Εξέδωσε ΝΟΤΑΜ το Ιράν – Καλεί τα αεροσκάφη να αλλάξουν δρομολόγια

Εξέδωσε ΝΟΤΑΜ το Ιράν – Καλεί τα αεροσκάφη να αλλάξουν δρομολόγια

Την ώρα που σενάρια θέλουν το Ισραήλ να «χτυπά» πρώτο, το Ιράν εξέδωσε μια NOTAM (ειδοποίηση πτητικών λειτουργιών) για το κέντρο, τα δυτικά και τα βορειοδυτικά της χώρας, συμβουλεύοντας τα αεροσκάφη να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους, σύμφωνα με την Jerusalem Post.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας είχε δηλώσει ότι το Ιράν «δεν επιδιώκει να κλιμακώσει τις περιφερειακές εντάσεις, αλλά πιστεύει ότι πρέπει να τιμωρήσει το Ισραήλ για να αποτρέψει περαιτέρω αστάθεια».

Παράλληλα, ο επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν απείλησε εκ νέου σήμερα το Ισραήλ προειδοποιώντας ότι «σκάβει τον τάφο του» με τις ενέργειές του στον πόλεμο κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Το Ισραήλ βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού για το ενδεχόμενο η επίθεση από το Ιράν να εκδηλωθεί άμεσα. Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε σύμφωνα με το ΝBC, ότι το Ισραήλ αναμένει κύματα επιθέσεων με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, που θα διαρκέσουν αρκετές ημέρες.

Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ θεωρείται θέμα ωρών. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε στους ομολόγους του της G7 σε τηλεδιάσκεψη ότι μια επίθεση από το Ιράν και τη Χεζμπολάχ εναντίον του Ισραήλ θα μπορούσε να ξεκινήσει από σήμερα Δευτέρα 5/8.

Επικίνδυνη εμπλοκή

Εντωμεταξύ, ερωτήματα προκαλεί η δήλωση της υπουργού Μεταφορών του Ισραήλ Μίρι Ρέγεφ, η οποία ανέφερε ότι «εάν δεχτούμε επίθεση, μπορεί να ζητήσουμε βοήθεια από την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία και πλοία από την Ελλάδα και την Κύπρο».

Η δήλωση αυτή θέτει την Ελλάδα και την Κύπρο για άλλη μια φορά στο προσκήνιο της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, λίγους μόλις μήνες μετά την αεροπορική άσκηση που έγινε νοτίως της Κρήτης ανάμεσα στην ελληνική και την ισραηλινή πολεμική αεροπορία και η οποία λειτούργησε ως «πρόβα» για την επίθεση που εξαπέλυσε το Ισραήλ στην Υεμένη λίγες εβδομάδες αργότερα.

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, είχε προειδοποιήσει την Κύπρο σε προηγούμενη ομιλία του εναντίον οποιουδήποτε υποστηρικτικού ρόλου στο Ισραήλ σε οποιαδήποτε επίθεση κατά του Λιβάνου.

Διαβάστε επίσης

Ισραηλινή υπουργός μεταφορών: Σε περίπτωση επίθεσης θα ζητήσουμε βοήθεια από ελληνικά πλοία – H αινιγματική δήλωση Ρεγκέβ

Χρηματιστήρια: Πανικός στις διεθνείς αγορές – Μεγάλη «βουτιά» στην Ασία σε μετοχές και κρυπτονομίσματα

Άρθρο – παρέμβαση Ράμμου: Νόμιμη ή νομότυπη η άρση απορρήτου για λόγους εθνικής ασφάλειας;

Διεθνώς ρεζίλι: «Από την Τουρκία προσφέρθηκαν να πάρουν τα σκουπίδια της Καλύμνου»! (Audio)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter