Έχει ο καιρός γυρίσματα

Έχει ο καιρός γυρίσματα

Αυτή η σοφή ελληνική παροιμία είναι μόνο ελληνική ή είναι και από την εποχή του… Βολταίρου;

Όταν ήμασταν μικροί, μας έλεγαν οι γονείς μας να είμαστε καλοί, τίμιοι, να σεβόμαστε τους ανθρώπους, να έχουμε ευγενή άμιλλα και να μην λέμε ποτέ ψέματα.

Δεν έχω ακούσει ποτέ κανέναν γονέα να λέει ότι πρέπει να έχουμε πρότυπο τον Γκαίμπελς.

Δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε έναν Γκαιμπελίσκο πρωθυπουργό, διάφορους Γκαιμπελίσκους υπουργούς, και φυσικά κάποιους Γκαιμπελίσκους δημοσιογράφους που του χρωστάνε πολλά.

Δεν είναι λίγο να σου έχουν προσλάβει τη γυναίκα σου Διοικήτρια σε νοσοκομείο. Κάπως πρέπει να βγάλεις την υποχρέωση και από εκεί αρχίζει το παραμύθι.

Ένα παραμύθι που πες ..πες.. πες .. κάτι θα μείνει.

Δεν γίνεται για την ελληνική κοινωνία ο σημερινός πρωθυπουργός να έχει «αδήλωτο» σπίτι στο Παρίσι και όχι όποιο όποιο, του Βολταίρου βεβαίως βεβαίως, πάνω από τριάντα ακίνητα, οικογενειακή εφημερίδα που δεν πληρώνει τα δάνεια της,ή κατόπιν πιέσεως τα ρυθμίζει χαριστικά και ο πρώην πρωθυπουργός να μένει σε ενοίκιο στην Κυψέλη. Χαλάει το «image» της Ελλάδας.

Γι’αυτό φρόντισε ο άνθρωπος να τον ανεβάσει κοινωνικά μέσω των «ευνοούμενων» του δημοσιογράφων, ώστε να μην νιώθει «μειονεκτικά» και να φαίνεται ο «φτωχούλης του Θεού».

Για τον συγκεκριμένο Γκαίμπελς δημοσιογράφο, με την Διοικήτρια Γκαίμπελς γυναίκα του στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια. Άλλωστε έχει μάθει και η «κυρία»μετά από τόσα χρόνια θητείας δίπλα στον άνδρα της να συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο και στο «προσωπικό» της, λες και αυτή τους πληρώνει από τη τσέπη της.

Η «κυρία» ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ να νοσήσει από κορονοϊό το νοσηλευτικό και υγειονομικό προσωπικό του δημόσιου νοσοκομείου, στο οποίον προϊσταται. Νόσησες; Περνάς από ΕΔΕ, δεν υπάρχει άλλη λύση. Αποφασίζομεν και διατάσσομεν, τέλος.

Και φυσικά ο Γκαιμπελίσκος πρωθυπουργός που ο δημοσιογράφος είναι το AlterEgo του, που να την κουνήσει από τη θέση της. Θα του γυρίσει μπούμερανγκ, θα αλλάξει τη πένα του στην εφημερίδα που υπηρετεί και ποιος είδε τον Θεό και δεν τον εφοβήθη!

Θα ξεχάσουμε που έγραφε με φαρδιά πλατιά γράμματα στην εφημερίδα που υπηρετεί, «Πού βρισκόταν ο κ. Τσίπρας το τετραήμερο 17-22 Ιουλίου 2020;» και το τερμάτιζε με ένα tweet του: «Υπομονή ως τη Δευτέρα συνιστώ σε όσους εκ των συναδέλφων μου και άλλων “φίλων”».Oγκεμπελίσκος δημοσιογράφος των ΝΕΩΝ επικαλείτο και τότε πληροφορίες για δήθεν κρουαζιέρα του κ. Τσίπρα στα γύρω νησιά με υπερπολυτελέστατο σκάφος ιδιοκτησίας Τσέχου δισεκατομμυριούχου..

Φαίνεται ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος ζήλεψε τη δόξα των πραγματικών δημοσιογράφων της ταινίας «Spotlight» που πήραν Oscar και είπε να το δοκιμάσει και αυτός…αλλά ατύχησε, δυστυχώς.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν τότε σε διήμερη περιοδεία στη Ζάκυνθο και στην Κεφαλονιά και αφού ολοκλήρωσε την περιοδεία του, επιστρέφοντας ξεναγήθηκε από την διευθύντρια του αεροδρομίου στις καινούργιες εγκαταστάσεις του.Γύρισε στη Αθήνα όπου έμεινε όλο το Σαββατοκύριακο με την οικογένεια του και την επόμενη μέρα προήδρευσε συνεδρίασης του «πρωινού καφέ» με στελέχη του κόμματος.Και φυσικά ούτε μία συγγνώμη από τον «αδέκαστο» Πουαρό δημοσιογράφο.

Κύριε Μητσοτάκη, δεν έχετε μάθει τίποτα από τη μεγάλη σας αδελφή; Δεν σας έχουν πει να παίρνετε παραδείγματα από τους μεγαλύτερους; Γι’αυτό και αυτή όταν ερωτήθη για τη «Βίλλα Τσίπρα» αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «Αν θέλει πάει να νοικιάσει ένα σπίτι, για όνομα του Θεού, δεν νομίζω πως πρέπει να ενταχθεί στην πολιτική αντιπαράθεση». Έξυπνη πολιτικός η μεγάλη αδελφή γιατί να ασχοληθεί όταν το κόμμα της κάνει πολιτική με κιτρινίλα; Γνωρίζει ότι τα σκουπίδια που πετάς έξω από το σπίτι σου θα σου μαζευτούν στη πίσω αυλή του σπιτιού σου και θα σε πνίξουν.

Κύριε Μητσοτάκη, σοβαρευτείτε. Έχει ο κόσμος τα προβλήματα του με τον κορονοϊό που δεν μπορείτε να του τα λύσετε. Θα αρχίσουν τα οικονομικά προβλήματα οσονούπω, που εκεί θα γελάσει κάθε πικραμένος,οπότε σταματήστε να ρίχνετε την μπάλα στην εξέδρα. Τελείωσαν τα άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Φαίνεται στην είσοδο του σπιτιού σας του Βολταίρου στο Παρίσι, προσκυνάτε την επιγραφή από το γνωστό του απόφθεγμα: «Για τον κακόβουλο άνθρωπο, όλα μπορεί να χρησιμεύσουν σαν πρόσχημα».

Αλλά θα σας πω και εγώ κάτι. Κανένα ψέμα δεν αντέχει στο χρόνο. Όλα εδώ πληρώνονται.

Ο Ελένη Αυλωνίτου είναι πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, μέλος ΚΕΑ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter