Πεπεισμένος να βάλει τέλος στο θέατρο του παραλόγου που έχει ως μόνιμη επωδό την επίκληση του απορρήτου από τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου των υποκλοπών του επιτελικού παρακράτους παρουσιάστηκε στην Εξεταστική ο πρόεδρος της Αρχής για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών, Χρήστος Ράμμος, ο οποίος -κατά τις πληροφορίες- «τραμπουκίστηκε» από «γαλάζια» στελέχη σε σημείο που ο (εξίσου «γαλάζιος») πρόεδρος της Επιτροπής να τους επαναφέρει στην τάξη.
«Εγώ θα δώσω συνέχεια σε αυτό, δεν υπάρχει περίπτωση να μη δώσω» ξεκαθάρισε ο κ. Ράμμος, έχοντας πρώτα αφηγηθεί τον τρόπο που τόσο ο διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης, όσο και η αρμόδια εισαγγελέας για την ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου, απέφυγαν τον έλεγχο της ΑΔΑΕ δια της επίκλησης του απορρήτου προκειμένου να μην προσκομίσουν στοιχεία για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη – Κουκάκη.
«Κάνει τη… δουλειά του ο κ. Ράμμος», ήταν ο αήθης υπαινιγμός που ακούστηκε από βουλευτή της ΝΔ, ο οποίος σε δημόσιες τοποθετήσεις του πιπιλίζει σαν καραμέλα πως η κυβερνητική πλειοψηφία επιθυμεί να έρθουν «όλα στο φως». Μάλιστα, ο ίδιος βουλευτής της ΝΔ φέρεται να απείλησε τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ πως θα τα… πούνε μετά. Κατά τις πληροφορίες, ο τραμπουκισμός προς τον πρόεδρο της ανεξάρτητης Αρχής οδήγησε τον Γιάννη Κεφαλογιάννη, πρόεδρο της Εξεταστικής, να προειδοποιήσει πως θα λάβει μέτρα αν συνεχιστεί αυτή η συμπεριφορά κατά του μάρτυρα.
Το γαϊτανάκι της συγκάλυψης
Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, η αρχική απάντηση που έλαβε ο μάρτυρας από τον κ. Δεμίρη ήταν πως δεν γνωρίζει αν υπάρχει ο φάκελος Ανδρουλάκη και πως γνώριζε μόνο την ύπαρξη ενός εγγράφου των Π. Κοντολέοντα – Β. Βλάχου προς τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας για πιστοποίηση του τηλεφωνικού αριθμού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.
Κατά τις ίδιες πηγές, η ΑΔΑΕ επέμεινε, καθώς ζήτησε συνάντηση και με τους υποδιοικητές της ΕΥΠ. Σύμφωνα πάντα με τις πηγές, σε νέο έλεγχο, μετά από δύο – τρεις μέρες, τους δόθηκε από την ΕΥΠ μία έγγραφη δήλωση του κ. Δεμίρη, σύμφωνα με την οποία η διαδικασία της άρσης του απορρήτου κινήθηκε νόμιμα.
Εν συνεχεία, ο διοικητής της ΕΥΠ επικαλέστηκε το απόρρητο και το καθήκον εχεμύθειας για να μην δώσει άλλες απαντήσεις στην ανεξάρτητη Αρχή. Μάλιστα, ο κ. Ράμμος φέρεται περιέγραψε όσα εκτυλίχθηκαν ως «υπεκφυγή» και «άρνηση συνεργασίας». Φέρεται να απάντησε δε στην ΕΥΠ ότι δεν μπορεί να αντιτάσσεται απόρρητο στην ανεξάρτητη Αρχή που έχει από το Σύνταγμα την ελεγκτική αρμοδιότητα στην Υπηρεσία.
Αίσθηση προκαλούν και όσα φέρεται να εξιστόρησε για την αντιμετώπιση της Αρχής από τη Β. Βλάχου, η οποία αποτελεί για την κυβερνητική πλειοψηφία τεκμήριο τήρησης της νομιμότητας! Κατά τα λεγόμενα του κ. Ράμμου, η κ. Βλάχου αντέτεινε ότι η κρίση της είναι ανέλεγκτη, κάτι που ο ίδιος θεωρεί λάθος, ενώ η αρμόδια εισαγγελέας για την ΕΥΠ φέρεται να του απάντησε ακόμα πως δεν δύναται να του επιδείξει τα σχετικά στοιχεία.
«40 χρόνια θητείας δεν θα τα χαλαλίσω για συγκάλυψη υποθέσεων»
Επιπρόσθετα, ο κ. Ράμμος φέρεται να υποστήριξε πως το Σύνταγμα δεν επιτρέπει να υπάρχουν ανέλεγκτες νησίδες, ενώ εκνευρισμό φέρεται να προκάλεσε στους βουλευτές της ΝΔ η εξής αποστροφή του: «40 χρόνια θητείας δεν θα τα χαλαλίσω για συγκάλυψη υποθέσεων».
«Η καταστροφή του αρχείου έγινε την ίδια μέρα της καταγγελίας»
Η επόμενη βόμβα που επιφύλασσε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ ενώπιον της Εξεταστικής ήταν -σύμφωνα με τις πληροφορίες- πως η καταστροφή του αρχείου παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη έγινε την ημέρα που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ προχώρησε στην καταγγελία της παρακολούθησής του.