Εξέθεσε τον πρόεδρο του ΟΣΕ ο Γ.Γ. Δασών – Δεν ήξερε ότι είναι υπεύθυνοι για τους καθαρισμούς δένδρων στις γραμμές (Video)

Εξέθεσε τον πρόεδρο του ΟΣΕ ο Γ.Γ. Δασών – Δεν ήξερε ότι είναι υπεύθυνοι για τους καθαρισμούς δένδρων στις γραμμές (Video)

Αδιάβαστος πιάστηκε σε ζωντανή μετάδοση ο πρόεδρος του ΟΣΕ για την πρόσκρουση αμαξοστοιχίας σε δέντρο στην περιοχή της Σφενδάλης. Από το ατύχημα ευτυχώς προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές αν και θα μπορούσε να προκαλέσει τραυματισμούς στους εργαζόμενους και τους επιβάτες.

Διαβάστε επίσης: Εργαζόμενοι για νέο συμβάν με αμαξοστοιχία: «Προσλάβετε κι άλλους… συνταξιούχους» – Οργή και εικόνες-σοκ

Συγκεκριμένα, ο Γιάννος Γραμματίδης – πρόεδρος του ΟΣΕ από τον περασμένο Απρίλιο – εκτέθηκε για το ποιος έχει την ευθύνη για τον καθαρισμό των δένδρων δίπλα στις γραμμές, στην προσπάθεια του να αποσείσει τις ευθύνες από τον Οργανισμό.

Ειδικότερα, ισχυρίστηκε ότι ο ΟΣΕ «δεν μπορεί να κόψει δέντρα χωρίς την έγκριση του δασαρχείου», ωστόσο, ο Γενικός Γραμματέας Δασών μέσω του ΑΝΤ1 ξεκαθάρισε ότι εδώ και 45 χρόνια είναι σε ισχύ νόμος για υποχρέωση των εταιρειών που ασκούν συγκοινωνιακό έργο να καθαρίζουν τα δέντρα δίπλα στις γραμμές, με μια απλή ενημέρωση προς το οικείο Δασαρχείο.

«Από τις 11 Απριλίου η Δασική Υπηρεσία δια του γενικού διευθυντή είχε αποστείλει επίσημο έγγραφο σε ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ ότι αυτή είναι η υποχρέωση, προχωρήστε στις ανάλογες ενέργειες. Όχι απλά έδινε την άδεια, επιβεβαίωνε την υποχρέωση η οποία υπάρχει στο νομικό πλαίσιο της χώρας εδώ και 45 χρόνια» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Δασών Ευστάθιος Σταθόπουλος.

Παράλληλα απάντησε στους ισχυρισμούς από πλευράς του ΟΣΕ ότι είχε αποστείλει έγγραφο στα οικεία Δασαρχεία ζητώντας να προχωρήσει σε καθαρισμούς δένδρων, που απορρίφθηκε, σημειώνοντας: «Από τον έλεγχο που κάναμε, τόσο στο Δασαρχείο Καπανδριτίου όσο και στο Δασαρχείο Χαλκίδας δεν υπάρχει κάποιο επίσημο έγγραφο στο ηλεκτρονικό αρχείο που να επιβεβαιώνει τέτοιου είδους αίτημα».

Από την πλευρά του, ο Γιάννος Γραμματίδης προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα υποστηρίζοντας ότι πράγματι ο ΟΣΕ και η Hellenic Train έλαβαν επιστολή που αφορούσε τον καθαρισμό των γραμμών αλλά ήταν μόνο για την αντιπυρική περίοδο και όχι σε σχέση με σιδηροδρομικά ατυχήματα.

«Αυτό το πράγμα το ακούω για πρώτη φορά, θα το ελέγξω» συνέχισε ο Γ. Γραμματίδης για τη διάταξη που δίνει τη δυνατότητα στον ΟΣΕ να καθαρίζει εκατέρωθεν των γραμμών. «Αναφέρεται και στο έγγραφο της 11ης Απριλίου, είναι σε νόμο του 1979» του απάντησε ο Γ.Γ. Δασών.

Μάλιστα, ο Ευ. Σταθόπουλος ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΟΣΕ ότι το 2023, ο ΟΣΕ είχε προσλάβει εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο πραγματοποίησε καθαρισμούς δένδρων στις σιδηροδρομικές γραμμές. Τότε βέβαια, δεν ήταν πρόεδρος ο Γ. Γραμματίδης.

Διαβάστε επίσης

«Ουάου»: Το σχόλιο του Ίλον Μάσκ για το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα

Πάρτι διαφθοράς στο «Μεταξά»: Κόλαφος το πόρισμα για τον πρώην Διοικητή – Καλείται να επιστρέψει 500.000

Πυρετός στο Μαξίμου για «γαλάζιες» διαρροές προς τα δεξιά – Περιοδείες με στόχο τη συσπείρωση

Ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστάει στον Πολάκη

Η κακοκαιρία Boris σαρώνει την Ευρώπη: Ξεχειλίζουν ποτάμια, πλημμύρες και νεκροί- Φουσκώνει κι ο Δούναβης (Photos)

«Ως εδώ»: Kλιμακώνουν οι αστυνομικοί μετά τα ψίχουλα Μητσοτάκη – Διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της ΝΔ (Photos)

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter