νεκροί από τις ισραηλινές επιδρομές

Η επίθεση του Ισραήλ στον Λίβανο αποκαλύπτει τις δυνατότητες παραβίασης τηλεπικοινωνιών και θυμίζει… Predator

El Pais: «Το Ισραήλ επεκτείνει τον πόλεμο με τη μεγαλύτερη επίθεση εναντίον του Λιβάνου»

 

Ετικέτες