Την οργή του για την τακτική που ακολουθούν οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών, προκειμένου να παρεμποδίσουν τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών, εξέφρασε πριν από λίγο στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Νίκος Βούτσης. Αναφορικά με το ν/σ για την ταυτότητα φύλου γνωστοποίησε πως θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε έξαλλος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών θέλουν να παρατείνουν το τσάμπα. Ο κ. Βούτσης εξέφρασε την «κατάπληξη και την αρνητική ψυχολογία» που του προκαλούν οι ενέργειες των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών που κατέθεσαν προσφυγές στο ΣτΕ, καθώς -όπως εξήγησε- έχουν παρέλθει ολόκληρες δεκαετίες που συνεχίστηκε αυτό το παράνομο καθεστώς.
Τόνισε δε, ότι η κυβέρνηση και όλοι οι αρμόδιοι φορείς έχουν πράξει τα δέοντα για την τήρηση της συνταγματικής νομιμότητας και γι’ αυτό «δεν γίνεται να παίζουμε με αυτήν την υπόθεση». Σε αυτό το σημείο, άφησε αιχμές για την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας πως «δεν γίνεται να υπάρχει ηγεσία κόμματος με άλλη γνώμη» ενώ έχει προηγηθεί η συναίνεση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.
Δευτέρα και Τρίτη η συζήτηση επί του ν/σ για την ταυτότητα φύλου
Προηγουμένως, ο πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι το σχέδιο νόμου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου θα συζητηθεί στην Ολομέλεια τη Δευτέρα από τις 12:00 έως τις 00:00 αλλά και την Τρίτη από τις 9:00 έως τις 13:00 και έπειτα θα ακολουθήσει η ψηφοφορία.
Ο κ. Βούτσης είπε πως θα υπάρξουν τοποθετήσεις και παρεμβάσεις αρχηγών κομμάτων κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, το οποίο χαρακτήρισε ως εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου αλλά και εν γένει της κοινωνίας για αυτό το ζήτημα. «Έχουν έρθει ισχυρές αντιδικίες στην επιφάνεια» είπε αυτολοξεί αναφορικά με την πρόσφατη εκπεφρασμένη δυσφορία της Ιεράς Συνόδου. Σε σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων επ΄ αυτού, ο Νίκος Βούτσης είπε «όλα αυτά τα ζητήματα θα συζητηθούν ενώπιον ενωπίοις», χωρίς να θέλει να κάνει περαιτέρω σχόλια για να «μην επιβαρυνθεί η συζήτηση».
Τέλος, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το ηλικιακό όριο των 15 ετών και συγκεκριμένα αν συμφωνεί, απάντησε πως «δεν θα μπορούσα να κάνω και αλλιώς».